Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosiaaa1233467

Pozbawienie praw rodzicielskich.

Polecane posty

Gość Gosiaaa1233467
Rozważałam, żeby zerwać z jego rodziną kontakt, ale dziadkowie chcieli bardzo mieć kontakt z wnuczką, mała też się cieszy jak ich widzi. Ale ważniejsi są dla niej moi rodzice.

Gość jagoda 1898
moze byłam wstanie wiele znieść by to zrozumiec dlaczego tak jest tylko, ze to przestało miec granice normalnosci

Gość yjjyhhvf
moj byly nic nigdy corce nie kupil. wogole sie nia nie interesuje. i ja tez do tego doprowadzilam bo po soatniej wizycie ktora byla ponad 2 lata temu kiedy wyrzucil mnie z dzieckiem w domu.Powiedzialam ze nigdy jej nie zobaczy. cham.

Gość Gosiaaa1233467
On nawet na chrzcie się nie zjawił.

Gość jagoda 1898
pózniej sam znalał inna dziewczyne uznawajac ze woli kochac jej dziecko niz swoje, i po tym rozstalismy sie a on zeby uniknac alimentow po 3 mies wzieli slub

Gość Gosiaaa1233467
U nas to ja wyrzuciłam go z domu. Powiedziałam mu, że jeśli chce widzieć Olgę to proszę bardzo, ale on powiedział to co powiedział.

Gość jagoda 1898
ja sama chrzest przeszłam i to był trudny moment :(

Gość jagoda 1898
ale ja zdałam sobie sprawe z tego ze on jest nei odpowiedzialny skoro tak sie zachował chociaz jego małzenstwo nei trwało długo z tego co wiem nie całe poł roku, teraz dowiedziałm sei ze on ma dziecko z kolejna dziewczyna

Gosia, myślę że spokojnie możesz wystąpić o pozbawienie go praw rodzicielskich, skoro w ogóle się dzieckiem nie interesuje. On nadal będzie musiał płacić alimenty a jeśli będzie chciał może też małą odwiedzać (chyba że wystąpisz o zakaz kontaktów). Relacje pomiędzy nim a córką nie zmienią się. Ty natomiast zyskasz to, że będziesz mogła sama o wszystkim decydować jeśli chodzi o dziecko. Nie będziesz potrzebować jego pozwolenia żeby wyjechać z nią za granicę, nie będziesz musiała szukać nie wiadomo gdzie gdyby trzeba było podpisać zgodę na operację, itp. moim zdaniem warto.

Gość jagoda 1898
i to mnie troche ruszyło , ze, chociaz kazdy ma prawo ułozyc sobie zycie tylko to mnie meczy ze jakby nie było mineło juz 2 lata a on faktycznie słowem sie nei odezwał po naszym spodkaniu

Gość Cierpieć to twoje dziecko
będzie jak mu tych praw nie odbierzesz. Nie zapominaj,że tatuś na starość może przypomnieć sobie o dziecku i chcieć alimenty od dziecka.

Gość Cierpieć to twoje dziecko
jagoda były mąz 15 lat się do dziecka nie odezwał. To dopiero jest cham.

Gość Gosiaaa1233467
Ja nie potrzebuje jego pomocy. Od narodzin małej radziłam sobie sama i teraz nie potrzebuję go. A może sobie ułoże życię na nowo.

Gość Gosiaaa1233467
Moja mała maruda przebudziła się o 21 i teraz padła.

Gość mama kama
czesc wszystkim ja przeszłam przez podobna sytuacje z moim pierwszym mezem mam 2 dzieci córka ma 10 lat, syn 5 kiedy sie rozeszlismy syn miał roczek od tamtego czasu ślad po moim exie zaginął logiczne jest w takim stanie rzeczy, że syn go nie zna sądownie odebrałam mu prawa do dzieci po 2 latach od rozwodu i zmieniłam nazwisko dzieciom pozbawianie władzy rodzicielskiej nie zwalnia rodzica pozbawionego tej władzy od alimentów. Jedynie w sytuacji gdy kolejny małżonek rodzica przy którym jest dziecko przysposobi to dziecko. Wtedy to na tego człowieka spada obowiazek alimentacyjny.

odbierz i dowal alimenty z górnej półki sama sobie dziecka nie zrobiłaś a skoro on sie teraz nie interesuje dzieckiem to potem nie będzie miał prawa jako niedołęzny dziad roscić sobie praw do alimentów od córki i obowiązku opieki wszystkim facetom którzy zostawili swoje dzieci porzucając ich matki życzę żeby na starość byli zaplutymi bezdomnymi dziadami i umierali w męczarniach i w samotności

Gość Gosiaaa1233467
On zachowuje się tak jakby to było tylko moje dziecko, a przecież do tanga trzeba dwojga.

Gość I tak nie uwierzysz ....
A ja sie tylko zastanawiam skad wy takich fantastycznych facetow bierzecie.... :O

Gość mama kama
I tak nie uwierzysz a z wyprzedaży, w promocji byli, tylko reklamacji uwzglęnić potem nie chcieli

Gość I tak nie uwierzysz ....
Tak wlasnie myslalam ;) .... zawsze mowie ze nie warto dziadowskich oczednosci robic bo na wyprzedazach to tylko buble mozna znalezc :P

Gość Najajajajjajajajjajajakie jaja
Gosia Współczuje.