Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale nie było wtedy kostek

Przewrażliwione mamuśki - coś dla was!!!

Polecane posty

Gość czipendejl22
mój dom był normalnym domem, Ojciec rwał ci kartki z zeszytu, opierdalał za jedynki, zostawiał samą w domu mimo, że się bałaś i ty piszesz, że twój dom był normalnym domem? :D:D:D:D Trochę konsekwencji w takim razie, albo się nie skarż, albo przyznaj sama przed sobą, że wychowałaś się wśród durnych dorosłych, którzy mieli totalnie w dupie twoje uczucia i lęki :o 🖐️

yyyyhhh...Moje 4 letnie dziecko NIE OGLADA tv, a tym bardziej przed snem :o :o :o :o ,niezle bajencje mozna tutaj wyczytac A bona ty takie durne provokacje jak lykasz to sie doprawdy tobie dziwie, a to ze chodzi o 22 spac to prawde, lecz calkowita bzdura z tym tv :o Moja corka nie operuje pilotem od tv bo sie go nie tyka,a przed snem to tym bardziej wykluczone :o Co jeszce provodorze wymyslisz???

Gość veb
ToksycznaKobieta - ok, przepraszam, źle zrozumiałam ten twój post o tuczeniu dzieci. Zwracam honor, masz rację.

Gość ah, przepraszam, naprawdę.
cś musiałam przekręcić z tym telewizorem. Faktycznie, to kompletnie zmienia postać rzeczy. SPROSTOWANIE: czterolatka toksycznej chodzi spać po 22giej ale nie ogląda przy tym telewizora :classic_cool: 🖐️

Gość livingroom
nie, tak było u większości, zostawiali bo szli np. do pracy, nie zawsze był ktoś do opieki i nikt sie tym nie przejmował, teraz zaraz jest doniesienie do opieki społecznej i bardzo dobrze mój dom był całkiem normalnym domem, miałam zabawki jakie chciałam, z zagranicy, słodycze też chociaż niby autor pisze, ze objadał sie słodyczami, których w moich czasach nie było, albo było malutko, bo na kartki - następne kłamstwo (że opychał sie do woli słodyczami) ja nie napisałam, że za pały mnie ktoś lał, akurat tutaj miałam swobodę, bo tych pał nie miałam buhahahaha

konklaweeer--kolejna nawiedzona ze wscieklizną, dziecko nie ma grafika na bajki (nie bede pisac dlaczego nie oglada codziennie bajek ,bo nie bede karmic troli) ale pory jedzenia ma stale ,coz w tym zlego???

Gość livingroom
i dla nas może było zajebiście, ze nikt się nami nie interesował, bo nie zdawaliśmy sobie sprawy z niebezpeiczeństwa, niektórym się udało, niektórym nie zboczeńcy też byli pamiętam jak mnie i koleznakę zaczepił gość udajacy, zę ma ciężką torbę i zeby mu pomóc ponieśc ja na dworzec, był blisko więc czemu nie, poniosłyśmy, a na dworcu zaproponował, że nas na herbatke zaprosi czy chodziło mu o herbatkę? dziewczynki po 12 lat?

a pamietam te kolejki za cukierkami i kawa w kawiarni do sloiczka. I lodami Cassate - chyba tak sie nazywaly

wtedy nie bylo takiego przeplywu informacji, teraz non stop sie o czyms slyczy.

Gość ah, przepraszam, naprawdę.
jesteś żałosna :o🖐️

z tym tuczeniem to prawda a przynajmniej u mnie w domu..Moja babcia rocznik 47 non stop chciałaby karmić moje dziecko.Owszem synek dużo je, ale ciągle biega=jest szczupły. A ona co godzinę biega za nim z talerzykiem i kolejnym posiłkiem :/ mimo,że wtpracowałanm sobie własne menu dla dziecka,godziny posiłków to przyjechała babcia i wszystko poszło się pieprzyć mimo że wielkokrotnie upominałam ją, że on jest pojedzony bo godzinę temu jadł np.obiad a ona zbywa mnie z tekstem ''on taki biedy chudziutki,tak mizernie wygląda'' M.in mam o to do niej żal, bo mnie tak pasła jak świnię jak byłam dzieckiem-odkąd pamiętam zawse pełny talerz przed moim nosem :(I nie dało się odmówić,bo jak nie chciałam to ona się darła ,ja się bałam ,koło się zamykało i musiałam jeść do upadłego...:( to samo próbowała zrobić z moim dzieckiem.Do dziś jej zostało-jestem dorosłą 23 letnią osobą i sama wiem ile chcę zjeść i czy mi to starczy-jak ona widzi że na śniadanie zjadam banana lub 1 kanapkę to zaczyna biadolić ,jakim cudem mi to wystarcxza,że ja głodzę siebie i chłopaków,i poraz kolejny próbuje mi wmusić metr chleba..

