Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jadaczka nie kucharka

pomocy jak zrobic pomidorowa dla dzieci, zeby smakowala?

Polecane posty

Gość jadaczka nie kucharka

dostałam nagle i niespodziewanie pod opieke 2 przedszkolaków. ja w ogóle nie gotuje i nie za bardzo umiem. pytam sie co chca zjesc, to tylko pomidorowa i pomidorowa. pomożecie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość A CIEBIE JAK PIERWSZĄ
ZAPROPONUJ IM FRYSTKI Z KETCHUPEM I ZOBACZYSZ JAK ZMIENIĄ ZDANIE - SPRAWDZONE :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Maks57..
na rosole zrób pomidorowa daj koncentrat pomidorowy smietane i troszke cukru dodaj i masz zupe pomdorowa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jadaczka nie kucharka
bedziecie sie ze mnie teraz smiac :P jak zrobic rosół? może być z kostki? i ile dodać smietany i jakiej?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość na necie jest milion
Przepisow na rosol..kupujesz 2-3 udka wloszczyzne .udka myjesz zalewasz zimna woda i gotujesz na b malutkim ogniu.nie zeby sie gotowaly tylko maja tak sobie bulgotac.zbierasz ten syf co sie zbierze u gory.taka pianke jakby i wrzucasz warzywa.rosolek sobie dalej ma bulgotac tak do dwoch hk

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1.Na średni garnek daj jedno udko z kurczaka lub 2 nożki, dodaj to z liściem laurowym i kilkoma ziarenkami pieprzu-koniecznie w zimnej wodzie zacznij gotowanie to kurczak da smak. Niech sie zagotuje i gotuje z 10 minut. 2.Nastepnie obierz 3 marchewki 1pietruszke 1 cebule i dodaj. Dodaj tez kawałek selera i pora.Marchewki mozesz w całości lub pokroić 3.wszystko niech gotuje się z 40 minut jeszcze. 4.Nastepnie jak sie zagotuje to weź śmietane koncentrat pomidorowy lub przecier pomidorowy i zrób tak. Dolej koncentrat i wymieszaj. Spróbuj czy dobrze czuć pomidorami-jak nie to daj więcej(ja daje pół kartonu przecieru na sredni garnek. Nastepnie zagotuj to i wyłącz. Odlej do kubka łyżke wazową zupy i daj ze 3-4 łyżki śmietany. Wymieszaj dobrze aby nie było grudek i wlej koniecznie do WYŁĄCZONEJ ZUPY bo inaczej śmietana sie zwazy. Dopraw do smaku cukrem pieprzem solą-sprawdzaj jak zmakuje i gotowe. Osobno im ugotuj makaron.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość na necie jest milion
A i zapomnialam o przypalonej cebuli.jak dzieci lubia pomidory to zrob im tez spaghetti czy pizze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nawet się
nawet sie nie wysilaj :D i tak twoja pomidorowa bedzie inna niż one sobie wyobrażają, lepiej od razu zaproponuj frytki albo naleśniki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość magdalenazamyslonaciagle
kto gotuje zupę na udkach? jakie to tłuste będzie!! ja zawsze gotuję na kosciach od schabu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość magdalenazamyslonaciagle
" wlej koniecznie do WYŁĄCZONEJ ZUPY bo inaczej śmietana sie zwa" to ci siękuchareczka trafiła. jakie głupoty pisze. dobra gospodyni nie musi wyłaczac zupy by dodac do niej smietany :) wie jakie są sposby.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Maks57..
kup korpusy kurczaka umyj zalej woda zagotuj sciagnij białko dodaj dwie marchewki pietruszke seler i pore wrzuc to wszystko po zagotowanu korpusow nastepnie wsyp dwie trzy łyzeczki ziarenka smaku rosól gotuj na bardzo małym ogniu ma pyrkac jak marchew bedzie miekka to wyjmij to wszystko co miałas w rosole ma byc sam wywar rosołowy nastepne wrzuc dwie łyzeczki przecieru pomidorowego smietana 30% i pół lyzki cukru zagotuj i masz zupe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jakie udka, kuwa! porcję rosołową kup w sklepie (to przeważnie szyja) i kawałek tłustej wieprzowiny. do tego CAŁA włoszczyzna. dorzucasz listek laurowy i lubczyk. gotować to się musi dość długo, żeby nadało smaku. nie używaj sztucznych kostek! na koniec dodajesz przecieru pomidorowego lub całe pomidory (nie żadnego obrzydliwego koncentratu). dodawaj powoli i próbuj w trakcie, żeby nie przesadzić. śmietanę możesz dodać, ale dopiero po rozlaniu na talerze (jeśli dodasz do garnka, zupa szybciej się zepsuje), przy czym wybierz jakąś 12%, nie więcej, o lejącej konsystencji lub - jeśli konsystencja jest skupiona - rozrób najpierw śmietanę z małą ilością zupy w kubeczku - nie będzie problemu ze zsiadaniem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Maks57..
jak da smietane 30 % to śmiało można lać bezpośrednio do wrzącej zupy nic się nie stanie z was takie kucharki ze głowa boli

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nie obrażać mnie prosze ,ja napisałam tak bo nie wiadomo jaką ma smietane nie wiadomo jak bedzie robiła skoro sie nie zna to tak najbezpieczniej. my akurat lubimy rosół na samym kurczaku...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Maks57..
a kogo ja obrazam ? ja tylko uwazam ze taka zupa jak rosól powinna sprowadzac minimalizm prostotabo to jest najprotsza zupa z wszystkich zup do ugotowania a nie jak niektórzy gotujac rosól daja listek laurowy lubczyki czy tam czosnek bo niby konserwuje rosół a to moim zdaniem zabija smak rosołu albo jak niektórzy dodaja do rosołu opaloną na gazie cebule przeciez to sa sam toksyny ta opalona cebula na gazie. Ale co tam, niech kazdy gotuje jak lubi i potrafi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jadaczka nie kucharka
ok dziekuje za przepisy :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eretdyfuik
rosó na korpusie i szyi , szok, toz tego pies nawet nie rusza, ohyda, widze same tu wiesniaczki siedza, ohyda, rosół sie robi na kurczaku a najlepszy wychodzi na wolowinie, moze byc szponder wolowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Znam lepszy przepis. Kupujesz zupę pomidorową w proszku za 1,99 zł. Idziesz do kuchni: - gnieciesz makaron w opakowaniu - otwierasz opakowanie - wsypujesz makaron do miski - otwierasz dołączoną do zupki torebkę z przyprawami - wsypujesz przyprawy do makaronu - gotujesz wodę - zalewasz makaron gorącą wodą Po chwili idziesz do dzieci i mówisz - Zobaczcie dzieci jaką pyszną zupę ciocia wam zrobiła.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×