Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niepocieszoona

Czy nie uwazacie ze to chamstwo?

Polecane posty

Gość niepocieszoona

w szpitalu w toruniu za ktg placi sie 30zl. Nie uwazacie ze to przesada wzbogacac sie na ciezarnych ktore chca kontrolowac zdrowie swojego dziecka? Od 35 tc powinno sie robic ktg raz -dwa razy w tygodniu to do 40tc to 180-360zl a jak po terminie to jeszcze wiecej i czesciej. Tyle sie mowi o polityce prorodzinnej a juz w ciazy rzuca sie klody! Przeciez kazda ciezarna powinna miec prawo do skorzystania z ktg o kazdej porze dnia inocy zwlaszcza jak ja cos niepokoi! Po co sie placi te skladnki na nfz?! Jak w publicznym szpitalu jeszcze zarabiaja na ciezarnych! Zenada! Czy u was w szpitalach tez tak jest?

Gość pierwszy milion trzeba ukraść
nie wydaje ci sie ze jest to pytanie do tej bandy cwaniaczkow ktora rozłozyla na łopatki polską służbę zdrowia? CtrlC+CtrlV i wklej swoje pytanie tutaj: kontakt@kprm.gov. pl

Gość henia od gienka
u nas w szpitalu woj. Śląskie nie jest platne. Rzeczywiscie przegiecie

Gość fredyh
taka polityka kazdy orze jak moze

Ja akurat nie płaciłam za ktg, ale.... robiłam je tylko raz - w dniu przewidywanego terminu porodu (z OM). Potem oczywiście miałam ktg, ale jak pojechałam już na porodówkę rodzić. Nic mi lekarz nie mówił żeby robić ktg po 35 tc i to 2 razy w tygodniu, no chyba że jakaś ciąża zagrożona czy coś w tym stylu.

Gość taka sobie mała hania
W ełku w szpitalu 50 zł w Olecku 150 jak nie masz skierowania

Gość wy chyba
żartujecie, że płacicie za ktg?

Gość ja na ktg
mialam isc dopiero jak sie termin zblizal... Ale nie zdazylam bo mnie wzielo.... U nas jak sie przyjdzie ze skierowaniem to sie nie placi, jak cos niepokoji to tez nie, ale dla kogos kto przychodzi z ulicy tylko po to zeby se zapis zrobic to cos tam placa, chyba 15zl, ale pierwsze slysze ze ktg ma byc robione od 35tc 2 razy w tygodniu...

Gość I tak nie uwierzysz ....
Wcale sie nie dziwie ze panstwowa sluzba zdrowia kuleje... ba, ja sie dziwie ze wogole jeszcze istnieje ! KTG dwa razy w tygodniu to tylko wymysl spanikowanych polskich mamusiek ... tak samo jak USG na kazdej wizycie. Z medycznego punktu widzenia nie ma do tych badan ZADNEGO uzasadnienia.... a jak tak koniecznie chcecie to sobie za to zaplaccie !

Gość iloraz ynteligięcji
Mieszkam w niemczech. w obu ciazach ktg obiono mi zdaje sie od 24 tygodnia przy kazdej wizycie,czyli co 4 tyg,a po 34 tygodniu co 2 tygodnie. jak sie jest po terminie,to sie az do rozwiazania przycjodzi eo lekarza na ktg co 2 dni.

Gość hej hej heja hej
Ale jakie sa wskazania na to KTG 2 razy w tygodniu? Pierwsze slysze o czyms takim.

Gość do uja
W łodzi(Centrum Zdrowia Matki Polki) za ktg się nie płaci, ale za poznanie płci dziecka 150zł trza dać. Nie ma tez możliwości na Usg zobaczyć swojego dziecka( monitor skierowany tylko w strone lekarza). także tego...

Gość tez nie wiem skad wymysl
Ze ktg 2 razy w tyg od 35 tc. Chyba,ze ciezarna skarzy sie na bole brzucha lub skurcze to wtedy sa wskazania i kieruje lub wykonuje lekarz. Ja mialam dopiero w okolicach terminu a po terminie codziennie bo odczuwalam skurcze. Ktg od 24tc?wymysl totalny, dziecko jest tak male,ze moze fikac we wszystkie strony,czesto jest tak,ze uchwyci sie glowica serduszko a za chwile dziecko jest juz gdzies indziej. Jak jest koniecznosc (plamienia,krwawienia,bole brzucha)to sie wykonuje,ale dla widzi mi sie nie ma sensu.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a ja zadnego ktg nie mialam robionego przez cala ciaze:) urodzilam przed terminem wliczonym z om i to jest tak ze chyba jak sie dobrnie od tego terminu to wtedy dopiero ktg, a jak wczesniej cie cos niepokoi to sobie zaplac albo najlepiej kaz lekarzom zrobic cc, nieh wyj a dziecko,poogladaja i jak ok, to nie wsadza spowrotem hehehe

Gość vugdrsfgjh
ja miałam robione ktg dopiero jak pojechałam z bólami do szpitala w 40 tyg. ciąży

Gość ireneee aok
przesadzacie,ktg dzien i noc.to wtedy 80 procent z was by siedzialo 24 na dobe i potrzebujace by nie mialy zadnych szans. przewrazliwione jestescie,maksymalniei

Gość niepocieszoona
u nas lekarze zazwyczaj kaza robic po 35 raz w tygodniu. nie wiem dlaczego moze chca zarobic. Ja mam skierowanie i musze placic. Ja uwazam ze matka powinna miec prawo nawet 10razy pojsc niepotrzebnie jesli ja cos niepokoi i sprawdzic niz raz za pozno i nie powiinno to byc platne.

Gość niepocieszoona
moze nie dzien i noc ale jak jest malo ruchow to lepiej sprawdzic