Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olisasa

Tatuś wogóle nie placi na dziecko

Polecane posty

Gość olisasa

Mieszkaliśmy wszyscy we 3 razem, moj mąż okazał się kawał h...Tylko on pracuje, a ja z dzieckiem w domu byłam. O wszytsko musiałam się prosić,osttnio na fitnes chciałąm iść, mieć coś poprostu dla siebie, bo siedząc tylko w domu naprawę można oszaleć to usłyszałam ok, ale w momencie kłotni powiedział: nie dam, idz sobie zarób. Co więcej dziecko chciałam oddać do żłobka i iść do pracy, ale nie chciał. Wyprowadziłam sie od tego tyrana, który wiecznie mnie poniżał, szmacił i poniewierał. Teraz nawet nie zadzwoni nie zapyta o dziecko, kasy też nie płaci. Nie mamy rozwodu, czy z mopsu coś mogą mi pomoc??

Gość sdfghjkhgfdsadfghjuk
Rozwód nie jest Ci potrzebny, żeby dostać alimenty na dziecko.

Gość sdfghjkhgfdsadfghjuk
Oczywiście od ojca dziecka

Gość ostatnio bylismy z moim bratem
Złóż wniosek o separację. I zaraz potem wniosek o alimenty. Jak nie będzie płacił to komornik go doriwe. Nie znosze takih chujów, którzy dziekco zrobia a póxniej myśla, że 100 zł wystarczy na ich miesięczne utrzymanie. więcej nie dadza bo na pewno "była żonka kupuje sobie za to kiecki"

Ile dziecko ma ? Pomyśl o niani/żłobku/przedszkolu i szukaj pracy. A męża podaj o alimenty ! (Nie musi być separacji ,rozwodu by się o nie starać).

Gość olisasa
Długo nie odpisywałam, bo musiałam wyskoczyc szybko... ale jak to? na jakiej podstawie mops mi pomoże?nie będą chcieli papierów? ja chętnie bym podała o separacje/rozwód, ale kasy nie mam, moje dziecko ma 14 miesięcy,pięniędzy wogóle:(:( musze szybko znaleźść pracę, byle jaką.... nie macie pojęciA CO JA CZUJE...NA WSZYSTKO MI ŻAŁOWAŁ KASY, jak była kłótnia to mi mówił, że :" muszę zasłużyc"

Gość Jesteś sponiewierana bo
dałaś się sponiewierać. Dlaczego nie macie konta małżeńskiego i osobnych kart (dlaczego wcześniej nie mieliście) . Wiesz zapewne że póki jesteście małżeństwem wszystko co jego to i twoje? Radzę zapytać na jakimś forum prawniczym jak powinnaś się w tej sytuacji zachować. Co do rozwodu to nie wiem czy ci się to opłaca bo wtedy jak się kutas dorobi po rozwodzie to nic ci się nie będzie należeć a o alimenty można startować już wtedy kiedy udowodnisz że nie mieszkacie ze sobą a dziecko jest pod twoją opieką i ty nie pracujesz . Nie wiem ile kosztuje porada prawnicza ale przydałaby ci sie fachowa pomoc by wogóle wiedzieć jak skutecznie działać a nie plątać się po urzędach.

Gość olisasa
Mamy rozdzielność majątkową, on ma maaase kredytów

Gość jestem drażliwa
Ale dlaczego opieka ma Ci pomagać???!!! Założ sprawę o alimenty ona powinna być bezpłatna-dopytaj w sądzie w wydziale rodzinnym.