Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale nie było wtedy kostek

Przewrażliwione mamuśki - coś dla was!!!

Polecane posty

veb -- tuczą!i to wiele !!!!i to jest myslenie typowe ludzi starej daty o to mi chodzi,dziecko grube, wiec zatluszczone to zdrowe ,bo "dobrze" wyglada Porownuujecie mentalnosc ludzi z tamtych czasow to ja tu napisalam z jakim mysleniem sie spotykam pod wzgledem diety dzieci I co ?smiesz zaprzeczyc? a no nie, bo to prawda

Gość czipendejl22
Całe szczęście, że mamy 21 wiek i wraz z postępem cywilizacji dzieci nie przytrzaskują już sobie niczym palców (((((:classic_cool:)))))))))

fakt- ale zadne zabezpieczenia nie pomogly by mojej kuzynce ktora miala fobie wkladania sobie wszystkiego do nosa, i tak z 6 razy ladowala na dyzurze w szpitalu bo miala jakis groch lub drazetki ;) w domu bylo 5 doroslych i nikt nie zauwazyl ze schowalam sie pod stolem z opakowaniem vibowitu, ktory oczywiscie zjadlam. Uwaga i oczy dookola glowy doroslych to podstawa

Gość czipendejl22
Hahaha, i nagle wszyscy znają kogoś, kogo małe dziecko zginęło w wypadku samochodowym, bo nie miało fotelika samochodowego :D:D:D:D:D:D omg, nigdy nie przestaniecie mnie zaskakiwać :D:D:D

boona - to czemu z wlasnego dziecka robisz taką skrajną sierote nieporadną, ze nawet ma problkemz ubraniem sie???nie rozumiem czuym tu sie chwalic, to od ciebie zalezy jak dziecko usamodzielnisz

a dlaczego uwazasz ze problem z naciagnieciem sobie rajtuz u dziecka to skrajna nieporadnosc?

Gość livingroom
ludzi z ogólnej mam głęboko w dupie, bo tam to jest dopiero dno i niziny społeczne, wystarczy poczytać temaciki, masakra, tępota i oblechy zakompleksione

Gość livingroom
dokładnie Toksyczna tutaj sie z toba zgodzę

Gość livingroom
Ja za to reprezentuję elitę inteligencji działu Ciąża, poród, macierzyństwo :classic_cool: Dzivki :classic_cool:

Gość bedwyn
Moja ciocia urodziła martwe dziecko, bo w końcówce ciązy malowała meble. Dlaczego ktoś przeinaczył rzeczywistość widząc same plusy, a kompletnie pomijając minusy? Nie twierdzą, ze obecne wychowanie jest idealne. Ale nie twierdzę, ze wszystko, co robią obecnie rodzice jest złe. Pamiętam, jak moje koleżanki po klasówkach z matematyki płakały, bo dostały zła ocenę. Oczywiście rodzice potrafili je tylko za to bić, żaden nie siadł z nią i nie pomóg, o korepetycjach nie wspominając. Od bicia wcale nie uczyły się lepiej, ale macie rację, wtedy było idealnie. :o

Gość livingroom
no no, podszywku, w jednej godzinie i minucie napisac nie mogłam wypad

Gość konklaweeer
Oho, Toksyczna zaczyna swoje tournee po forum :classic_cool: No dalej, naucz nas co powinno sześcioletnie dziecko, najlepiej rób taki grafik dzienny, o której je śniadanie, o której ogląda bajki i o której chodzi spać. Sześciolatek to tak koło 2:00 w nocy, nie? :D

i napisalas "problem z ubraniem sie"- ja napisalam o konkretnej sytuacji

Gość livingroom
Z wielką koncentracją malującą się na moim świńskim ryju wdrapuję się na szczyt studzienki kanalizacyjnej nr ewid. 3282/P/32 w Starachowicach i uspokajająco gładzę się po kroczu sprzęgłem od Opla Tigry :classic_cool: W latach 80 bowiem nikt nie uczył mnie technik masturbacji :classic_cool:

