Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wirusisko znów

dziecko ma goraczke i boli je gardło isc do lekarza?

Polecane posty

Gość wirusisko znów

goraczke max 38,5 i mówi ze gardło boli ale nie ma czerwonego. nie wiem czy isc do lekarza czy dawac syropki i leczyc po domowemu ? numerków nie ma wiec musiałabym z nim siedziec 3 godziny w przychodni i czekac az ktos nas wpuści.

co ty wypisujesz jakie czekanie matki z dziecmi wchodza poza kolejnoscia. a poza tym co sie pytasz czy usc zapierdalaj z nim do lekarza.

Gość fdddds
ja tam od razu nie lece do lekarza poweidzmy ze 2 dni loecze sama jesli nei przechodzi to wtedy ide podaj cos na goraczke jakis syrop i syrop prawoslazowy skoro je gardlo boli jak jutro beidze gorzej badz goraczka nie minie wtedy idz lekarz i tak nic inego ci nei da jedynie antybiotyk a tego lepiej unikac nie?

Gość takaona*
Ja bym poczekała 2-3 dni zbijała temp.i dawala coś na gardło. Jeżeli nie przejdzie wtedy dopiero do lekarza. Miałam tak ostatnio z synkiem i przeszło bez lekarza.

Gość fdddds
agnes1822 -----i nie wypisuj bzdur bo moze u ciebie takie matki whcodza poza olejnoscia ale u niej widocznie nie-tak samo jak u mnie nie zarejestruje mnie bo juz nei ma mijesc moge przyjsc i pytac lekarza czy mnie przyjmie i mam czekac az wejda wsyzsccy tam wsyzstkie dzieci sa chore i nie ma ze moje poza kolejka

Podejrzewam, ze u lekarza pediatry same matki z dziećmi wiec nie wiem dlaczego ktoś kogoś miałby przepuszczać. Ja bym nie szła zwłaszcza, że dziecko ci mówi co je boli, wiec nie zastanawiasz sie czy to ucho, gardło, brzuszek czy mały palec. Daj mu jakieś tantum verde do gardła zbijaj gorączkę i obserwuj.

Gość takaona*
"co ty wypisujesz jakie czekanie matki z dziecmi wchodza poza kolejnoscia." Przecież do pediatry tylko matki z dziećmi chodzą (co najwyżej starsze dzieci same)

Gość fdddds
a w jakim wieku ejst dizeckobo nic nie piszesz na ten temat

Jak długo się utrzymuje gorączka? Ile dziecko ma miesięcy/lat ? Jeśli chodzi o dziecko starszego to na gardło w aptece bym kupiła pastylki do ssania lub płukanki na chore gardło (oczywiście przeznaczone dla dzieci). Ja bym póki co podawała syrop na zbicie gorączki i obserwowała.Jak się nie poprawi - idx do lekarza. Agnes -----Ty się tak nie unoś :o U nas KAŻDY wchodzi wg numerka....a nie poza kolejnością,toż tam same chore dzieci :o

Gość tikal
gorączki 38,5 bym nie zbijała, przecież organizm walczy w tej temperaturze, do łóżka i jutro do lekarza

Gość wirusisko znów
dziecko ma 4,5 roku a gorączke ma od wczoraj wieczór ale nie rośnie ponad 38,5. Dałam dwa razy nurofen wczoraj wieczór i dziś o 5 rano i w zasadzie się utrzymuje stan podgorączkowy. Dałam witaminę c, rutinoscorbin, tantum verde do gardła, syrop prawoślazowy i tran. Dziecko jest lekko oslabione ale apetyt ma i bawi się. Mówi ze go głowa boli trochę i trochę gardło. Ostatnio miał 3 razy pod rząd anginę i zawsze się kończyło antybiotykiem. Ostatnia 2 tygodnie temu. Tak wiec obawiam się ze to znów to samo i pewnie i tak się skończy antybiotykiem. Nie wiem co robić. Nie chce mi się go targać dziś do lekarza i siedzieć w tej poczekalni tyle godzin. Na jutro też miejsc nie ma. Załamac się idzie. Narobili numerków i umawiają na godziny i efekt jest taki że co się dzwoni ze dziecko chore to już miejsc nie ma.