Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martyyna

początkujące ciąże zapraszam

Polecane posty

Gość Martyyna

piszcie w którym tyg jesteście w którym i jak sie dowiedziałyście i o waszych pierwszych objawach przed wiedzą o ciąży xd

Gość wiara-w-marzenia
Cześć. Ja się o ciąży dowiedziałam wczoraj. Wyszły 2 krechy :D jutro powinnam dostać @ ale chyba jej nie będzie bo dziś pojechałam na bete i poziom wynosi 86mIU/ml, a prolaktynę mam na 44,05. Moje objawy to ból w pachwinach (czasami); Lekko kujące podbrzusze. Wczoraj moje piersi były tak gorące że aż brodawki mnie szczypały :P Dziś zwróciłam pierogi :P Toaleta co pół godziny do godziny max. Zgaga - chyba moja największa zmora jak narazie. No i o godzinie 21 zasypiam na stojąco. :) Chyba tyle. Z moich obliczeń patrząc na ostatnią miesiączkę jestem w końcu 4 tygodnia. W piątek pójdę do ginekologa, a we czwartek jeszcze raz na bete, żeby sprawdzić czy dzieciątko się dobrze rozwija. :) A u Ciebie Martyyna jak tam było?

Gość Martyyna
no ja mam 38 dc i @ dalej nie ma a cykle mam 29-31 dniowe i nie wiem co dalej, zgaga ból pleców u dołu głód ale nie moge nic przegryźć i nie wiem o czym to świadczy ale ciągle mam bulgotanie w brzuchu. we wtorek chyba zrobie test

Gość wiara-w-marzenia
Idź do labolatorium w szpitalu. Jak mieszkasz w większym mieście to praktycznie wszędzie mają labolatoria. U mnie jest otwarte nawet 24h 7 dni w tygodniu. Zrób badanie z krwi beta HCG i wszystko będzie jasne. Kosztuje mniej więcej tyle co test. U mnie w mieście 20zł. Te badania nie są refundowane. No a mój test pokazał wczoraj kreskę nad którą się bardzo zastanawiałam. Dlatego dzisiejsza beta została zrobiona przeze mnie już o 7:30. Nie musisz iść na czczo na to badanie. Ten hormon utrzymuje się niezależnie od pory dnia czy zjedzonego posiłku.

Gość Martyyna
niestety mieszkam w małym miasteczku i musi mi wystarczyć test z apteki. A ty jak myślisz?

Gość Martyyna
co myślisz o moich objawach?

Gość Martyyna
nikt?

Gość wiara-w-marzenia
To może być ciążą, ale wcale nie musi możesz mieć za wysoką prolaktyne jest to hormon, jeśli jest za wysoki to może zablokować miesiączkę. W takim razie kup test. Już powinien wyjść pozytywnie patrząc że cykle masz 28 dniowe.

Gość romanka30
martyna mam to samo dzis 37 dzien ztym, ze mam cykle 34 dniowe i okresu nie ma bola mnie placy na dole i mam rozne smaki np na slodycze i na ryby.. hmm

Ja jestem w 11tygodniu ,dowiedziałam sie w 5 bo dzieciątko planowane. Od 4 tygodnia bóle w podbrzuszu plus wielkie bolące cycki z widocznymi żyłami(obrzmiałe) i temperatura powyżej 37 stopni.W 6 tygodniu doszly mdłości okropne całodniowe wstręt na zapachy i jadłowstręt który minał w 9/10 tygodniu i jeść moge ale dalej są mdłości i przyjemności z jedzenia za dużej nie mam.

Gość wiara-w-marzenia
Ja mam dość spore piersi być może nie odczuwam takiego bólu właśnie przez to że nie ma co się powiększać. Dziś zauważyłam żyłki na brodawkach :P no i zgaga z mdłościami towarzyszy mi cały dzień. Ja wiem szybciutko bo dzidzia też planowana. I w sumie czekałam na nią :) Róbcie testy dziewczyny, jak jesteście w ciąży na pewno wyjdą tylko bierzcie te bardzo czułe to pewność będzie. :) Mała czarna kiedy byłaś u ginekologa tak że już coś widziałaś bo nie wiem kiedy się wybrać.

