Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martyyna

początkujące ciąże zapraszam

Polecane posty

Gość marysssssssienka
dziewczyny a ja mam pytanie do ciężarnych 7 tydzień lub więcej, niepokoi mnie brak jakiegokolwiek bólu jajników i brzucha nawet przy ucisku, nie ma wrażliwości, czy to niedobry objaw, tez boję się żeby nciąża nie obumarła bo już kiedyś tak miałam, poza tym trochę pobolewają mnie piersi, a z nudnościami różnie raczej nie ma tylko czasem, czy mogły byści mi podpowiedzieć jak to jest u was

Gość wiara-w-marzenia
Mnie na początku w ogóle nic nie bolało jeśli chodzi o macice. No ale w 7 tygodniu to chyba powinnas cos czuć. Bierzesz luteine? Jesteś pod kontrola ginekologa? Jeśli pierwsza odpowiedz brzmi nie to sie dziwie bo zazwyczaj kobiety ktore juz raz poroniły albo miały problem w ciazy powinny ja brać. No i drugie co do lekarza. Ja bym do niego zadzwoniła i poinformowała o obawach no i ewentualnie pojawiła sie na usg gdyby kazał. Zadzwoń do swojego ginekologa prowadzącego ciaze, a jeśli jeszcze nie masz to na pewno wiesz juz kto miałby nim byc i wtedy zadzwoń do tej osoby.

Gość wiara-w-marzenia
Ja bólu jajnikow nie miałam w ogóle i dalej nie mam. Jak dotykam swoją macice to nie boli, czuje lekki ucisk, ale nie ból, wydaje mi sie ze to lepiej. Jak by bolało to bym panikowala.

Gość marysssssssienka
biore luteine ale problem w tym że teraz jestem za granicą, i nie mam za bardzo możliwości żeby to sprawdzić, dlatego się denerwuje, właściwie jedyne co moge zrobić to domowy test a te wykazują 2 grubą kreskę jak kontrolna czyli ciąża jest tylko nie wiem czy się dobrze rozwija, ten brak wrażliwośći dołu brzucha mnie martwi, jestem w 49 dniu od ostatniej miesiączki a okres miałam zawsze co 26 dni

Gość wiara-w-marzenia
Mówisz ze nie masz możliwości konsultacji z ginekologiem więc jedyne co Ci zostaje to czekać aż bedzie. Jednak teraz Twój stres działa dużo bardziej na niekorzyść dla dziecka niż to ze poczekasz. Staraj sie o tym nie myśleć, bo możesz sama zaszkodzić dzieciaczkowi. Myśle ze sam brak wrażliwości brzucha nie świadczy o czymś złym, niektóre kobiety nie maja żadnych objawów ciazy.

Gość szczęśliwa 86
Dziewczyny i jak się czujecie? Ja o dziwo zbyt dobrze. Nie wiem czy to dlatego że wróciłam z zagranicy i ze szcześcia czy o co chodzi?. Przestała męczyć mnie zgaga, piersi jakby zmalały i przestały boleć, brzuch też nie boli. I pojawiły się znów czarne myśli a co jeśli testy się pomyliły i jednak nie jestem w ciąży? :( Szybko skoczyłam do ośrodka zrobić bete ale wynik dopiero w poniedziałek. I tak czekam na ten wynik. We wtorek chcę iść do ginki żeby wiedzieć na 100% czy wszystko jest ok. Trochę się tym wszystkim martwie i nie mogę się doczekać aż rozpocznie się nowy tydzień.

Gość romanka30
ja tez o dziwo za dobrze tylko meczy mnie spanie..

Gość wiara-w-marzenia
Ja czasem czuje sie super a czasem lepiej nie mowic. Najlepsze jest to ze potrafie czuc sie wysmienicie, a za jakas godzine fatalnie. W 8 tygodniu pamietam ze przez jakies 4 dni nie mialam zadnych delegliwosci, wszystko mi minelo i tez bylam zestresowana, co sie okazalo.... Wszystko bylo w jak najlepszym pozadku ;) nie denerwujcie sie za mocno bo to zle wplywa na wasze pociechy. Zamiast sie denerwowac to do lekarza i sprawdzic. Ja koncze 11 tydzien a we czwartek na usg z pomiarami. :)

