Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zawiedziony życiem

dlaczego to nie zanika:(

Polecane posty

Gość Zawiedziony życiem

hej mam 20 lat mialem ciezki tradzik leczylem sie wszystkim po izotek..tradzik znikl ale blizny i przebarwienia... najgorsze ze sa czerwone a mam biala cere..stosowalem aloes i cepan itp i nic... wstydze sie swojej twarzy..wiem jak dziewczyny na to patrza..a kiedys nawet mialem powodzenie ale to juz nawet nie o to chodzi.. chcialbym bez bulu patrzec w lustro... izoluje sie przez ten kompleks...

Gość mozemozemoze
a ten trądzik skąd się wziął ? przez problemy z hormonami czy poprotu przypadłość wieku nastoletniego ? wiesz generalnie jeśli problem jest aż tak duży i jestes mega zdołowany to chyba czas poszukać dobrego,ale to naprawde dobrego dermatologa,ktory nie bedzie Ciebie zbywał ,że tak juz jest i nic nie zrobisz bo w kazdej sytuacji jest wyjscie,na blizny mówisz cepan - on działa ,ale po naprawde długiej kuracji ,może spróbuj czegoś silniejszego ,jest jakas dobra masc ale nie pamietam nazwy.albo w ostatecznosci jakis laser ,albo cos.Miałem znajomą ,która juz od podstawówki męczyła się z trądzikiem,ale to nie były jakies tam syfy tylko uwierz mi wulkany,tez próbowała wszystkiego ,obskakiwała setki specjalistów ,a bylo jeszcze gorzej,az po kilku latach siegnela po stary sposób na wypryski - szare mydło ,takie prawdziwe,bo wiem że sa jakies proteźy etc,ale one generalnie robią sito z mordy.Jedno jest pewne do poki tego porzadnie nie wyleczysz do konca to nie masz sie co brac za likwidacje blizn

Gość mozemozemoze
a co do blizn ,chyba każda świeża blizna jest czerwona ,musi ze tak powiem ,,dojrzec" poprostu potrzeba czasu,a jesli u Ciebie jest tego sporo ,to pewnie potrzeba sporo czasu

Gość Zawiedziony życiem
dziekuje za odp. ale ja nie mam juz ani jednej krostki po kuracji aknenorminem odpowiednik izoteku. przez moja blada cere te przebarwienia sa czerwone i baardzo dlugo sie wybielaja. na laser mnie poki co nie stac..

Gość mozemozemoze
sprobuj contratubez ,masc na blizny ,jest drozsza niz cepan ,ale lepsza,mozna ja stosowac po 2-3 tyg od calkowitego wyleczenia ran ,po jej uzyciu blizny swędzą czasem bolą lub wychodzą siniaki ,ponoc to normalne,mała tuba kosztuje chyba okolo 30zl ,duza okolo 50zl jest jeszcze effaclar k i żel dermatix ,wszystkie te masci maja to do siebie ze trzeba naprawde regularnie ich uzywac wtedy sa efekty,jedne sa widoczne po 6mies nieraz krocej a po innych moze to byc nawet rok ,ale skoro jestes tak zdesperowany to warto spróbować ,wszystko zalezy od stanu twojej skóry

Gość mozemozemoze
sorki ta masc to CONTRATUBEX zjadlo mi literki

Gość drusilla
mi też zostały 2 brzydkie czerwone przebarwienie po trądziku. stosowałam acnederm, ale nie pomogło na te plamy. dopiero laser pomógł. póki co nie opalaj twarzy, stosuj krem z filtrem a na laser po prostu zbieraj kasę.

Gość zawiedziony życiem
a jaki jest calkowity koszt mniej wiecej i jak to wyglada w praktyce??

Gość nheaven
Laser można wykonywać tylko jesienią/zimą, kiedy jest słabe słońce. I jest przeznaczony dla osób ze sporymi bliznami. Na zwykłe przebarwienia nie warto marnować kasy - wiem, co mówię, bo przez to przechodziłam! Dużo tańsze i równie skuteczne są kwasy - pirogronowe i migdałowe. Wykonasz je u lekarza dermatologa lub kosmetologa. Wystrzegaj się zwykłych kosmetyczek.