Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyjaciel mściciela

Samotnik z wyboru?

Polecane posty

Witam. Opowiem wam pewną historię która wydarzyła się kilka lat temu, będzie ona dotyczyć mojego najlepszego przyjaciela który według wszystkich zszedł na dno. Historia działa się w czasie trzech lat gimnazjum. Kamila bo tak miał na imie poznałem w pierwsze klasie gimnazum przeprowadził się do naszego miasta z niedalekiego miasteczka. Dziewczyny ze szkoły dosłownie za nim szalały, miał dobre oceny i pomagał klasie wygrywać różne konkursy w tym sportowe ogólnie był bardzo lubiany. Ja chyba jedyny go nie nienawidziłem bo miał wszystko czego ja pragnąłem. Pewnego razu mu to wszystko powiedziałem i niepamiętam dokładnie jak to się stało ale od tego czasu staliśmy sie najlepszymi przyjaciółmi. Zmiany w nim zaczęły zachodzić w drugiej klasie gimnazjum, Kamil stał się cichy, skryty nie śmiał się juz tak często a nasze kontakt ograniczyły się ogólnie to wszystko zaczął olewać poza jednym zapisał się na Ninjutsu i karate kyokushin i zaczął bardzo poważnie do tego podchodzić, na treningi chodził co 2-3 dzień. Wszystko całkowicie się zmieniło od 3 klasy gim Kamil po wakacjach wrócił blady jak by cały czas miał zime ;p Stał się całkowicie skryty małomówny i zaczął wszystkich bardzo szorstko traktować, gdy go pytano o zdanie w sprawie wcieczki klasowej bądź jakiegoś konkursu lub też czego kolwiek związanego ze szkołą on to krótko komentował twierdząc że to jest żałosne i nie będzie brać w tym udziału tak też było nie pokazał się na żadne wycieczce w ciągu całego roku. Jego zachowanie zaczeło niektórych denerwować więc pewne dziewczyn zaczeły się z niego wyśmiewać [ja go oczywiście wtedy broniłem lecz on na to do mnie krótko: Zamknij się !] Po którymś tam razie gdy pewna Jagoda zaczeła publicznie z niego drwić on wstał podszedł do nie i ją normalnie pobił! Jakiś koleś próbował go odciągnąć lecz z racji tego że Kamil był po 1,5 rocznym ostrym treningu sztuk walki to owy chłopak wyszedł z tego z krwotokiem z nosa a Jagoda z rozciętą wargą i niezłym limem. Odciągało go 3 ludzi! Po wszystkim Kamil wylądował u pedagoga lecz jakoś się tam wybronił i nic mu poważnego za to nie groziło. Od tego czasu wszyscy go omijają szerokim łukiem lecz ja cały czas próbowałem mu zdjąć maske z twarzy lecz nie udawało mi się. Każda rozmowa z nim prowadziła do tematu jego zmarłego ojca który został przejechany przez pianego kierowce gdy tylko o tym rozmawialiśmy Kamil twierdził, że zemsta się zbliża wydawało mi się że Kamil chce się zemścić na co a mu mówiłem że coś takiego nie ma sensu i że zemsta nie przyniesie mu ulgi, gdy tylko tak mówiłem on krzyczał co ja moge o tym wiedzieć i... odchodził Po zakończeniu gimnazjum straciłem z nim kontakt gdyż wyprowadził się do Poznania odległość tam odemnie wynosi ok. 100 km Minęło 5 lat i dopiero niedawno bo ok 3 miesiące temu dowiedziałem się że owy mężczyzna który potrącił jego ojca leży w szpitalu brutalnie pobity i pchnięty nożem było o tym nawet w gazecie miejskiej. Odrazu pomyślałem o Kamilu który musi przebywać gdzieś w i zacząłem się za nim rozglądać wiedziałem o nim dość bo tyle kiedy ma treningi i sie na niego przyczaiłem. I spotkałem go zmienił się strasznie... Odrazu zapytałem go czy to on pobił tego mężczyznę. Kamil odparł, że tak to on i powiedział mi, że się myliłem potm co zrobił nigdy nie czuł się tak wspaniale! Zamurowało mnie to a on... poszedł sobie od tego czasu nie widziałem go już więcej. I jaki wynik te całej historii? A taki, że jestem załamany bo wciąż uważam go za przyjaciela on ma w to wyjebane. i taki że jest poszukiwany przez policje. Oto przykład co zemsta robi z ludźmi... Historia oparta na faktach.

Gość sssssssssssrrrrruuuuuuuuuutt
skróc moze bedą czytać :D

nie mogę tego skrócić, gdyż wtedy nie będzie to miało sensu

Gość hjdfgkj
trudno musi sobie sam z tym poradzić

Ale a cały czas uważam go za przyaciela!

Gość dei bez op
A nie uważasz,że przyjaźń to jest cos obustronnego? Co on zrobił dla ciebie? Czy on jest dla ciebie przyjacielem, czy cię wspiera, doradza, czy wyskakujecie razem na piwo i na podryw? Hmmmm...chyba nie. Przyjaźń to nie jest ulica jednokierunkowa, to działa w obie strony. Daj sobie spokój.

Nie rozumiesz... ja z nikim nie mogłem sobie pogadać tak jak z nim, wszyscy go lubiliśmy i czyja to wina pijanego kolesia w samochodzie? Pomyśl co TY byś zrobił na jego miejscu ?

Gość nonononononono
Klasyczny przykład tego, jak głupota innych ludzi może zrujnować czyjeś życie...