Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość facet taki.....

zal mi młodych ludzi w Polsce, brak pracy, perspektyw na mieszkanie

Polecane posty

Gość facet taki.....

jak założyc rodzinę?? naprawdę smutno mi z tego powodu

Gość marcin.........
mi tez

Gość skutke
no ile dzieci można w kawalerce??

Gość JGJGD
dac sobie spokoj z rodzina?zyc egoistycznie i spotykac sie na seks i tyle

Gość facet taki.....
nie chodzi mi o mnie, ja rodziny już nie założe natomiast żal mi młodych wartościowych ludzi wiecznie wynajmujących pokoje, kawalerki

Gość laska z radomia....
takie czasy kto jest winny

Gość takie tam duperele nic więcej
ojejku, jejku, jakie bidule....:( moi dziadkowie wychowali czwórkę dzieci na jednym pokoju, z kibelkiem na podwórzu i to w czasach wojny, i jakoś dali radę :D

Gość facet taki.....
Ale dzisiaj są inne czasy wojna się dawno skończyła, nie można oczekiwac od ludzi że będą wychowywac dzieci w jednym pokoju. Dzisiaj każdy chce życ inaczej, po prostu normalnie.

Gość SŁODYCZKAJWJW
CZY TWOJ MAIL TO facet-taki se??

Gość dziewczyna po studiach
co zrobic......

Gość facet taki.....
mój emal jest zupełnie inny.

Gość SŁODYCZKAJWJW
.

Gość takie tam duperele nic więcej
a nad czym tutaj ubolewać? wszyscy nie mogą mieszkać w willach i jeździć autami z salonu :) jeśli ktoś bardzo chce mieć rodzinę, będzie ją miał w różnych warunkach, niekoniecznie luksusowych a biadolenie jest oznaką ludzi słabych i bez inicjatywy, czekających na cud w trakcie brania zasiłków z mops,:)

Gość wina rzadu........
.

Gość facet taki.....
nie chodzi mi o warunki luksusowe, chodzi o to aby młodzi Polacy mieli jakieś realne szanse na mieszkanie, na założenie rodziny. Bo posiadanie własnego kąta to po zdrowiu chyba najważniejsza w życiu sprawa.

Gość do takie tam duperele
'Twoi dziadkowie'... a Ty? Ty pewnie zyjesz w zupełnie innych warunkach i biedy na oczy nie widzialas, ze takie dla Ciebie wszystko łatwe i proste

Gość ;kllklll;
20 lat temu jak moi rodzice byli mlodzi, to fakt zarabiali bardzo malo, jak zwykli robotnicy, ale jakos wychowali dwojke dzieci, kupili mieszkanie, auto, co roku wyjazd na kolonie (zaklad czesciowo finansowal) , na wakacje, pensje byly niskie ale na wszystko jakos starczalo. a teraz? zadnych kolonii juz nie finansują, zadnej kasy na wakacje nie dają, zadnych premii i podwyzek moi rodzice nie mają od lat, wciaz zarabiaja te same grosze co 10 lat temu, mimo ze wszystko idzie w gore: woda, czynsz, bilety, smieci, wszystko idzie w gore tylko pensje biednych szarych ludzi stoja w miejsce, a przeciez za jedną pensje coraz mniej mozna kupic... ale co to obchodzi pracodawcow, grunt, ze oni maja 10 tys miesiecznie. teraz mlodzi tyle zarabiaja, ze ani mieszkania, ani samochodu, ani dzieci, nic. chyba ze ktos kradnie, jest cwaniakiem albo ma prace po znajomosci, ze tylko siedzi na dupie, nic nie robi a ma 3 tys na reke, znam takie przypadki: synkow i coreczki dyrektorow zatrudnione w biurze, co nic nie robia w godzinach pracy, tylko siedza na necie, oglądają bzdury, mode, urode, i biora 3 tys za NIC

Gość zwarjowałem
No ile kosztuje mieszkanie na 2 pokoje w wawe?Tak dużo? Nawet jedne dziecko na jednym pokoju jest :(

Gość facet taki.....
na Białołęce50 mkw mniej więcej kosztuje około 300 tys zł. Ostatnio znajoma pokazywała mi ofertę za 220 tys 40 mkw daleka Białołęka. Dla mnie to za duzo.

Gość Fan motoryzacji 23
bez przesady że w wawie.....a w takim mieście do 150 tyś ludzi to za 100 tys kupić się da........2 pokojowe

Gość Fan motoryzacji 23
a powiedz dlaczego aż w stolicy....a nie w mniejszym mieście...takim do 200 tyś mieszkańców ???

Gość młody ma przej...
taka stara prawda, brak doświadczenia= gorsza lub brak pracy, dopiero na dorobku= nie stać na mieszkanie. ale postęp widzę, co nie znaczy, że jest lżej. gdy ja wchodziłem w dorosłe życie to wynajmowanie mieszkania było za drogie-z rodzicami trzeba bylo mieszkać, bezrobocie jeszcze gorsze, no przejebane. dopóki człowiek nie dorobi się i nie jest na swoim to jest bardzo ciężko, czy teraz czy dwadzieścia lat temu czy za dwadzieścia lat młody ma p... A dorobienie się swojego niestety trwa. Niby teraz więcej możliwości, bo nie tylko do polski trzeba się ograniczać ale i tak ciężko młodzi mają. Kto nie jest bogaty z domu to życie poczuje, oj solidnie poczuje.

Gość zwarjowałem
o mein Gott!Prawie 100tys $ za 50mkw??

Gość facet taki.....
rozważam powrot do Warszawy bo tam kiedyś pracowałem w Policji Teraz pracuję na prowincji i cała komenda to jedna wielka rodzina, o awansie mozna zapomniec.

Gość zwarjowałem
nie wiem dlachego :) zwykłem mieszkać w stolicach:) Czy uważasz, że lepiej jest we wrocławiu, poznaniu, krakowie?

Gość mam kontakt z niemcami
z ludźmi ze stanów, i jak im to mówię że 100 tyś dolarów, lub 100tyś kosztują mieszkania 50mk2 to wybuchają śmiechem:)

Gość Fan motoryzacji 23
chodzi mi o miasto do 200 tyś mieszkańców takie jak np Kielce , Gliwice , Bielsko - Biała , Rzeszów................wszystko tańsze i wgl

Gość lamentt
nasi rodzice mieli łatwiej

Gość Fan motoryzacji 23
dlaczego śmiechem wybuchają