Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katie1333

Jak wygląda "dobry", normalny związek?

Polecane posty

Gość katie1333

No właśnie Kochani, jak w temacie... Poważnie się zastanawiam, czy nie zerwać z facetem... Parą jesteśmy od dwóch lat... Na początku (wiadomo) idealnie... a teraz? Teraz on spędza czas przy swoim komputerze, ja przy swoim, mało rozmawiamy, bo przecież "wiecznie mam problemy i mędzę", seks uprawiamy tylko w weekendy i tylko jeżeli on ma na to ochotę, wychodzimy raz , może dwa w miesiącu do kina, jeśli ja się uprę. Zero jego inicjatywy.. Czasami tylko cmoknięcie, buziak w przelocie, jak idzie na balkon zapalić papierosa... Próbowałam prosić, rozmawiać... On nie widzi problemu... Jest przecież za stary na zmiany (niecałe 30 lat) Ręcę mi opadają... Wiem, że mnie kocha... Nie pytajcie... Po prostu wiem... ale nie potrafię TAK żyć .... :( Jestem rozdarta ale jakąś decyzję trzeba podjąć, żeby nie zwodzić dłużej siebie ani jego...

Gość gfgfgfgfgfgf
mam podobnie ze swoim.

Gość katie1333
Problem w tym, że kocham tego faceta... On kocha mnie... Jest po prostu leniem.. tak mu wygodnie... Jak otworzyć mężczyźnie oczy?

Gość gfgfgfgfgfgf
r

Gość Samowystarczalna :)
A myślałaś że ja będzie?Na początku zawsze jest super,mega ,zajebiście,motyle w brzuchu i takie tam a potem przychodzi rutyna,szarość życia codziennego,naturalna kolej rzeczy niestety.

Gość katie1333
Jak to wygląda u Was? Przecież ludzie są ze sobą szczęśliwi tyle lat.... Chyba obydwie strony powinny się starać.. Zanim poznałam Pawła byłam taka pełna życia... rozpierała mnie energia... a teraz po tych dwóch latach.. czas wolny spędzam na swoim komputerze , czekając, aż on w końcu oderwie się od swojego :( Czy to naprawdę norma w związkach? Nie chce mi się wierzyć...

Gość katie1333
Nie wiem , co to ma za związek ale tak, znam biegle angielski...

Ogarnij się dziewczyno,niech sobie chłop siedzi przy tym kompie,może jemu taka rozrywka odpowiada i wystarcza,a Ty wyjdź z domu,umów się z koleżankami na imprezkę,a nie wisisz nad tym biednym facetem ciągle.Daj mu odetchnąć.

Gość katie1333
"Zawsze szczery" domyslam się co masz na myśli... Smaczną potrawą jest potrawa, której jedzenie sprawia przyjemnośc, którą możemy się rozkoszować... Pytanie, czy danie które kiedys nam tak bardzo smakawało , a któremu teraz brakuje jakiegoś składnika możemy tak po prostu uznać za niesmaczne i wyrzucić?

nie do konca zrozumialas chodzi o to, ze twoje pytanie na starcie jest kompletnie z dupy, nie ma definicji dobrego zwiazku jak i dobrej potrawy, i zwiazek i potrafa to rzecz subiektywna, dobra wtedy gdy danej osobie, a w przypadku zwiazku 2 osobom odpowiada, koniec x i jeszcze raz, nie odpowiada ci to albo dopraw albo szukaj lepszej potrawy, teraz paniatno?

Najlepiej eksperymentować z nowymi smakami ;)

Gość katie1333
Gdyby to było takie proste ... Tu chodzi o dwoje ludzi, o ich uczucia...

autorko ale czego Ty oczekujesz od swojego partnera?

Gość katie1333
pustak? Osoba, która nie mysli tylko o sobie jest pustakiem ?? "Dopraw albo zostaw..." Czego oczekuję? Zainteresowanaia, wspólnej pasji... Za długa historia żeby ją tu teraz streszczać.. to nie takie proste zwyczajnie się odwrócić i odejść... Chciałam z Wami porozmawiać, zapytac o radę..., o to jak to wygląda u Was...

hahaha powinieneś zmienić nick na -szczery aż do bólu :D No ale fakt ludzie sami sobie problemy stwarzają.

o to jak to wygląda u Was. x no jak mam nie mowic, ze pustak? chcesz zapytac czy lubimy te sama potrawe co ty? i co z tym zrobisz? tez zaczniesz ja lubic?

Dusisz faceta i jeszcze masz żal,że on udusić sie nie ma ochoty. Wspólne pasje nie są obowiązkowe, wyjadanie sobie z dzióbków przez całe życie tez nie. Typowa kobieta-bluszcz.

Gość Jagienka...26
Ja jestem w dobrym, normalnym zwiazku. Tylko: nie ma zwiazków idealnych. Ludzie sa tylko ludźmi i nie we wszystkich kwestiach się będą zgadzać, czasami potrzebne są konflikty, ale trzeba je umiejetnie rozwiazywać , iść na kompromisy... i własnie, któś tu dobrze napisał... Jeżeli Ci facet nie poświeca dostatecznie tyle uwagi ile chcesz... Ty też nie poświecaj mu tyle swojej. Idź sama badź z koleżanką na basen, na kawkę, do siłowni... Daj mu czas żeby zatesknił. Jeżeli widzi, że wszystko kreci się wokół niego to po prostu go to morze męczy? Nudzi?

Gość katie1333
Nie będę zaprzeczać... to bez sensu... Nie znasz naszej historii... Zadałam pytanie w temacie, na które oczekiwałam odpowiedzi... Jak wygląda normalny związek? Czyt. czy do każdego wkrada się rutyna, czy można temu zapobiec? Tyle. Polemika jest bez sensu, bo nie zamierzam nikogo obrażać.

Autorko muszę przyznać szczeremu rację.Osaczasz swojego chłopaka,chcesz żeby robił to co Ty chcesz.Pewnie szybciej on Ciebie zostawi niż Ty Jego.

Gość Jagienka...26
Boże:D może* oczywiscie:)

Gość Jagienka...26
Ty ale masz szybkie reakcje:P Cóż zdarza się coś źle napisać :) ale nie o tym temat;)