Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wojanka:)

zajdziemy w ciążę w marcu lub w kwietniu:)

Polecane posty

ja mam pięcioro rodzeństwa :) najmłodsza ma rok i 2 miesiące :D no to możesz się bezkarnie kawki napić :) a za kilka dni ruszać z robotą :D

stresuję się. nie wiem czemu ale na myśł o poczęciu ogrania mnie taki paraliżujący strach, zauważyłam że męża też... normalne? a może przesadzam? bo gotowa jestem na pewno. jak sobie z tym poradzić?

zancia - niestety nie lubię zbożowej.... dopiero jak będę w ciąży to się przeżucę dla efektu placebo, bez kawki ani rusz :) no może jeszcze ricoret taka delikatna :) kofeina ma wpłw na poczęcie?

nie wiem jak to jest z tą kofeiną:) słuchajcie dziewczyny mierzycie temperature?ja mierze i zawsze utrzymuje się w okolicach 36,9 lub 37,0. dzisiaj rano jak mierzyłam miałam 37,4.dziwi mnie ten skokprzed @ temeratura chyba spada co? co do tego strachu przed poczęciem to z mężem mamy to samo:D czujemy,ze jestesmy gotowi,ale to jest takie "nowe",ze trudno się nie denerwowac.

ja też nie lubiłam kawy zbożowej ale da się przyzwyczaić :) i w między czasie herbata malinowa pomieszana z zieloną polecam :) ps a z tą temperaturą to nie jest na odwrót że jak wzrasta to są płodne? bo mi się wydaję że masz owulacje :)

ja z mężem podchodzimy na luzie bez stresu żeby oczywiście mieć jak największą przyjemność z naszego przytulania :) dopiero po ... zastanawiam się czy będzie dzidziuś czy nie no i jak jeden dzień mi sie spóźnia to coraz więcej myśle że o rety może nam się udało ale latanie to test już mi przeszło jak po trzecim zakupieniu testu znowu była jedna krecha :( więc najlepiej z dystansem

wojanka jest prze okresem więc to raczej nie owulacja, ale faktycznie powinna temp spaść :) może poczekaj jeszcze i zrób ponownie test. my tez się nie spinamy, ale stres nas dopada, faktycznie może dlatego ze to nowe :) temperaturę mierzę mam ok. 37 jestem przed owulacją dziś powinna nieznacznie skoczyć.

Wojanka przykro mi z jednej kreski, oby w przyszłym cyklu się udało! A powiedzcie mi... współżyjecie codziennie podczas dni płodnych?

ponoć lepiej nie :) ale nie wiem czy się powstrzymam :D

no własnie jestem przed okresem więc mnie to dziwi.zobaczymy czy przyjdzie @. jak nie to robie jeszcze jeden test:P Klasyka- nam jakos sie udało prawie codziennie w czasie dni plodnych:)

ja już wiem na pewno że jedne dzień odpadnie, ale resztę postaram się wykorzystać na maksa :D

najlepiej co drugi dzień bo jak codziennie to plemniki są słabsze tak lekarz powiedział :) no i nie wiem czemu zawsze przed okresem mam mega ochotę jak to jest z wami bo ja na bieliźnie mam przez cały miesiąc oznakę dni płodnych męża oczywiście to cieszy że jestem zawsze wilgotna :P

jak tam dziewczynki?:) ja wlasnie wrociłam z pracy.mierzyałm rano tempke i dzisiaj spadłam do 37,0, wiec możliwe,ze dostane@.powinnam juz miec ,ale może wieczorem dopiero. ale jestem zmęczona dzisiaj strasznie:P spadam na obiadek.:):*

Gość dededes
ja byl to odlozyla na conajmniej maj czerwiec,nie chcialabym aby dziecko urodzilo sie w grudniu,ze wzgledu na przyspieszony tok nauczanie w szkole.

ja mam strasznie dziwną temperaturę... wczoraj 36.4 wzorowa przedwczoraj 37 a dziś 35.6! i to mierzyłam dwa razy dla pewności.... mam problem z bólem owulacyjnym, jak go rozpoznać?????

Nezumi u mnie ból owulacyjny jest 2 dni przed owulacją już- stwierdzone u ginekologa ( monitoring) Mnie bardziej boli w podbrzuszu niż w jajnikach. Mi zostało 10 dni do testowania :)

królik - mi jeszcze 2 tygodnie zostały do testowania, i nie wiem co z tym bólem... niby coś mnie tam pobolewa w podbrzuszu, jajniki dość często i nie zauważyłam żeby to było raz w miesiącu - jak już to przed @.... jak po weekndzie staraczki??? u mnie się działo. czekam z niecierpliwością na 11 kwietnia - testowanie.

Nezumi temp zwykle spada na jakies 2-3 dni przed spodziewana owulacja.

mała - dzieki! nie wiedziałąm tego a przestudiowałam wiele pozycji nt cyklu, i wszędzie była mowa o spadku przed @. no to jest szansa że to owu przyszła a nie choroba :D

Wojanka jesli temp przez conajmniej trzy dni utrzyma sie na nizszym poziomie niz przez caly cykl to na 00 procent @ czeka za rogiem.Potwierdzeniem dla ciazy jest nadal utrzymujaca sie wysoka temp pod koniec cyklu.

Najpierw temp spada a potem gwaltownie rosnie i to jest tzw skok i trzeba sie starac w dwa dni po nim.

Jesli mierzysz temp sumiennie to zaloz sobie konto na Ovufriend.pl. Fajna stronka. Ja tego nie stosuje bo mam PCO chociaz przyznaje ze w tym cyklu po raz pierwszy w zyciu mialam rozciagliwy sluz.

staram się robić to sumiennie - czasem tylko co do pory dnia jest różnie. ale to mi nie pasuje z wyliczeniami wtedy.... okres miałąm 10 marca więć teoretycznie powinnam mieć owu, nie zanotowałam żadnego skoku.... nie wiem... mój śluz wyglada na bardzo płodny, jest rozciągliwy i przeźroczysty, tylko ta temp.

Jezeli mierzysz temp o roznych porach to nie zawsze sluz bedzie szedl w parze z temperatura. Ja o ile mierzylam to zawsze o tej samej co do minuty.

Gość zapytajkakaka
dziewczyny przymiezam sie do miezenia temperatury ale pytania mam miezy sie normalnym termometrem? od ktorego dnia zaczac miezyc? jak to wyglada?

Powinno sie mierzyc od pierwszego dnia cyklu zawsze o tej samej prze, tym samym termometrem i w tym samym miejscu (usta, pochwa albo odbyt). Polecam dwa ostatnie-temp jest bardziej stabilna.

mierzyć możesz od dziś, powinno się mierzyć z rana. wiem że powinnam o tej samej porze ale nie zawsze miałam możliwość - jednak nigdy nie miałam takich skoków. w mojej karcie obserwacji nie amm takiej skali nawet ! :p ja mierzę zwykłym termometrem elektronicznym w ustach (od kilku dni dla pewnośc rownież pod pachą).

Gość HCJ
Tez się dołączam :) my z M już 16cykli, w tym jedno poronienie ...