Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurcze zła jestem

ale badziewie z allegro mi przysłali :((

Polecane posty

Gość kurcze zła jestem

zamówiłam na allegro jeansy ciążowe i spódnice jeansowa ciążową. Cena co prawda niska ale recenzje były ok. Ponad 2 tys pozytywnych, 2 negatywne i 28 neutralny. Neutralne były takie, że przesyłka szybka ale przedmiot rózni się od tego na zdjęciu. No i własnie u mnie tez tak jest. Nie dosyć, że troszkę za duże - zamówiłam rozmiar M, mierzyłam sie specjalnie wcześniej zgodnie z ich tabelą rozmiarów to jeszcze ten materiał to nie jeans tylko ala jeans. Rozciągliwy materiał w kolorze jeansu. Spódnica jeszcze jakos ujdzie wystarczy ją skrócić i może zwęzyć ale te spodnie to porażka. Można towar zwrócić w ciągu 10 dni a w ciągu 3 trzeba do nich zapisac z prośba o zwrot. Tylko, że zapłaciłam 17 zł za przesyłkę. Teraz będe ok 10-15 zł musiała zapłacić za wysyłke i wyjdzie z tego, że zwróca mi 70 zł ale z przesyłka zapłaciłam 87 i teraz znowu te 15 zł za wysyłke. Może to jakos przerobic czy jednak zwrócić? Już nie kupie odzieży ciążowej na allegro.

Gość gsdjslsg
Popełniłaś błąd kupując u sprzedawcy z tak ogromną ilością neutralów, dlatego, że neutrale to są tak naprawdę negatywy od osób, którym brak odwagi wystawić komuś negatywa. Ja się już spotkałam z sytuacją, że osoby niezadowolone wystawiają pozytywa z dość negatywną treścią tylko po to, aby nie otrzymać odweta, a wiadomo, że pozytywów nikt nie czyta, szczególnie jeśli ich jest w sumie sporo. Dopóki ludzie nie zaczną dbać o swoje interesy i nie nabiorą odwagi w ocenianiu sprzedawcy, to tak to będzie wyglądało, że oszuści będą mieli pole do popisu i będąnadal sprzedawać badziewie. Gdyby taka osoba zaczęła zbierać negatywy raz za razem, to sprzedawca szybko straciłby klientów na towar.

Niestety, dopóki sprzedający będzie mógł w odwecie wywalić niezasłużonego negatywa to ludzie będą się bać je wystawiać. Ja wystawiłam słusznie negatywa bo zamówiłam płytki, które przyszły mokre i popękane. Konto jest już zablokowane. Odwetowego negatywa nie dostałam. Allegro powinno kontrolować odwetowe negatywy sprzedawców albo wprowadzić zasadę, że sprzedający wystawia komentarz jako pierwszy - w końcu jak kupujący zapłacił w terminie to swoje zadanie wykonał.

Gość kurcze zła jestem
od lat korzystam z allegro i zawsze było ok. Pozytywnych nie czytałam ponad 2 tys ich było. Cholera. Takie badziwie. Chyba to odesle mimo, że bede stratna bo przeciez nie będę tego nosić.

Gość gsdjslsg
Ja bym nie tylko odesłała, ale żądała zwrotu pieniędzy za wysyłkę, aby nie być stratną nawet na tym. Sprzedawca wprowadził w błąd, więc to jego problem

ja bym odesłała, bo i tak nie będziesz w tym chodzić, więc stracisz znacznie więcej. Twoja przesyłka nie musi kosztowac tak dużo, bo wiadomym jest, ze sprzedający często na przesyłkach zarabiają.

Gość vbnmnbvcvbnmnb
wrzuc link do tych aukcji

jesli towar nie jest zgodny z opisem w aukcji to ja zawsze domagam sie zwrotu kosztow za przedmiot, wysylke i za odeslanie przedmiotow - ja dostane, dopiero odsylam. jesli sprzedajcy sie nie zgadza zakladam spor na allegro - wtedy przewaznie sprzedajacy sie boja ostrzezen od allegro iszybko sie zgadzaja (no i zeby nie dostac negatywow). jak dostaje zwrot wszytskich kosztow, odsylam towar i w komentarzu pisze prawde, ze towar inny niz w opisie, ale dostalam zwrot kosztow wiec ok, a jesli sie nie uda dogadac to wystawiam negatywy - oczywiscie dostalam kilka w odwecie i tez mnie okropnie wkurza to, ze allegro ma gdzies to, ze nie kontroluje tego, ze osoba winna moze wystawic i skrzywdziec osobe niewinna. tak samo ma gdzies jak ktos zostaje oszukany (kiedys byl program ochrony kupujacych i zwracali pieniadze, a teraz nic)

Gość ja też odesłałam
i kobirta zwróciła mi za przsyłkę również.