Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jill12345

Jak pomóc schudnąć siostrze

Polecane posty

Moja siostra ma lekką nadwage. Nie wygląda jak jakiś pasztet czy coś w tym stylu,ale poprostu mieści się w rozmiar 44 i rzadko można znalezc naprawdę fajne ciuchy. Chodzi o to, żeby schudnąć na tyle , żeby mieściła się w 42 lub 40. Zrzucić przede wszystkim brzuch i wyszczuplić uda, bo to jej największe przekleństwo. Nie je tłustych rzeczy, bo akurat nie lubi. Uwielbia słodycze. Robi coś takiego że przez 7 godzin pracy je mało, a wraca do domu i je obiiad, coś słodkiego i jeszcze przekąski. Lubi gotowane warzywa, ale przecież w kółko nie będzie ich jeść, chodzi o to żeby zróżnicować posiłki. Namawiałam do ćwiczeń, ale strzykają jej kolana , albo do innych boli kręgosłup. Biegać też nie, bo kłuje ją serce. Jeździ na rowerku stacjonarnym ale po 5 miesiącach efektu dalej nie ma. Chcę ją zapisac na jogę, ale twierdzi, że nie ma czasu. Ma 38 lat. I tu zwracam się z prośbą do was, o dietę z gotowanymi warzywami, ale taką bez uczucia głodu. Linki do lekkich ćwiczeń, ale z efektem. Jakieś zajęcia proponowane aby schudnąć i nie mam juz pojęcia, cokolwiek co by jej pomogło. Chcę jej pomóc ale już nie wiem jak. (tabletki też nie wchodzą w grę- mówi że doprowadzają do zawału) JAakiekolwiek porady będą dla mnie bardzo ważne. pozdrawiam i z góry dziękuje : ) J.

Pytanie kluczowe - a czy siostra chce schudnac?

Gość Anca88r
Eeee strzykanie w kolanach, strzykanie w kręgosłupie, kłucie serca w tym wieku?? Chyba ta siostra po prostu nie chce schudnąć.. ja miałam naderwane więzadła w obu kolanach, ból niesamowity.. lekarz zakazał jakiegokolwiek ruchu ponad chodzenie. Od pół roku chodzę na aerobik, schudłam 6 kg bez żadnej diety, a rozmiar spadł o 3 numery. Kolana w rewelacyjnym stanie. Lekarz sam zdziwiony, okazało się że mieśnie były za wiotkie i dlatego trudniej było mi wyzdrowieć