Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aisha12345

Pomozcie jest zle!! lojotokowe zapalenie skóry głowy-crotamiton????

Polecane posty

Gość aisha12345

Witam forumowiczów, ostatnio nasililo mi się lzs na głowie, jest tragicznie. Wypadlo mi bardzo dużo włosów, boję się nawet czesac, ponieważ wlosy wypadają garściami. Z tego powodu ze mieszkam za granicą nie mam dostępu do swoich leków i mojego dermatologa. mój domowy lekarz w Holandii nie widzi problemu i faszeruje mnie tylko witaminami, nie mam juz sil chodzic do niego. Nie widzi także powodu zeby wyslac mnie do specjalisty... Ale kolezanka dala mi jakis plyn przeciwgrzybiczny - CROTAMITON. Czytalam ze on jest na świąd, więc boje się go użyć żeby sobie jeszcze bardziej mie zaszkodzić. Jestem naprawde zdesperowana i proszę o pomoc wiem ze na tym forum znajduje sie wielu madrych ludzi

Crotamiton zazwyczaj używa się przy świerzbie oraz przy innego typu swędzących zmianach - on ma łagodzić świąd... przy łojotokowym zapaleniu skóry raczej płyn o nazwie Clotrimazolum - ten faktycznie jest p/grzybiczy...

Gość ewikkks
Crotamiton nie jest przeciwgrzybiczny, tylko przeciwpasożytniczy, przeciwbakteryjny i przeciw świądowy, Tobie nic nie da, potrzebne Ci są zupełnie inne rzeczy. Jeśli jeszcze nie znasz to poczytaj koniecznie ten blog, tam znajdziesz masę info o tym, co może zadziałać a co nie: http://lojotokowaglowa.blogspot.fr/ Jeśli Twój dermatolog nie chce Ci nic przepisać to wiele z rzeczy z tego bloga można kupić w Polsce bez recepty w aptece (niech ktoś Ci wyśle), w sklepach z półproduktami kosmetycznymi (Mazidła, Zrób Sobie Krem...). Poczytaj i działaj sama:)