Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co robić ???

skurcze co 8-9 min od godziny

Polecane posty

Gość co robić ???

jechać na porodówkę czy czekać? są niebolesne. to moja pierwsza ciąża więc nie wiem co robić(jestem 2 dni po terminie)

Gość princessaofpersia
ja bym sie zbierala na porodowke, mysle ze na bank urodzisz dzisiaj :) powodzenia :)

Gość jmagat
jedz i to prędko ;)ja też mialam nie bolesne i urodziłam po 5h

Gość jakopolka
jedź na porodówkę :) powodzenia :)

Gość Ale mama może
Wczoraj jak byłam u ginekologa to była kobitka cała czerwona-zamiast do szpitala przyjechała do lekarza :D wychodzi z gabinetu i oznajmiła ze ma 4 cm rozwarcia i dziekuje kobiecie co ją przepuściła w kolejce:D Jedz do szpitala.

Gość młoda mamusia.;)
Też jestem dwa dni po terminie.. Myślę że możesz jechać do szpitala chociaż mi lekarz powiedział żeby jechać jak wody odejdą albo skurcze co 5 minut będą sie utrzymywać.

Gość co robić ???
ale mówili mi, że mają być co 5 min przez 3 h. Ale zbierać się powoli będe, bo potem mogę nie zdążyć ;)

To zalezy ja np mialam co 9, 10 minut niebolesne ale takie dokuczliwe a urodzilam dzien pozniej. Gin powiedziala mi ze jak skurcze beda co 5 min i beda coraz bardziej bolesne to wtedy do szpitala i tak zrobilam. To zalezy tez jaka mas zodleglosc do szpitala. Ja milalam 30 km. Jedz jak chcesz najwyzej cie odesla. Lepiej wczesniej niz na ostatnia chwile

Gość co robić ???
ja przedwczoraj miałam 2 cm rozwarcia. dziś też mam się zgłosić na ktg i nie wiem gdzie isc, do przychodni czy na ip.

Gość co robić ???
bo jestem umowiona na ktg w przychodni. Hmm, do szpitala mam dosc blisko, z 15 min samochodem, do przychodni połowę bliżej.

Gość eeeeeeee......................
przygotuj sobie wszystko i obserwuj czy będą się nasilać i będą coraz częściej czy będą przechodzić. Jeżeli będą się nasilac to nie czekaj. Wazne jest jak daleko masz do szpitala....... i kto cię zawiezie......

Gość vikkkkkkkkkkkkkkkk
a jak czuc te skurcze niebolesne? ja tez juz na wylocie i nie wiem, bo w sumie to mam napiety ciagle dol brzucha, czy gdzies indziej czuc te skurcze?

u mnie od podobnych skurczy przy pierwszym porodzie minely 3 dni zanim urodzilam (roznica moje od razu byly bolesne i co 7 minut), przy 2 porodzie od takich minelo 21 godzin zanim urodzilam. ja bym jeszcze do szpitala nie jechala, po co. przy 2 porodzie pojechalam ze skurczami co minute :P a i tak 2 godz w nim spedzilam jeszcze :P jak pojechalam z takimi co 4 minuty to ustaly i wrocilam do domu (po 2 godzinach bylam u nich z powrotem i juz z dzieckiem na reku wyszlam :) ) no ale to ja :P ty mozesz urodzic szybciej :P no i zalezy ile masz do szpitala, ja mialam 3 minuty autem :)

Gość co robić ???
vikkkkkkkkkkkkkkkk napina mi się cały brzuch i tak trzyma ok 1 min. potem przez 8 min spokój i znów nachodzi taka fala. Ostatnio miałam takie na ktg, ale nieregularne i lekarka powiedziała, zeby czekać aż będą regularne, wtedy przeszły. dziś są rzadziej ale są regularne. Pewnie jak nie będę czuła niepokoju to pojadę najpierw na wizytę a potem najwyżej na ip jak mi będą kazać. A jak poczuję, że jest co raz gorzej to od razu na ip.