Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maaaagda

karmienie niemowlaka

Polecane posty

Gość maaaagda

Cześć mam problem gdyż nie wiem czy dobrze karmie moje dziecko. Synek skończył 9 miesięcy 2 dni temu i chciała bym wiedzieć czy dobrze go karmie w porównaniu z Waszymi pociechami w tym samym wieku. 7.00 pierś 11.00 kaszka !4.00 zupka (sama gotuje bo ze słoiczków nie lubi- np.dzisiaj ma cielęcinke z ryżem i kalafiorem) 17.00 pierś około 18.30 jabłko z bananem 20.00 (90ml bebiko2 i pierś) Śpi tak do około 2-3 i wtedy podaje mu pierś Wstaje o 7 i cały schemat się powtarza. W między czasie daję mu chrupki kukurydziane takie dla dzieci - bezsoli i cukru 100%kukurydzy.Pije również około 100ml soczku Bobo fruit i herbatke dla niemowlaków(jabło melisa) Dodam że rozwija się prawidłowo nie jest ani gruby ani chudy chociaż każdy mówi że grubasek ale ja widziałam grubsze niemowlaki :) MAMAY co o tym miślicie i napiszcie jak karmicie swoje dzieciaczki :)

Gość Zamiast
to w końcu jest grubasek czy nie? Jaka waga i wzrost?

Gość Zamiast
Dużo zależy od porcji jakie zjada. Jedno dziecko zje 100 ml kaszki inne 300 ml to jest różnica.

Gość maaaagda
No właśnie nie jest grubaskiem :) Kaszki zjada niecałe 150ml a zupki moze ze 150ml ale czasem mniej. Waży 8.5kg a wzrostu ma 72cm :)

Gość dziecko w tym wieku juz powinn
jesc dwa dania. ja karmie podobnie z tym ze moja mała jest miesaic starsza 6-7 piers 10 - mleko plus kaszka 200 ml( mleko z piersi plus bebilon2 ) 13- obiad zupka 14-15 deserek owocowy 17- drugie danie - jarzynki 18-19- jogurcik 20- mlekoplus kaszka 200 ml 23 piers i potem tak potrafi podjadac co 2 godz dodam jednak ze mała je tez w nocy i teraz jestem na etapie wprowadzanie bebilonu2 wiec te 200 l to pół na pół bebilon z piersią póki co do picia daje praktycznie tylko wode, rzadko soki czy herbatki. aha i moja mała wazy 11 kg i nosi teraz rozmiar 86 wiec jest duzo wieksza od twojego dziecka, nie moge sobie wiec wyobrazic aby twój był grubaskiem.

Gość maaaagda
no rzeczywiscie Twoja córeczka jest większa ale jak widzę też więcej je i częściej - a ja myślałam że mój synek je za często :)