Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drabineczka

Mama- studentka

Polecane posty

Gość drabineczka

Cześć! :) Jestem na drugim roku specjalizacji lekarskiej. Takowych zajęć już nie mam, ale mam egzaminy i dużo czasu przesiaduję w szpitalu. Czy są tu mamy, które były w podobnej sytuacji do mojej i się zdecydowały na dziecko? :) Bardzo nam zależy na dziecku, ale boję się, że nie damy sobie rady. Głównie przez brak czasu, ale może da się to jakoś zorganizować? Podzielicie się swoim doświadczeniem? :)

Gość jmhgfdsasdfgbfnfgd
Jesteś na specjalizacji (specjalizację robi się po studiach i odbytym rocznym stażu) czy studiujesz na drugim roku kierunku lekarskiego?

Gość też mama-studentka
Jeśli dużo czasu spędza w szpitalu to na drugim roku lekarskiego nie jest ;) więc pewnie chodzi o specjalizację. A w takim razie nie wiem nad czym się zastanawiasz- masz prace, masz możliwość urlopu macierzyńskiego. Przecież w tym zawodzie zawsze dużo czasu będzie pochłaniać praca i dokształcanie więc lepszego momentu nie będzie :) ja jestem na 5 roku lekarskiego i mam rocznego syna i daję radę, więc TY tymbardziej powinnaś sobie poradzić. Pozdrawiam!

Gość drabineczka
@jmhgfdsasdfgbfnfgd, jestem na 2 roku specjalizacji I stopnia :) @też mama-studentka, chodziłaś na praktyki w trakcie ciąży?

ja zaszłam w ciążę na lekarskim i źle się dla mnie skończyło, ale mam wrażenie że nie dbałam o siebie jak należy. Unikajcie dziewczyny niektórych oddziałów (także bloku operacyjnego) i będzie ok ;)

Gość drabineczka
Niestety nie jestem w stanie unikać bloków operacyjnych, ponieważ jestem na chirurgii ogólnej :(

Jak weszłam na blok operacyjny z brzuchem (asystowałam operacje na kardiochirurgii, uwielbiałam to), anestezjolog popatrzył na mnie jak na kosmitkę i spytał cytuję "a pani to normalna jest czy szuka darmowej aborcji?" Wtedy nazwałam go chamem i olałam. Dał mi artykuł na temat anestetyków wziewnych na blokach i zrozumiałam że mądra to ja nie byłam, sama zaszkodziłam dziecku. Oczywiście to samo mogłoby się zdarzyć nawet gdybym całą ciążę leżała plackiem na patologii ciąży, ale jednak dyskomfort pozostał