Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorodonos

jak przezyc za 40 zl?

Polecane posty

Gość dorodonos

Mam 40 zl w kieszeni,pusta lodowke.Wychowuje sam dorastajacego syna.jak przezyc do 25?

Gość 2132131313223323
a jak doprowadziles do takiej sytuacji zeby tylko tyle ci zostalo?

Gość fdsfsdfds
zrob dania na 2-3 dni np bigos- kawałek zwyczajnej kiełbasy i kapsuta -niewiele kosztuje fasolka po bretońsku -fasola i kawałek kiełbasy zywczajnej gołąbki-tez tanio ryz i kapusta troche miesa mielonego

Gość dorodonos
mam mieso na obiady w zamrazarce na 5 dni.tak moje zycie sie potoczylo,ze teraz mam mniej kasy.Myslalem zeby kupic ser bialy,rzodkiewke,salate,cebule dymke,jajka,ser zolty i troche wedliny.

Gość ullaocha
To co wymieniłeś jest drogie w twojej sytuacji. Kiedyś żyłam z 2 dzieci za 5 zł. dziennie.I z warzyw to jedynie ziemniaki i cebula. Oczywiście mąka i jajka 1 dziennie to podstawa. Naleśniki z dżemem na kolacje. Chleb z margaryną i cukrem lub cynamonem i takie tam. Trzeba dokładnie kalkulować żeby wystarczyło. Trzymam kciuki za Ciebie!

Jeśli masz mieso, to nie jest źle! Zamiast kupować dymkę, rzodkiewki itp, lepiej zaopatrz się w rzeczy, które Was "zapchają" przez te kilka dni, tj. - makaron(3zł) (możesz zrobić z cukrem albo z sosem z proszku - wyjdzie tanio ok. 3zł), - tak jak ktoś już radził zrób bigos(ok. 7zł) - kup tanie pieczywo(2zł) -mleko 2zł, - kaszę manną 3zł - parówki jakieś tańsze (4zł) - w tesco są mrożone pizze po 2zł - w carrefourze są bardzo tanie pierogi na wagę - nasmaż naleśników - kup ziemniaki i ugotuj, podaj z cebulą lub kefirem

Gość dorodonos
Mam pol kapusty bialej,marchewke,cebule i 1/2 kg kapusty kiszonej.Troche ryzu,makaron,kasze gryczana , kg ziemniakow i to mieso wiec obiady bylyby z glowy do srody.Jedyne co mi brakuje to kupic cos do pieczywa.Musze jeszcze kupic kotu puszke.100 zl wystarczylo by mi na zakupy tygodniowe.

Gość 2132131313223323
za 40 to ty nie wiele kupisz... wez sie za jakas prace lub jesli pracujesz i malo zarabiasz wez jakas prace dodatkowa.... facet jestes to pewnie umiesz jakies naprawy hydrauliczne zrobic czy tam jakies inne drobiazgi... u mnie w bloku mieszka taki facet, zlota raczka- wywiesil ogloszenia i niedrogo pomaga naprawic kran, cos przewiercic, gwoxdz wbic , cos naprawic, pomalowac... mowil mi ze czasami to i 50 dziennie uciula z takich prac.

Gość ziemniaki z tłuszczem
10 dni i 40 zł. To masz 4 zł na dzień. Jak kupisz to, co wymieniłeś zostanie ci 10 zł na 10 dni, czyli po 1 zł na dzień. A to co kupisz, zjecie w dwa dni, a potem codziennie kilo ziemniaków i co dwa dni mięso. Niezła dietka :)

Gość dorodonos
mam tydzien,bo licze na wyplate w przyszly pt.Z obiadami jakos ogarne,ale musze cos do chleba miec.Nie bardzo umiem robic nalesniki i inne maczne rzeczy.Nie jadamy gotowcow,sam wszystko przyrzadzam.

Gość niesioł
pewien POpaprany żydzina zaleca szczaw i śliwki w takiej sytuacji:(

Gość ziemniaki z tłuszczem
napisałeś, że do 25, to poniedziałek... a jak nie dostaniesz wypłaty w piątek to zupa z tynku?

Gość dorodonos
jak nie dostane wyplaty w pt,to sie wtedy bede martwil:)

Gość isdugyuhgujhdgs
wez sie chlopie za robote!!!!! co to znaczy ze nie jadacie gotowych rzeczy? jak nie masz kasy to tez nie masz wyboru... moze dlatego ci brakuje ze opkupujesz sie w to wszystko o czym piszez a zwyczajnie nie stac cie na to. twoj syn jest prawie dorosly wiec nic mu sie nie stanie jak raz pizze z marketu za 2 zeta zje.... co tu sie uzalasza? berz tylek i do biedronki zasuwaj na baaardzo tanie zakupy i juz

Gość tak jak ktoś napisał
skoro masz mięso to nie jest tak źle ale moja rada, zapoatrz się w rzeczy w twoim przypadku niezbędne: -ziemniaki - makaron - ryz -kasza (jęczmienna chyba najtańsza) -pęczak (z tego zrobisz zupę na kosciach)- krupnik Z mięsa co najwyzej tanie mielone z dyskontów, porcje rosołowe i parówki, z porcji rosołowych robisz zupę (np. dodajesz ten pęczak, kostkę rosołową, marchew i masz krupnik) potem taka porcję dzielisz i robisz potrawkę z kurczaka, z kapusty tak jak ktos pisał skromny bigos, z parówek jakieś leczo i podajesz np. z ryżem. Ziemniaki możesz ugotowac w mundurkach, sa wtedy smaczniejsze i podeajesz je z solą musisz dokładnie wszystko przemyśleć i z ołówkiem w reku zaplanować, ale to wykonalne :) mnie zostało trochę więcej i na jedna osobą, ale jesli cię to pocieszy tez się musze trochę szczypać :O

Gość znajdeje
tu chodzi o przetrwanie, wiec nie zawracalabym sobie dupy tym, ze koniecznie na sniadanie musze miec pieczywo z wedlina i serem :o kub chleb najlepiej krojony i trzymaj w zamrazarce, to wam się nie zmarnuje. a tak to makaron, ryz, kasze, ziemniaki, make, jajka - cos z tych rzeczy. do tego mozesz kupic te sosy z proszku, ale ja mam lepszy pomysł. kup kostki rosolowe, koncentrat i mleko. w zaleznosci od przypraw zrobisz rozne sosy, mozesz dodac sera topionego do takiego sosu, albo koncentratu i zabielic mlekiem - jak rzadkie to maka. taki sos od biedy mozna zrobic na samej zasmazonej cebuli. zrobisz też z tego pomidorowa + paczka makaronu i macie na 3 dni. nie szalej z takimi drogimi rzeczami. nic sie nie stanie jak na obiad zjecie ziemniaki z miesem, a na kolacje pomidorowa :o do chleba to jakis serek topiony czy pasztecik i tyle.

Gość tak jak ktoś napisał
aha i jajka, koniecznie trzeba kupić jajka, bo to świetny dodatek i zapychacz, a do chleba juz nie wędlina, no chyba, ze jakas najtańsza, a warzywa!