Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martyyna

początkujące ciąże zapraszam

Polecane posty

Ja mam dwa terminy ale sugeruje się tym z OM.. Z miesiaczki wychodzi, że poród mam planowany na 3.06, ale z badań usg mi wyszło, że mały rozwija się w tempie na 26.05, a że to moja pierwsza ciąża to wątpię, żebym urodziła wcześniej i żeby nie zaburzać rzeczywistego harmonogramu ciąży wszystkie suwałki mam ustawione na 3.06, bo inaczej straciłambym rachubę :-P:-P W ogóle zauważyłam, że co portal czy co region, każdy inaczej liczy tyg ciąży... Np. Jeśli ktoś ma 26tyg3d to już mówią, że to 27tyg, ja i mój lekarz tak jak i moje suwaczki liczą, że jak jest 29tyg4d to jest 4dzień 29tyg ciąży... I to mi się wydaje za prawidłowe... Jednak każdy liczy jak chce :-)

Gość romanka30
robiłam NEGATYWNY :(((((((

Gość noon21
przykro mi napewno Ci sie uda:)

Gość romanka30
ale okresu nadal nie ma a temp podwyzszona. mozliwe ze to bardzo wczesna ciaza?

Gość noon21
mozliwe ze test nie wyczuł ciąży to może idz na badania krwi tam odrazu wychodzi nawet w b.wczesnej ciazy

Gość romanka30
no tez mam taka nadzieje, ani brzuch mnie nie boli nic kompletnie.. bardzo mnie bolał 1,5tyg temu. poza tym tylko dol plecow mnie boli i strasznie na slodkie mam ochote a normalnie slodyczy nie lubie. nie wiem sama...

Przykro mi... Poczekaj 4-5 dni i spróbuj jeszcze raz... U mnie pierwszy też był negatywny, poczekałam parę dni i był pozytywny

Gość romanka30
kurcze taka niepewnosc jest najgorsza, dziwne, że az tydzien mi sie spoznia i ta temp podywzszona..

Gość wiara-w-marzenia
Ja w lutym miesiączka spóźniła się 8 dni temperaturę w pochwie oczywiście rano po przebudzeniu miałam 37,2 więc nie chcę Cię martwić, ale możesz nie być w ciąży. Wydaje mi się że test już też po tygodniu spóźnienia by pokazał kreskę prawie przezroczysta, ale by była (moja była jeszcze 3 dni przed miesiączką, a we wcześniejszej nawet 7 dnia spóźnienia nic nie było widać). Tak jak piszą dziewczyny idź na bete bo Ty się teraz denerwujesz, a jeśli mimo wszystkich okoliczności jesteś w ciąży to oddziałuje to też na Twoje dziecko.

Gość wiara-w-marzenia
Ja dziś byłam na ostatniej becie przed ginekologiem i dziś beta znów urosła o około 170% cieszy mnie to niezmiernie. Dziś już jest 636,1. Jutro do ginekologa :)

Gość noon21
trzymama za was kciuki dziewczyny:)

Gość wiara-w-marzenia
Cześć kobietki. Ja już po wizycie u ginekologa. Pęcherzyka na razie nie widać, ale Pani doktor powiedziała, że najprawdopodobniej miałam przesuniętą owulację, po tym jak jej opisałam cykl. No i mam przyjść za 3 tygodnie. Powiedziała, że już wtedy będzie serduszko widać. Po becie powiedziała, że widzi, że wszystko dobrze się rozwija i nie ma powodu do zmartwień. Patrząc na trzon macicy powiedziała, że wszystko jest ok. Na razie mam brać kwas foliowy a po następnej wizycie przepisze kompleks witamin (chyba Ladee Vit) bo moje wyniki z krwi są bardzo dobre. Dostałam skierowanie na kolejne badania trochę nie bardzo mogę je rozczytać, ale wiem na pewno że jest tu toksoplazmoza (choć kota nie mam, ale warto być przezornym), glukoza, grupa krwi bo musi być na papierku i jeszcze jakieś 3 inne, ale nie mogę rozczytać. Mam je zrobić 12.04 przed wizytą u niej bo mam na 15.04

Gość romanka30
no zobaczymy :)_

Gość noon21
super gratuluje:) a tak w ogóle to jak sie czujesz?

Gość wiara-w-marzenia
Dziś nadzwyczaj dobrze. Nic mnie nie mdli, i nie mam zgagi. Nawet mam ochotę posprzątać w domu. Jednak zmęczona jestem cały dzień. Brodawki bardzo ckliwe i bardzo dużo żył na piersiach. Wieczorem czuję się zawsze najgorzej. Nie dość, że senna to zgaga, gazy i ciągle bekam.

He he ja bekam od początku taką dziwna przypadłość mam :-D:-D myślałam że przejdzie ale jeszcze nie... ;-) Mieszkasz w większym mieście? Bo jeśli nie to miej na uwadze, że jeśli będziesz badać toxo to czasami wynik jest po 3 dniach... Pewnie masz jeszcze do zbadania mocz i na cytomegalie czy jakoś tak (ja tego nie miałam, ale niektórzy na to przepisują) albo na przeciwciała różyczki...

Gość wiara-w-marzenia
na różyczkę na pewno nie bo przechodziłam w dzieciństwie. Mocz chyba tak. Na te cyto coś tam nie mam. Mieszkam w dużym mieście. Laboratorium mam 7 dni w tygodniu 24h otwarte i wyniki zawsze po godzinie, ale pójdę ze 3 dni wcześniej jak powiedziałaś :) To jakieś 3 badania jeszcze bardzo krótkie nazwy i chyba jedno z nich to właśnie mocz. Ale dowiem się 12.04 jak będę szła na badania. :)

Gość wiara-w-marzenia
Cześć co tam u was słychać kobietki? Co tam Martyyna u Ciebie słychać? Ramonka30 i jak tam twoja @ przyszła czy jednak będziesz mamusią?

Gość romanka30
wlasnie dostalam po 9 dniach czekania:)

Gość wiara-w-marzenia
Co tam mamuśki? Jak wam ciąża i przygotowania mijają? Jak samopoczucie i dolegliwości? Brzuszki rosną?

Gość romanka30
w końcu sie udało dzis zobaczylam II kreseczki :D

Gość wiara-w-marzenia
No i super ;) ciesze sie bardzo. Szczescia Ci zycze. Ja juz 3 miesiac (10tydzien) :)

Gość romanka30
narazie niedzieki nie zapeszam;) termin bede miala okolo 29grudnia a 1 stycznia hehe;)

Gość wiara-w-marzenia
Ja mam termin na 26 listopada :)

Gość romanka30
pierwsze dziecka tez mam z grudnia, zobaczymy co lekarz powie. mam straszne zawroty glowy kurde

Gość wiara-w-marzenia
To odpoczywaj. Żebyś się nigdzie nie przewróciła. Leż przy otwartym oknie. Ja nie miałam zawrotów. Parę razy wymiotowałam do tej pory. Ogólnie czuję się całkiem, całkiem. Najgorzej zawsze czuję się rano i wieczorem. W dzień idzie wytrzymać. Wczoraj mnie strasznie głowa bolała. Bierz kwas foliowy :)

Gość romanka30
biore kwas. zawroty glowy sa meczace i to bardzo kurde, i spac sie chce wiadoma sprawa;)

Gość wiara-w-marzenia
Kiedy idziesz do ginekologa?

Gość romanka30
14maja