Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martyyna

początkujące ciąże zapraszam

Polecane posty

Gość wiara-w-marzenia
Cześć jestem już po wynikach Przyrost bety w ciągu 2 dni 176% W niedziele było 86 dziś po 48h 237,3 Progesteron 33,98 też chyba bardzo dobry (normy jakie znalazłam z necie to 9-47 ng/ml do 12. tygodnia ciąży/). Zszedł ze mnie cały stres, a jak szłam po wyniki to się trzęsłam dosłownie.

Gość pomponikkk
ja test zrobilam 12.12.2012r i wyszedl pozytywnie, nast dnia dla pewnosci powtorzylam - rozniez pozytywny..2 dni pozniej poszlam do ginekologa zeby potwierdzic i jak w morde strzelil bylam w ciąży..wtedy byl to 5,5tc..dzis wlasnie wybyl 20tydz ciazy..poczatki okropne..nic nie moglam jesc, wszystko zwracalam..chodzilam caly czas glodna..okropny bol piersi, spałam na siedzaco..doslownie, gdzie nie usiadlam oczy mi sie zamykaly...przeszlo ok 13tc..w koncu moglam cos zjesc nie zwracajac..patrzac na moj brzusio nie wyglada na 5miesiac ciazy..jest w miare maly..aha i to moja 1 ciaza..wiec tez jestem zielona w tych sprawach :) pozdrawiam

Gość romanka30
temp w pochwie zaraz po przebudzeniu miałam 36,9 ciekawe hmm jutro rano znow zmierze.

Gość wiara-w-marzenia
Ja przy temperaturze 36,7 byłam w ciąży już. Teraz mam różnie 36,8/36,9/37/37,1. To zależy jaką masz temperaturę przed owu. Ja mam dosyć niską temperaturę ciała mniej więcej 35,8/35,9 więc każda ma róznie z tymi temperaturami.

Gość romanka30
ja tem ciała mam bardzo niska okolo 35,0-35,8

Gość wiara-w-marzenia
To może akurat Ci się udało. Zrób test!!! Mój pierwszy test pokazał mi taką drugą kreskę. No i robiony był po 14:00 więc nie z porannego moczu. Jak ma wyjść ciąża to moim zdaniem wyjdzie nawet wieczorem. http://imageshack.us/photo/my-images/32/imag0252b.jpg/

Gość noon21
czesc ja sie dowiedziałam bo zrobiłam test 3 dni po upływie terminu w którym powinnam dostać okres zaczęłam 13tydzień:) mam sie dobrze czasami męczą mnie wymioty i ogólnie mało jem tzn jem tyle ile powinnam ale nie więcej odrzuciło mnie od słodyczy jadłabym tylko owoce (pomarańcze i winogrona) w sobote byłam na 2 usg maluszek ma wymiary 4,5 szybko bije mu serduszko cudowne uczucie:)

Hej ktoś się zastanawiał czy w 5 tyg widać na usg ciążę. Tak widać pecherzyk i to jest ważne, bo jeśli wynik jest pozytywny, a pęcherzyka w macicy brak to znaczy złe informacje - ciąża poza maciczna ... Tak że w 5 tyg jest pecherzyk, w 8tyg serduszko biło... A mój największy obaw to przeziębienie, bo ja nigdy nie choruje... Mdłości przez pierwsze 2mce i wstręt do słodyczy... Obecnie jestem w 29tyg pierwszej ciąży...