Gość szczęśliwa 86
Cześć dziewczyny :) Dziś pierwsza wizyta u ginki. UDAŁO SIĘ :) Mam potwierdzenie : jestem w ciąży. :D Moja fasolka ma 7tygodni i 5dni i mierzy 1,36cm. Jestem taka szczęśliwa. Na USG widziałam jak bije serduszko. To było piękne :) Aż łzy same płynęły mi po policzkach. Pani Doktor spytała dlaczego płaczę bo przecież powinnam się cieszyć, ale ja ze szczęścia płakałam że po takim czasie się udało :). Dziś też odebrałam bete wynik :70829,00 mIU/ml. Czyli jak narazie wszystko jest super. Termin podała mi na 18.12.2013. Więc teraz czekam. Jutro muszę iść zrobić dodatkowe wyniki. Jest ich aż 10 (morfologia,mocz,cukier,WR,TSH,Toxo,Różyczka,CMV,HIV,grupa krwi) Orientujecie się ile kasy szykować na takie wyniki, bo muszę zrobić je prywatnie? Aha i coś mi wspomniała o badaniach prenatalnych mówi że warto je zrobić. Wy będziecie je robić? Wiecie ile one kosztują? Jak możecie to odpowiedzcie na te pytanka. Poza tym czuje się ok. Zgaga mnie męczy ale ginka powiedziała żebym nic na nią nie brała. Powiedziała żeby przegryzać krakersy, skórki chleba i powinno przejść. Chyba wszystko wam opowiedzialam :) Jestem mega szczęśliwa

Na badania wyjdzie Ci ok 180- 350 zalezy od tego jakie stawki sa u Ciebie na tokso i rozyczke bo to najdrozsze badania. Z badan prenatalnych ja bede miala usg prenatalne w ten czwartek. Nie jestem w grupie ryzyka dlatego zrobie badania na pappa dopiero jak usg wyjdzie zle, jak bedzie wszystko ok to nic nie bede z tym robic. Ja tez chodze prywatnie i moja prowadzaca mowi roznie na temat badan, sama ich nie wykonuje dlatego jest obiektywna bo niektorzy ginekolodzy je robia dla swojej kasy i kazdemu zeby z nich sciagnac. Mam 24 lata, zero chorob w rodzinie, ciaza rozwija sie prawidlowo, nie ma zadnych odchylen. Wiec nie bede siac paniki, jak cos mozna niektore badania zrobic w pozniejszym czasie. Sa okreslone tygodnie po 14 gdzie mozna wykonac inne rzeczy. Ginekolog mi mowila o przypadkach gdzie kobietom prawdopodobienstwo wychodzilo bardzo duze (bo to bedzie stwierdzone w prawdopodobienstwie) a rodzily normalne, zdrowe dzieci tylko ni potrzebnie denerwowaly sie cala czy pol ciazy.

Gość romanka30
u mnie OK tylko po witaminach mam mdłości wiec biore sam kwas foliowy.. u mnie 7tc:)

Gość romanka30
jeszcze nie, w czerwcu zapewne uslysze:) mija szybko druga ciaza jest inna.. a jak u ciebie jest juz brzuszek?

Gość romanka30
...

Widac widac. Z dnia na dzien jest coraz wiekszy. Ja juz w miare dobrze sie czuje, ale tylko jak jestem w domu. Jak gdzies wychodze to odrazu mi niedobrze i zaczyna brzuch bolec, mecze sie szybko.

Gość romanka30
chyba dopadlo mnie zakaznie ukladu moczowego nie wiem co teraz a wizyta za 4 dni dopiero?

Gość marcz_su
Cześć. Jestem studentką V roku psychologii. Potrzebuję przebadać do pracy magisterskiej nastolatki, które aktualnie są w ciąży. Wypełnienie ankiety trwa ok. 12-15 minut, a ponieważ czas mnie goni, BARDZO PROSZĘ WAS O POMOC. Potrzebuję jeszcze ok. 15 dziewcząt, więc proszę nie zastanawiajcie się, czy rozwiązaywać, bo może ktoś inny wypełni, bo to nie działa!! Wierzcie Ankietę należy otworzyć klikając na link: http://moje-ankiety.pl/respond-44336.html Z góry Wam dziękuję, bo sama też jestem mamą i nie mam fizycznej możliwości zrobienia tych badań w "terenie"

Gość marcz_su
Cześć. Jestem studentką V roku psychologii. Potrzebuję przebadać do pracy magisterskiej nastolatki, które aktualnie są w ciąży. Wypełnienie ankiety trwa ok. 12-15 minut, a ponieważ czas mnie goni, BARDZO PROSZĘ WAS O POMOC. Potrzebuję jeszcze ok. 15 dziewcząt, więc proszę nie zastanawiajcie się, czy rozwiązaywać, bo może ktoś inny wypełni, bo to nie działa!! Wierzcie Ankietę należy otworzyć klikając na link: http://moje-ankiety.pl/respond-44336.html Z góry Wam dziękuję, bo sama też jestem mamą i nie mam fizycznej możliwości zrobienia tych badań w "terenie"

Gość romanka30
wszystko ok mam pic duzo wody i zurawine a u ciebie jak?

U mnie wszystko dobrze. Teraz w poniedziałek idę na wizytę do gin. zobaczę moje cudo ;) jutro na krew i mocz. Tak to wszystko ok.