Gość fjskldjfsklj
skdfslkf

pamiętam min. krówki , które tak się ciągnęły ,że potrafiły plombę z zęba wyciągnąć :D

hehe, bo te plomby to tez nie wiadomo z czego byly :D

kachna- ja mam tez ten problem ale z moja babcia (mamy juz nie mam)- jej sztandarowe slowa co 10 min- a nie jestes glodna????? jak bylam mala to potrafila latem ubrac choinke i swiecic swiatelkami abym cos zjadla, a zawsze bylam watła, drobna i "przezroczysta"

no jak to z czego - ? :D to były te ciemne plomby - wedle dzisiejszych wierzeń z ołowiu i rtęci :D

Gość mieszkalam w ubogiej dosc
kamienicy w dziecinstwie, wszyscy rodzice pracowali prawie w tym samym zakladzie i uwierzcie mi, ze nikt nikogo w domu nie zamykal na klucz:O Jednej dziewczynce takie cos zafundowala babcia, ona siedziala w oknie zamknieta i plakala patrzac jak sie bawimy. Ta babcia dostala jeszcze tego samego dnia opierdol od innych babc :classic_cool:. Takze niech nikt mi nie wmawia, ze zamykanie dziecka bylo normalne:O bardziej normalne bylo danie klapsa, wieksza swoboda dla dzieciaka, ale nie znecanie sie psychiczne, a tym jest zamykanie na klucz dziecka czy wyrywanie kartek z zeszytu. Boze wspolczuje ci dziecinstwa:O ja nie znam nikogo z tamtych lat kto za jedynke dostawal pasem po tylku i bal sie wracac ze szkoly. Owszem rodzice nie bili nam brawa za dwoje w szkole, ale z reguly wzruszali ramionami mowiac nie ucz sie twoja sprawa tylko nie placz jak potem bedziesz grzebac w smietnikach:D

może i srebrne - nie wiem ,bo mi krówki i mordoklejki wszystkie powyciągały :D

Ja wychowałam się w latach 90 i pamiętam m.in. jak organizowaliśmy sobie skoki w dal z huśtawki ;] byłam najlżejsza i zawsze leciałam najdalej ;D albo chodziłsmy na sanki i zawsze ktoś rozlewał wodę na górce, żeby zjeżdżać po lodzie ;D od kolegi z mieszkania zawsze wychodziliśmy przez balkon, piłam napoje gazowane, jadłam mirabelki prosto z drzewa... Było super ;] teraz matki wychowują dzieci pod kloszem, a potem wyrastają z nich nieprzystosowane do życia ciamajdy.

Gość jhjhjhjhjhjh
w latach 70tych nie bylo takiego ruchu na drogach a poza tym auta jezdzily 60 km na godzine a nie 200

mój dom w dizciństwie zawsze był o warty - dosłownie . nie pamiętam dlaczego ale nigdy nie był zamykany na klucz . kiedyś przyjechał wujek , wszedł do domu , posiedział , zgłodniał , zrobił sobie jajecznicę , posłuchał radia i w końcu poszedł szukać mamy :D Kto wtedy słyszał o zabezpieczeniach na rower ??? Rower stawiało isę tam gdzie akurat była potrzeba i czasami nawet 3 dni tam stał - albo sąsiad na nim do nas podjechał i oddał , bo pomyślał ,ze nie pamiętamy gdzie go zostawiliśmy :D ech ....

Gość mieszkalam w ubogiej dosc
no wlasnie u nas w calej kamienicy domy byly tzw. otwarte:P Do kolezanki sobie sie wchodzilo jak do siebie, jeszcze jej mama kanapke robila, obiadem czestowala. Ze szkoly sie wracalo to jak rodzice na zmiany pracowali to raz u mnie sie jadlo obiad raz u sasiadki, ktora tez potrafila mnie postraszyc grzebaniem w smietniku jak dwoje przynioslam:D Nikt nikogo nie zamykal, nie darl sie o glupia ocene czy zloscil o brzydki charakter pisma:D

tak- jak ja 1,5 roku temu postawilam rower to zaraz go nie bylo. Karbonowy :O

Ale przed sąsiadami mores mieliśmy . Nawet przed tymi nielubianymi . Mama nogi z tyłka by nam powyrywała jakby ktoś jej powiedział ,ze śmieliśmy do dorosłej kobiety pyskować a ojciec by poprawił .

Gość kjhj
jhkn

teraz jak czloweikowi czegoś nie ukradną to tak ise cieszy jakby sam tą rzecz znalazł ....:( co za czasy .

Gość kjhj
kljhjkj

Gość Pokazalam ten tekst mojej mami
I mojemu ojcu i żadne z nich nie wspomina lat 70.z nostalgią. Tata rocznik 68 mama 71. Mój ojciec zapamiętał przede wszystkim atmosferę donosów, oraz okres gdy był bardzo krótko trzymany, bo on i jego bracia wychowywali się bez ojca. Mieli kasę ale tylko dlatego że babcia była urzędniczka na wysokim stanowisku w gminie, a wiadomo z czym to się wiązało. Z kolei moja mama wspomina te lata jako okropna biedę i nędzę.. Jej siostra zmarła bo lekarze nie wiedzieli co jej jest. Moja mama jako dziecko też otarła się o śmierć, bo nawet jej antybiotyków na zapalenie płuc w szpitalu nie chcieli podać. Moja babcia pożyczyła kasę, wypisala na żądanie i zawiozla do jakiegoś lekarza w Lublinie... Właśnie babcia. Ile razy z nią o tym wszystkim rozmawiam zawsze mówi, że nie chce by jej wróciły lata młodości.. A czemu? Bo pamięta jak nawet zimą mmusiała obchodzić, jak nie mogła się uczyć bo trzeba było krów pilnować. Prosta kobieta z mojej babci po 7 klasach musiała iść do pracy ale bardzo ją szanuję. I doceniam że moje dzieciństwo wyglądało inaczej