Gość noon21
moniaaa86 a kupujesz juz cos? mnie ciąża troche zaskoczyła ale bardzo się ciesze jeszcze nic nie kupiłam tzn mój narzeczony kupił kwa cymelki różowe (chociaż chciałby chłopca;p) a ja właśnie zamówiłam kołyske na allegro już się nie moge doczekać aż brzuszek bd widoczny!:)

Gość Mandarynka222
Ja o ciazy dowiedziałam sie w dzien kobiet.. zrobilam test wieczorem i 2 kreseczki.. ostatnia miesiaczka 31.01.2013 .. Czuje sie fatalnie:( od 4 dni tylko leze ogladam pije spie i tak caly dzien.. czuje sie nie zadbana bo nie mam na to sily pomozcie :( znacie jakies sposoby na ta sennosc a przede wszystkim młodsci.. kuchnie omijam z daleka wystarczy ze otworze lodówke popatrze na wedline i zaczynaja sie moje problemy .. nic nie jem.. ostatnio zajadałam sie lodami i jabłkami cały czas a na dzien dzisiejszy na lody niemoge patrzec :( dobrze, że nie pracuje bo nie wyobrazam siebie w pracy:(

Ja już w sumie ciuszki na początek mam, część kupiłam część dostałam, butelkę, smoczki itp. Podstawy mam... Fotelik pozycze bo stwierdziłam, że szkoda kasy, bo dzidzia szybko z pierwszego wyrasta, lozeczko dostanę w spadku, pierwszy wózek też chcę używany i akurat mogę kupić od kuzynki męża i mam ten psychiczny spokój, że to bardzo czysciutka rodzina, więc kupuje pewniaka, a jak już mały będzie siedzieć to chcę kupić już taką wypasiona spacerowke na dłużej...

Mandarynka ja pierwszy trymestr przeszłam, w drugim czułam się bez energii i słabo, trzeci jest w sumie najlepszy pod względem energii, ale znowu mały mnie ciśnie i piczka mnie boli, dlatego poruszamy się jak sumo z prędkością slimaka... X A jeszcze wrócę wszystkie butelki, smoczki, pieluchy itp. mam nowe oczywiście, wyżej tak dziwnie napisałam... Brakuje mi przewijaka, komody, wanienki i wiele innych... Jeszcze nie mam nic dla siebie do szpitala koszul, podkładów, majtek jednorazowych itd.

Piszę z telefonu i cholerny tg9 mi zmienia wyrazy dlatego poprawiam... Pierwszy trymest ciąży przespałam...

Gość noon21
no to dużo masz rzeczy:) ja dopiero początki więc mam jeszcze czas. Ciuszków tez bd miała sporo od rodziny wiec tezm mam pewniaja ze super zadbane itp. wozek i łózeczko kupujemy bo razem z narzeczonym stwierdzilismy ze fajnie tak samemu pochodzić powybierac. troche boje sie tej cesarki ale staram sie jeszcze o tym nie myslec:) a Ty monia boisz sie porodu?

Gość romanka30
ja w pt zrobie ten test

Noon nie myślę jeszcze o tym :-P mam jeszcze 2mce, ale do nieprzyjemniejszych nie będzie zadań należało tym bardziej, że wytrzymała nie jestem... Ja zaczęłam szaleć z kupowaniem w sumie dopiero mc temu, a w kwietniu jak już się przeprowadzimy na nasze to dokupie resztę mam nadzieję, że wcześniej nie urodze :-P:-P

Moja mama powtarzała że jeśli miesiączka nie dojdzie do 54dnia od ostatniej to na stówę jestem w ciąży... Ja wiedziałam wcześniej, bo dzidzia planowana...

Gość romanka30
ja bede miala jutro 41 dzien

Gość romanka30
dziś rano temp 37stopni

Gość wiara-w-marzenia
Zrobiłaś ten test czy jeszcze nie? Jeśli jesteś w ciąży i masz taką temperaturę to już na pewno wyjdzie. :) Trzymam kciuki :)

Gość noon21
wczoraj 11 stopni słoneczko a dzisiaj zachmurzone i mży niby nie jest tak zimno ale z domu nawet nie chce sie wyjsc. Planuje dzisiaj posprzatac w kocnu swieta tuz tuz;p ja czekam tylko zeby dowiedziec sie czy chlopiec czy dziewczynka bo nie wiem jakie rzeczy kupowac:)

Gość wiara-w-marzenia
noon21 jaką płeć obstawiasz?