Gość livingroom
taaa a z mojego zeszytu ojciec kartki wydzierał jak krzywo było napisane, nienawidze tego do dziś dnia i będe pamiętała, zeby nikt tego mojemu dziecku nie robił czy nauczyłam się prosto pisać i ładnie? w życiu, z tym się rodzimy, ale kiedyś nikt o tym nie myślał tylko jak cos to w łeb

dziecko w wieku zerówkowym żeby nie umialo nawet samo gaci na doope wlozyc to jest dla mnie efekt lewactwa z powodu wyreczeń w kazdej najmniejszej czynnosci Do czego zmierzam? bona, wypisujesz jaka bylas stokroc bardziej samodzielna niz wlasne dziecko, a jednak widzisz dalo sie? dalo sie!! Nikt nad tobą sie tak nie cackal, i takich problemow nie mialas

Gość czipendejl22
A to świadczy o tym, że miałaś ojca - buraka, co i w tych czasach się zdarza. Ja tam po jedynkach nie płakałam, bo jak potrzebowałam pomocy, to ją dostawałam od rodziców właśnie. Nie tłumacz swoich patologicznych relacji z rodziną chujowymi czasami 😴

Gość bedwyn
Owszem, oczy dookoła glowy to najwazniejsze, ale współczesne "wynalazki" jednak pozwalają zmniejszyć ilość zagrożeń, które czyhają w domu. Moja siostra włozyła igłe do gniazdka, miała szczęście, że przeżyła. Obecnie nie byłoby tego problemu.

Gość livingroom
chodziło mi o to, że takie burakowanie to była norma teraz dzięki bogu więcej uwagi poświęca sie dziecku a nie karci od razu

Gość no, czterolatka toksycznej
potrafi np sprawnie operować pilotem od tv kiedy to mamusia i tatuś siedzą sobie piętro niżej przed telewizorem i mają ją serdecznie w dupie po godzinie 22giej :classic_cool: Także, Boona, przegrałaś walkę o swoje dziecko, TAK się wychowuje dzieci!

tak- bylam- ale to nie znaczy ze mam zamiar tak wychowywac swoje dziecko, chyba nie zrozumialas o co chodzi w dyskusji, no ale skoro postanowilam tu wtracic swoje trzy grosze to prosze bardzo.

Gość czipendejl22
Otóż oświadczam ci, że nie było normą buractwo rodziców. Nikt z moich znajomych nie miał takich doświadczeń, także współczuję ci środowiska, w jakim dorastałaś. Mam nadzieję, że swojemu dziecku zapewniłaś normalną, rodzinną atmosferę w domu.

no to sorki, moj niespelna 6 latatek o 20.30 spi juz a pilota nie dostaje do reki bo to nie jest zabawka :P

Gość przegrałaś, boona, przegrałaś
:classic_cool: ale toksyczna zapewnie zaraz pierdolnie ci tutaj teorię o swoich dzieciach, w końcu to jej największe osiągnięcie życiowe, zaraz po odstawieniu czekolady od codziennego jadłospisu :classic_cool:

Gość livingroom
a ja ci oświadczam, ze było mój dom był normalnym domem, ale ambicja niektórych przerastała teraz pomaga sie dziecku pisac, kiedyś tylko opieprz i bazuję tu nie tylko na swoich doświadczeniach

Gość Autorze z jednej strony cię
rozumiem ale z drugiej uważam że jesteś mało opiektywny i idealizujesz jedną stronę. Lata 70 te i początki 80 tych są przynajmniej w gronie znajomych moich rodziców czy mojej rodziny bardzo krytykowane. To były lata niedostatku, biedy ale tak uroczej biedy (lepiej się ją znosi wspólnie prawda? ) że zapomina się ile wtedy brakowało , jak bardzo człowiek pragnął zachodu , wolności. Nie bez powodu ludzie uciekali na zaproszeniach na Zachód. Nie było zabezpieczeń na szuflady, nie było jednorazowych majtek dla dzieci, nie było dobrego mleka mm ogólniedostępnego w sklepach,nie było , nie było i nie było wielu rzeczy ale .....w Polsce bo na Zachodzi były a potem i w naszym kraju w Pewexie i na tandetach. Ludzie żyli prościej, więcej się bawili i pili bo wódka była łatwo dostępna i tania :) Tak to państwo urządziło.

Gość jdjjs
Bez sensu artykul kazde pokolenie dorastalo inaczej,moze zaczne wychowywac dziecko jak w sredniowieczu bo ktos uwaza ze bylo lepiej

aha- w ciazy jadlam chipsy i pilam cole, takze kawe, do porodu prawie pracowalam, zeby nie bylo ze moje przewrazliwienie uruchomilo sie po zobaczeniu 2 kresek na tescie