Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna zolza.......

mowicie ksiedzu prawde u spowiedzi?

Polecane posty

bo to jezus kazał sie spowiadac na poczatku to ludzie spowiadali sie w kosciele na głos dopiero puzniej wprowadzili uszna Spowiedź A Jezus znowu rzekł do nich: Pokój wam! Jak Ojciec Mnie posłał, tak i Ja was posyłam. Po tych słowach tchnął na nich i powiedział im: Weźmijcie Ducha Świętego! Którym odpuścicie grzechy, są im odpuszczone, a którym zatrzymacie, są im zatrzymane (J 20,21-23). Dlatego też kto spożywa chleb lub pije kielich Pański niegodnie, winny będzie Ciała i Krwi Pańskiej (1 Kor 11:27).

dix ae- Możliwe, ale to naprawde niezła inwigilacja społeczeństwa, zwłaszcza ludzi w małych wioskach, gdzie 1 kościół na krzyż i ksiądz wie wszystko o kazdym... ;) Maravilha- No i słusznie :). Nie dziwie się, że wpadasz w szał, większość chyba wpada patrząc na to co oni nowego wymyślają... Czy to wierzący czy nie... Ja znam sporo katolików- ale nie praktykujących właśnie dlatego, bo sama postawa kościoła, to co robią księża to ich po prostu odrzuca. Dlatego nie chcą mieć nic wspólnego z nimi, ale w boga nadal wierzą i modlą się do niego... Myśle, że kościół powinien zmienic podejscie do wiernych, zreformować sie odrobine...

Wiara to wiara a kwitek to kwitek. Wszyscy wiedzą że nie jestem wierząca a do kościoła chodzę dla towarzystwa bo mąż lubi :) wcale tego nie ukrywam :) więc każdy wie o tym prosząc mnie np na chrzestną...widocznie mnie lubią albo liczą na dobry prezent to co ja sie będę rodzinie narażać i psuć plany skoro im mój brak wiary ani troche nie przeszkadza

Gość tez wam sie
tak pierdzieli kafe?

Gość dix ae
KingaStefankaFanka - a skoro tak to ok, nie jestes hipokrytka ;-)

własnie kosciuł za durzo sie zmienił po soborze 2 i co ludzie zaczeli olewac kosciuł teraz nawet ludzie nie wiedza po co jest spowiedz a szatan to wykozystuje zakłada ruzne sekty

nie sadze by Jezus byl zadowolony z tego ze ludzie spowiadaja sie facetowi w sutannie ktory zdziera z ludzi pieniadze na wlasne wydatki, nie sadze by Jezus byl zadowolony z tego ze gdzies w srodku kosciola dzieci sa gwalcone przez ksiezy pedofili, ze ksiadz chodzi po koledzie i liczy kazda koperte poczym i tak jest niezadowolony z sumy jaka otrzymal, nie sadze by Jezus byl zadowolony z tego ze ksieza odmawiaja rozgrzeszenia osoba ktore tego potrzebuja i chca! Kosciol to jeden wielki biznes. Kosciol mial pomagac biednym, wszystkim ludziom! nie powinien wpierdzielac sie do polityki, nie powinien zakazywac tylko nauczac Wiec blagam Cie, zastanow sie nad tym co piszesz

Bog jest jeden - kimkolwiem badz czymkolwiek on jest. Wiara to nie kosciol, bo kosciol tworza ludzie, Ty jestes kosciolem! nie jakies tam swiatynie To jakim jestes czlowiekiem na ziemi liczy sie bardziej dla niego niz co niedzielne wedrowki do kosciola gdzie gromadza sie ludzie falszywi, wredni, zawistni itp Badz dobrym czlowiekiem a zostanie Ci to wynagrodzone

Gość _ff_
To po ch.. idziesz do spowiedzi, skoro klamiesz? Ja chodze co kilka lat i zawsze mowie prawde(spowiadam sie z tego, co uwazam za grzech). Ostatnio jeden ksiadz trzymal mnie 25 minut i powiedzial mi, zebym zastanowil sie nad swoja wiara :D...oczywiscie dostalem rozgrzeszeni + maryski i ojcze nasz :).

Gość szatan zakłada sekty
na pszykład sekte lefebrystuff

Gość szatan zakłada sekty
fszytko pszez szatana niestety