Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

podlej kwiatki

Zbyt duża macica?

Polecane posty

Gość następna specjalistka odezwała
wspaniale, że Twój lekarz ma certyfikat;) jak widać żadne certyfikaty nie zastąpią prawdziwej wiedzy w temacie;)

tak :D bo Ty jesteś mądrzejsza od człowieka po medycynie i prowadzącego praktykę lekarską, bo przeczytałaś jakiś tam artykuł w necie :D hahahahahhahahahahaha :D Gratuluję! Powinnaś otworzyć swój gabinet ;P

dziewczynko, powiedz nam tutaj co to za lekarz prowadzi Twoja ciążę? cóż to za wybitny specjalista?

nie wiem ja tam ufam swojemu lekarzowi i nie mam do niego zastrzezen. a co do usg dlaczego nie ma w ''swoim'' gabinecie w przychodni? ma ale jest ono wykorzystywane w inne dni niz on przyjmuje przez innych lekarzy a jak mam czekac do maja na usg to ja dziekuje. i kieruje mnie do innego bardzo dobrego lekarza do ktorego wiekszosc lekarzy kieruje swoje pacjentki gdyz jako jeden z nielicznych zainwestowal w porzadny, nowy ultrasonograf. a niestety nie mieszkam w duzym miescie jak np warszawa aby kazdy lekarz mial prywatny gabinet z najnowszym ,najlepszym sprzetem. ale sorry jak widac wy wszystkie (procz mamy 6 latki) macie miliony na koncie, chodzicie co drugi dzien na usg a wasi lekarze sa jdnymi z najlpeszych w kraju ktorzy prowadzili ciaze samym gwiazdom.

bardzo ciekawa jestem:D a ja powiem Ci kto mnie wykonywał usg genetyczne może skonfrontujemy nazwiska specjalistów na wiedzy których polegamy?;)

Zakłopotana, Ciebie jeszcze jestem w stanie zrozumieć młodziutka, jesteś, niedoświadczona... skąd masz wiedzieć jak wyglądają pewne sprawy?:( łatwo Cię oszukać i zmanipulować a lekarzy konowałów jest całe mnóstwo teraz, niestety:O ale mama 6-latki? urodziła młodo, ale to już jej druga ciąża więc jakieś pojęcie w temacie powinna już mieć zwłaszcza, że wypowiada się bardzo pewna siebie w tym co mówi, a jak widać popierasz ja tylko Ty - Zakłopotana, bo pojęcie masz właściwie żadne w temacie:O

Szkoda mi z Tobą dyskutowac na ten temat ;) Swoje zdanie już powiedziałaś: wiesz więcej i lepiej niż osoba pracująca na co dzień w tym zawodzie :D To mi wystarczy żeby stwierdzić, że nie mamy o czym rozmawiać :D Do tego jesteś kolejną osobą na kafeterii mającego najlepszego ginekologa na całym świecie i przejęłaś od niego całą wiedzę poprzez kilka wizyt, na których byłaś :D

Gość frr.....
...............

ależ ja z miłą chęcią podam nazwisko specjalisty u którego konsultowałam przebieg swojej, nie tylko jednej ciąży w przeciwieństwie do Ciebie nie mam z tym problemu, bo lekarz, o którym mówię, to faktycznie wybitny specjalista, a nie konował, który robi usg genetyczne w 14t 2d ciąży i wmawia pacjentce, że tak jest prawidłowo to jak?;)

czyli mam rozumiec ze kobieta ktora ma 20 lat nie ma pojecia o tym co sie z nia dzieje w danym okresie oraz ze ne temat ciazy nie mam najmnieszego pojecia. wiesz to przykre bardzo ze na mlode kobiety ktore zaszly w ciaze patrzysz baaaaaaardzo stereotypowo i jak widac masz bardzo ubogi zakres tolerancji dla takich osob.

dziewczyny, naprawdę dbajcie o swoje interesy i nie pozwólcie robić z siebie idiotek tylko dlatego, że jesteście młode, bo najwyraźniej lekarza traktują Was jak totalne ignorantki z racji Waszego wieku

Zakłopotana, ale to nie ja się upieram, że pierwsze usg genetyczne można wykonywać później niż 13t 6 d ciąży tylko Ty choć usilnie wszyscy tłumaczą Ci, że tak nie jest:O

