Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a czy samo przejdzie?

peka mi skora miedzy 4 a 5 palcem u nog - jak sama moge sobie pomoc

Polecane posty

sprawdzone domowe sposoby, kto z was mial i co robil ze pomoglo ??? ;)

na pewno to grzybica?:( nie piecze mnie, nie swedzi, pekla mi skora miedzy tymi dwoma palcami u dwoch stop, a moze to od wilgoci, skarpet albo ubuwia ?

Gość zawsze sexi
grzybica jak nic. Szukaj w Marketach albo Aptece zasypki/ pudru na takie rzeczy. Przejdzie po pewnym czasie ale grzybice masz dożywotnio na stopach - da się z tym żyć, ale higiena nr.1 musi być

Gość 456346
mi tez pęka skóra między 4 a 5 palcem od kiedy pamiętam, chyba od dziecka. W tym miejscu mam zawsze wilgotno. Bardzo wątpię by była to grzybica. Jakoś 25 lat żyłam z rodzicami, teraz od 6 lat z mężem i nikt nie ma grzybicy 0 a przecież gdybym ją miała to zaraziłabym innych kąpiąc się w jednym brodziku czy noszą te same kapcie na bose stopy, prawda?

456346 - u mnie tez to sie juz powtarzalo pare razy i samo sie wygoilo z tego co pamietam, bo do lekarza nie szlam z tym, wiec to chyba nie grzybica, bo sama nie przechodzi, ale to mialam juz 2 lub 3 razy kiedys, jakos sie wygolilo, wiec to moze jakies braki witamin, bo usta tez mi pekaja i czasem kaciki, po czym same sie lecza, mam problemy z cera,skora, wlosami, stopy mi sie zawsze poca...... A mozesz napisac co z tym robisz? chodzisz do lekarza po leki, skarujesz jakimis masciami we wlasnym zakresie, zasypkami, jakies domowe sposoby masz ?

Gość 456346
Nic nie robię, po prostu goi się samo.Ale rzadko mi pęka. Chociaż generalnie między 4 a 5 palcem skóra mi schodzi, jest wilgotno.

Gość 456346
Tak, mam wilgotną i białawą skórę między 4 a 5 palcem, ale: - nigdy mnie to nie swędzi - mam to od zawsze (ok. 30 lat) i tylko tam, nigdzie się to nie "rozprzestrzeniło"; paznokcie u stóp mam w stanie idealnym, są gładkie i zdrowe - nikt z moich bliskich nie ma grzybicy, a chyba bym zaraziła już dawno. Więc : - albo mam dziwną odmianę grzybicy (?) - albo po prostu to miejsce mam szczególnie podatne na zbieranie się wilgoci

Gość autorko
to może być grzybiczne. użyj Lamisilatu. Mi pomogło.

Gość Safiraa
pękające kąciki ust to brak witaminy z grupy b

Gość podofrau
trzeba po każdej kąpieli bardzo dokładnie wycierać skórę między palcami

Gość gość
ja mialam nawracajaca grzybice pochwy i przy okazji to samo co autorka, smarowalam te miejsca miedzy palcami clotrimazolum kremem, dbalam by dobrze wycierac i przeszlo samo

Gość gość
Mam to samo, odkąd pamiętam. Kup spray Scholl - mi pomógł. Nie pamiętam, który to był, więc w aptece wytłumacz o co chodzi.

Gość wercia1
ja smaruje zwykłym balsamem i coraz miej pęka.

Gość gość
mam to samo!

Gość gość
tak miejsca wilgotne dokladnie wycierac! to jest to :-D

Gość gość
Tak, na pewno to grzybica. I nie musi swędzieć na zewnątrz, a nawet wcale na zewnątrz nie swędzi. Nie ma żadnych domowych sposobów, o samym smarowaniu kremami też zapomnij. Musisz leczyć ją wewnątrz przewodu pokarmowego, bo inaczej tylko zaleczysz na chwilę.

Gość gość
a co ma zoladek do palcow u nog?

Gość gość
"Safiraa pękające kąciki ust to brak witaminy z grupy b". Nie. Jeżeli już, to co najwyżej wit. E. Ale to też wynik grzybicy. A do Autorki: grzybica może się rozwijać w organiźmie latami, nawet te 30 lat. Tym bardziej, skoro masz to tyle lat, musisz leczyć z niej przewód pokarmowy.

Gość gość
"gość a co ma zoladek do palcow u nog? Ma wszystko. Grzybica rozwija się z przewodu pokarmowego na cały organizm i truje do swoimi toksynami. Można od tego umrzeć, to bardzo poważna choroba. Ale jak sobie chcesz, to ją bagatelizuj, dopóki nie będziesz jedną nogą na drugim świecie.

Gość lubin
mam to samo , ale za każfym razem po kapiekili dokładnie wycieram te p rzestrzenie i dodatkowo zasypuję talkiem , takim zwykłym .

Gość gość
Ja wcale nie żartuję, to bardzo poważna, groźna i nawracająca choroba. Wiem po sobie.

Gość Katrinare
Mialam podobny problem :/ w sumie przez dlugi czas nie wiedzialam co to jest, nic mi nie pomagalo, az w koncu trafilam na callusan i widze ogromna poprawe dlatego z czystym sumieniem moge polecic ten preparat. Ja kupilam tutaj https://bmsalononline.pl/pl/p/Callusan-Extra-125ml/779

Gość gość
Można spróbować polać pękniętą skórę rano i wieczorem spirytusem salicylowym. Troszkę popiecze, ale za to wysuszy się ranka. Jeśli to grzybek, to się nieco zaleczy.

Gość gość
Nie wycieranie i brak cynku

Gość gość
Nie wycieranie i brak cynku A nie grzybica Jestem podologiem Miedzy palcami musi być sucho Mnie tez pęka po basenie!