Gość noon21
wydaje mi się tak na 80% ze chłopaka chociaż nie ukrywam chciałabym dziewczynke ale oczywiście chłopiec tez bd cudowny:) wazne zeby zdrowy

Gość Do Mooniaa86
Dlaczego piszesz tutaj dziewczyną, że pęcherzyk powinno być widać już w 5tc? a jak go nie widać to oznacza ciąże pozamaciczną...W dodatku w odniesieniu do tego co mama Ci mówiła- ja miesiączki kiedyś nie miałam baaardzo długo i wcale to ciąży nie oznaczało. Jesteś w 30tc a bzdury pleciesz :o

Gość cytrynkamalinka
dziewczyny, ja mam juz dziecko, staram sie o drugie juz dosc dlugo niestety. cykle mam dlugie bo 38-40 dni. takze przechlapane jak ktos sie stara. jesli chodzi o to co mozna a czego nie to nalezy pamietac zeby przed zajsciem w ciaze i w I trymestrze brac np. folik. Nie jesc surowego miesa np. tatarku, surowych ryb, serow plesniowych. A tak poza tym to normalnie zyc i funkcjonowac. warto wiecej pic szczegolnie wody. unikac mocnej kawy i herbaty. jak macie pytanie to piszcie.

Gość cytrynkamalinka
Do Moonia - moim zdaniem nie musi to oznaczac ciazy pozamacicznej, trzeba spokojnie poczekac np jeszze tydzien lub 10 dni zaleznie od wskazan lekarza i zrobic powtornie usg. Kazdy orgaznim jest inny, u jednych cos widac w 5 tyg a u innych dopiero w 6 tyg bo moglo np. nastapic przesuniecie owulacji. Jesli jest sie po opieka lekarza to spokojnie, wszystko moze byc dobrze.

Do kogoś tam... Napisałam tak, bo też podjarana po dwóch testach poleciałam do ginekologa i pyta się mnie o przebyte ciąże, a ja do niego..niee ale raczej teraz jestem... A on odpowiedział, że to on stwierdzi, bo co z tego, że wyszły pozytywnie, jeśli może być pozamaciczna... Więc siedziałam na ta trusia z duszą na ramieniu... Chyba lepiej przygotować się na każdą ewentualność, bo nie da się ukryć, ale takie rzeczy się zdarzały i zdarzają... A jeśli ma ktoś problemy hormonalne, bądź bierze antykoncepcje, to takie przypadki też się zdarzają... Ja jak brała tabletki to przez pół roku nie miałam miesiaczki... Później odstawiłam na 3 lata i zaszłam za pierwszym strzałem, co byłam niesamowicie mile zaskoczona, bo jak już wspomniałam, dzidzia planowana :-D Jak również zgadzam się z cytrynkamalinka, bo to prawda, że każda kobieta jest inna i u każdej ciaza inaczej przebiega... X Noon a w którym tyg jesteś?

Aha 13tyg znalazłam... Jak tam chcesz, ale poczekaj z kupowaniem do magicznego 25tyg... I nie bagatelizuj, żadnych płomień, krwawien, boli brzuszka czy krzyża... Z drugiej strony ja wiem, że wszystko jest takie drogie... Dlatego ja też szukam fajnych promocji, bo wyprawka niestety do najtańszych nie należy...

Gość noon21
narazie nie szaleje zamówiłam tylko kołyske żeby mieć malenstwo koło siebie w sypialni czy goscinnym zeby łóżeczka nie przenosic bo drewniane troche wazy. stram sie nie szalec ale czasami jak zobacze cos fajnego trudno sie powstrzymać ;p zwlaszcza ze to pierwsze nasze dziecko:)

Gość Do moniaa
Masz termin na 26 maj i jesteś w 29 tc? Ja mam termin na 27 maj a u mnie dzisiaj 30t3d licząc od ostatniej miesiączki. To jak Ty to liczysz? Bo widze, że tu na forum każdy liczy inaczej:o