Zakłopotana, nie odbieraj mojej wypowiedzi jako atak na swoją osobę;) bardziej pisałam to przez pryzmat własnych doświadczeń pomimo, ze byłam dużo starsza niż Ty, gdy urodziłam pierwsze dziecko, to podobnie do Ciebie nie miałam dużej wiedzy z zakresu perinatologii dziś, po urodzeniu trójki dzieci ta wiedza jest diametralnie różna niż, gdy zachodziłam w pierwszą ciążę

Bozeeeeee.... to w takim badz razie jak wyszlo mi badanie skoro malenstwo mialo 63.3 mm to raz a dwa wg usg byl to 12 tydzien i 4 dzien dokladnie bo wlasnie sprawdzilam na zdjeciu. i wszystko bylo widac jak na dloni gdyby nie to ze po chwili skakania babel odwrocil sie plecami do nas :/

Zakłopotana nie rozmawiaj z debilem bo zniży Cię do własnego poziomu a potem pokona doświadczenie ;) To tylko kafeteria :D Jedyny argument tej specjalistki od 7 boleści to taki że jesteśmy młode :D A ona po swoim przykładzie i po swoim USG prenatalnym wie już wszystko na temat przeprowadzania wszelkich badań :D I nieważne, że jedne dzieci są mniejsze inne większe, nieważne, ze owulacja mogła wystąpić tydzień czy 2 tygodnie później- musi być tak jak było u niej, bo jak nie to oznacza, ze każdy inny lekarz niż jej jest konowałem ;P

nie chodzi tu o atak ale wypowiadasz sie o mnie jak o osobie ktora nie ma KOMPLETNIE NAJMNIEJSZEJ wiedzy na temat ciazy, rozowju czlowwieka itd, wypowiadasz sie o mnie jak o dziewczynie ktora zaszla w ciaze i tyle tylko wie. a tak nie jest...

mama 6 latki chyba faktycznie masz racje ze rozmowa z takimi osobami nie ma najmniejszego sensu bo to jak grochem o sciane. dzieki za pomoc i pozdrawiam ;)

niestety jeszcze nie :( w przychodni nam usg nie robili tylko lekarz dal skierowanie. jutro z rana na 9 idziemy na usg :)

Gość no masz racje!!!
mama 6latki :)) - no tak a ty jestes taka Super ze wieku 17 lat zaliczyłaś wpadkę ...

do Zakłopotanej tak czytam twoje wpisy i w sumie przestaję się dziwić że się dzielisz każdym swoim przezyciem w ciąży i o wszystko dopytujesz ale nie jestes na kafe od wczoraj i zacznij brac poprawkę na to że zawsze się ktoś do ciebie przyczepi jesteś młoda wielu rzeczy nie wiesz ale wiedzy merytorycznej nie zdbedziesz na forum nawet jeśli podzielisz się swoimi przezyciami to i tak cię wyśmieją twojego lekarza rodzinę i w ogóle po prostu nie pisz o każdej pierdzie jaka cię spotyka w ciąży

wiesz akuratnie zakladajac ten watek kierowalam go bardzeij do kobiet u ktorych po takiej sytuacji u lekarza wyszla jednak ciaza mnoga nie zdawalam sobie sprawy ze przyczepia sie bezmozgi ktore i tak musza wtracic swoje 5 groszy. czytajac ogolnie na internecie tego typu tematy na wielu z nich znalazlam watki o ciazy ktora od pocztakiu uznawana byla za pojedyncza.

i fakt tu masz racje na kafe nie jestem od wczoraj ale wiesz nie sadzilam ze durne pomaranczki az tak bedzie interesowac skomentowanie kazdego mojego postu niz ich wlasne zycie prywatne bo takie zachowanie nie jest uznawane za normalne.

tak bardzo mi z tym zle - tez mam taka nadzieje i przyznam szczerze ze wolalabym aby powiekszona macica byla spowodowana nadmierna ''praca'' niz blizniakami :D dam znac jutro co i jak ;)

w każdym razie zyczę ci żeby Bąbelek był przede wszystkim zdrowy bez wzgledu na płeć i czy będzie go więcej :D

Hej ;) dzis po badaniu usg wyszlo ze jednak ciaza pojedyncza, co do macicy taka moja uroda a plci niestety nadal nie znamy :( za dwa tygodnie mamy znowu isc na usg wiec moze moze sie uda :P