Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gołodupce i biedaki

wekend czas zacząć-50zł na zakupy

Polecane posty

Gość gołodupce i biedaki

co kupiłam: -30dag sera -20dag polędwicy -kilo kielbasy zwyczajnej -4opakowania szprotek w pomidowym sosie -2 opakowania makaronu -2razy opakowanie sera twarogowego na kanapki -sok jabłkowy -2chleby -kaszka baydream dla malego -3pomidory chyba zapomnialam reszty, w każdym razie całe gówno, ani sie nażre ani nic.

Gość gołodupce i biedaki
sobie nic nie kupilam

Gość a ja zaczynam weekend
od zakupów, na które mam przeznaczone 500zł:D

Gość mimiki.
ja zaczynam weekend od zakupów za 200 zł z hakiem ( trzy osobowa rodzina) i najgorsze jest to że wydaje coraz więcej a coraz lżejsze zakupy.

Gość kleopatra;
Jaki weekend? Przeciez mamy dopiero czwartek? A te zakupy to chwalisz sie czy zalisz? Zaplacilas nie duzo. Chyba kupowalas wszystko najtansze co?? Bo Poledwica ok 6zl Ser ok 5zl Kielbasa ok 15zll Sok4 zl 2chleby5z 2szprotki7zl Kaszka 8 Pomidor4 Makarony 4zl Serki na kanapke 5zl To razem i tak ponad 50zl a podawalam zanizone ceny

A ja wczoraj wydalam 530zl na zakupy spozywcze I jutro musze jeszcze dokupic kilka rzeczy,ale w sobote urodzinki synka a w niedziele tesciowie na obiad przychodza.nigdy nie liczylam,ale strzyelam,ze tygodniowo na jedzenie wydajemy 500-600zl.nas dwoje I synek roczek.a I tak sie staram kupowac tylko potrzebne rzeczy,obiad na dwa dni itd

Gość gołodupce i biedaki
szprotki 4 sztuki z lidla po 1,79 makaron po 1,29 razy dwa poledwica 4zl-20deko w promocji

Gość gołodupce i biedaki
sok 2,15 i poledwica 4

Gość kleopatra;
No wlasnie lidl... Czyli wszystko 2kl. :+ normalnie zapkacilabys o 10wiecej. Powinnas sie cieszyc bo oszczedna jestes;) a swoja droga makaron 1,30? To z czego on zrobiony? Bezjajeczny?

Gość kazdy kupuje
za tyle ile ma.... autorka tematu ma 50 zl to za tyle kupiła zakupów, moim zdaniem nie powinny udzielać sie tu osoby ktore wydaja 500 zł na zakupy bo to jest dolujace dla autorki tematu.... nie kazda kafeterianka zarabia po 10 tysięcy i nie kazdy pracuje za biureczkiem! ciesz sie ze moglas kupic choc to bo znam ludzi ktozy nawet na chelb za 2 zł nie mają !! a glodna nie chodzisz

A to zakupy tylko na weekend? Tzn. piątek, sobota i niedziela czy może tylko sobota i niedziela? No i dla ilu osób? :)

Gość mamm smutnna i bez pracy.
ja ostatnio w sobote wydalam jakoas 80zł na zakupy.I do tej pory wydalam jeszcze ok.50zł. Czyli ok.150zł na tydzien idzie na 3 osobowa rodzine.

Gość kleopatra;
Zalezy na ile autorka robi te zakupy? Ale wnioskujac z tego co kupila to jest na max 2 dni. Niby duzo kupila ale nic konkretnego. Ja bardziej postawilabym na kasze, i jajka bo tanim kosztem mizna zrobic smaczny obiad. A z produktow autorki obiadu nie zrobisz. Produkty bardziej na sniadanie. Ja z 200zl potrafie nakarmic 3osobowa rodzine przez tydzien;) to jest dopiero wyczyn

Gość gołodupce i biedaki
cala lodówa miesa jest i ziemniaki w piwnicy-co tego mrozone warzywa

Gość gołodupce i biedaki
liczylam sluchajcie miesa ile trzeba-powiedzmy 2razy w tyg mielone, okolo 8zl, albo piers z kurczaka, moze byc tez caly kurczak za 12zl w promocji a z tego 4 obiady. ale najtaniej to 4zl mieso codzien do tego makaronik i warzywa mrozone-8zl zupa,

Gość do Kleopatra
Podaj jadłospis na tydzien za 200 zeta Mam taki kryzysik musze kombinowac

Gość gołodupce i biedaki
tydzien za 200zl poniedzialek-dzien ziemniaczany wtorek-dzien burakowy sroda-naleśniki i placki czwartek-drożdzowo piątek-gofry sobota-cebulowo

Gość gołodupce i biedaki
a kapusta?kto z was ma zakiszoną kapustę? przeciez to swietny obiad-wystarczy 3 skrzydelka i juz obiadek, z marchewka swietny przysmak. cebula tania i dobra. nalesniki tez