Gość wiara-w-marzenia
Hmmm chciałam iść w przyszły piątek ale to byłby 5 tydzień i 5 dni to nie wiem czy coś zauważy.

Gość wiara-w-marzenia
Ja jestem w pierwszej ciąży. Może bardziej doświadczone koleżanki wypowiedzą się czego lepiej unikać a co jest wręcz wskazane?

Ja w pierwszej ciazy to sie oszczedzalam, cwiczylam itp teraz latam cały dzień za 2 latkiem:) biorę witaminy i pije ok 2 l wody i to wszystko, jest mi niedobrze cały dzień ale da sie przeżyć, w czwartek Indie na usg ciekaw co tam będzie widać :)

mała czarna - a liczysz tyg od pierwszego dnia ost @ ? mam jutro wizytę i zastanawiam się czy już będzie dokładnie maleństwo widać mój maluch ma dzisiaj 6 tc wg USG... kiedy było u was już serduszko?

Gość martula2402
Hej dziewczyny jestem mama od 13 miesięcy w razie jakis pytań służe dobra rada.

Gość romanka30
my tez planujemy 2 dziecko ale co mc mam nadzieje i potem rozczarowanie..:( jutro z rana zrobie test.

Gość romanka30
negatywny a okresu brak:(

Gość wiara-w-marzenia
A może idź do laboratorium zrobić bete?

Gość romanka30
tez nad tym myslalam ale zaczekam do pt, dodam, ze ponad tydzien temu bardzo bolal mnie brzuch jak na okres, moze wtedy zaszlam w ciaze? wiec beta i tak moze byc mega niska.

Gość wiara-w-marzenia
To jak coś się wyjaśni to daj znać :)

Gość romanka30
oki napisze:)

Gość wiara-w-marzenia
Cześć kobiety. Ja dziś się czuje bardzo dobrze. Nic mnie nie boli i nie mam zgagi jak narazie. Dziś zaczął mi się 5 tydzień. Powinnam mieć miesiączkę ale jej nie ma i pewnie nie będzie :) Temperatura 37stopni. U mnie w mieście słoneczko, śnieg powoli znika. Jak tam wasz dzień się zaczął?

Gość romanka30
KUPIŁAM PRE TEST ZROBIE GO W PIATEK BO JUZ NIE MAM SIL NORMALNIE

Gość wiara-w-marzenia
A jaką on ma czułość? Bo ja miałam test o czułości 10mIU i widziałam kreskę 11dpo. Lekka jak nie wiem ale była nawet o godzinie 14. następnego dnia też była lekka ale było ją widać. No i 13dpo poszłam na bete i ta 86 mIU/ml czyli nie jest za wysoka a test jednak wyszedł więc może i u Ciebie już by wyszło. Jak pewnie bym nie wytrzymała i zrobiła odrazu. Tak jak to miało miejsce 11dpo.

Gość romanka30
dzis robilam jakis za 2,50zł to wyszedł negatywny. wlasnie nie pisze jaka ma czułość nie wiem czemu:O ale w aptece babka powiedziała ze jest najlepszy hmm zrobie we czwartek o ile nie dostane @. bo do pt raczej nie wytrzymam:)

Gość wiara-w-marzenia
Chyba on jest 20 ale nie jestem pewna. Wiele osób się wypowiada dosyć negatywnie na jego temat. Ja miałam test paskowy z allegro :P i pokazał ciążę a kosztował 1zł chyba. Bobo test jest od 10mIU więc może zrób 2 na raz żebyś się milion razy nie zastanawiała czy na pewno jest na tyle czuły. Jak obydwa wyjdą negatywnie to będziesz wiedziała, że na pewno nie jesteś w ciąży. No i będziesz mogła się starać dalej, no i wizyta u gin koniecznie. Badałaś już kiedyś prolaktyne? Jej wysoki wskaźnik może powodować zatrzymanie miesiączki i trudności z zajściem w ciążę, nie chcę Cię straszyć, ale to idzie łatwo obniżyć łykając tabletki które przepisze gin. Kobiety już w pierwszym miesiącu zachodzą jak je przyjmują.

Gość romanka30
nie nigdy żadnych tabletek nie brałam, w pierwsza ciaze udało nam sie za 1 razem tak ze bezproblemowo:) musze wlasnie sie zapisac do gina.