Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POMOŻECIE!!!

Mam problem z córką mojej siostry co robić ?

Polecane posty

Gość POMOŻECIE!!!

Mam 36 lat już i nie mam żadnej rodziny. Problem, leży w tym, że córka mojej siostry jest w pogotowiu opiekuńczym. Dziewczyna ma już 12 lat. Jej matka, czyli moja siostra nie dawno umarła. Ojciec dziewczyny, jest za granicą i tak na prawdę nią się nie interesuję. Dziewczyna błaga mnie na kolanach, żebym nią się zaopiekował, bo ma tylko mnie. Co ja mam robić ? Pomożecie ?

Gość Irmina
Pomoz jej to jeszcze dziecko ! Nie zastanawiaj sie ani chwili.

Gość POMOŻECIE!!!
Ale ja nie mogę, jej pomóc

Gość pechowa gwiazdeczka
Mamy się zaopiekować twoją siostrzenicą?

Gość szewi
12- latka to wielka odpowiedzialność na wiele lat. Z jednej strony - to córka siostry, ma tylko Ciebie, jest sama, szkoda jej. Z drugiej zaś - zmiana Twojego życia. Jak jej nie weźmiesz - być może bedzie Cię gryzło latami sumienie. Jak dasz jej dom - Twoje życie na pewno się skomplikuje na jakiś czas, ale będziecie stanowić rodzinę. Ja bym pewnie zaopiekowała się córką siostry bez względu na konsekwencje, ale to Twój wybór i Twoja decyzja.

Gość KALINAJ1
pomoż jej, może pokochasz ją jak własną córke

Gość POMOŻECIE!!!
KALINAJ1 Nie ma szans. Ja nie umiem wychowywać dzieci. Nigdy ich nie miałem. Nie mam podejścia do dzieci. szewi Raczej jest to mało prawdopodobne

ja przepraszam ale to rodzina... sekundy bym sie nie zastanawial czy pomoc. lepiej przymierac z glodu z bliskimi niz zyc w luksusie z obcym.

Gość KALINAJ1
jeżeli nie ma szans to dlaczego jeszcze się zastanawiasz?

Gość kwasu nie jadam
zaopiekowalabym sie chociaz bym miala pod mostem mieszkac z nia,z drugiej strony jak masz ja wziasc i bic i gwalcic to lepiej zostaw tam gdzie jest niech tam jej sie dzieje krzyda.

Gość POMOŻECIE!!!
Najgorsze, jest to, że mnie siostra też o to po prosiła, że jak coś jej się stanie, to żebym nią się zaopiekował. To samo ona mi obiecala, gdybym ja miał rodzinę, ale ja nie mam. A ja jej obiecałem

Gość ktotokurwa jest
uspij ją jak kota co zasrywa mieszkanie dziwko

Gość POMOŻECIE!!!
kwasu nie jadam Aż taki zły to ja nie jestem, żeby kogoś bić i gwałcić.

Gość dropsa
Nie masz podejścia do dzieci? To tylko wymówka. Dziewczynka jest po przejściach, straciła matkę i dom. Jest sama jak palec. Będzie wdzięczna za odrobinę miłości i za to, ze nie trafi do bidula.

Jesteś tak egoistyczna i samolubna? Pomyśl co przeżywa to dziecko. Jak możesz jej nie pomóc???

Gość POMOŻECIE!!!
PepePaniDziobak Niby rodzina, ale ja nie wiem co mam robić

Gość POMOŻECIE!!!
potfur Jestem jej wujkiem, czyli jestem płci męskiej

pozatym 12 latka sama daje sobie juz spokojnie rade nawet po szkole moze obiad sobie sama robic jak cie w domu nie ma. Mysle ze siostra byla by bardzo rozczarowana twoja postawa

Gość kwasu nie jadam
to jest duza dziewczynka juz zajmie sie sama soba ,w czym bedzie ci przeszkadzac?

Gość łoczy
strach ma wielkie oczy, dzieci nie są takie straszne. Pomóż jej, żeby całkiem nie złamać dziecku życia.

nawet jak nie umiesz wychowywać to możesz jej dać ze sobą mieszkać , dać jeść i niech mieszka z Tobą, wolisz żeby trafila to sierocińca?

Gość szewi
Nie musisz być idealnym "ojcem", ona będzie wdzięczna za taki dom jaki jej dasz, dotrzecie się. I to będzie lepszy dom niż dom dziecka.

Gość nnjkss
skoro jesteś tak samolubny to pomyśl w ten sposób. nie masz rodziny jesteś sam tak? to i sam się zestarzejesz, i nikt sie wtedy toba nie zainteresuje...

A jakbyś Ty się czuł w takiej sytuacji? Można się załamać jak ją zostwisz samą to całkiem się załamie przecież to dziecko potrzebuje kogoś bliskiego

Gość POMOŻECIE
nnjkss właśnie ja chce sam zestarzeć. Straciłem siostrę. To nie jest tak, że ja jej nie chce, ale jade na wakacje sam, to teraz nie bede mogł pojechać, bo mam ją

Gość POMOŻECIE
Fresaaa ale ja nie dam rady

Gość POMOŻECIE
Fresaaa oczywiście, że nie chce dla niej sierocinca, bo to jest najgorsze, co może spotkać dziecko

Gość Cytryny
Dasz radę przecież to nie mały niemowlaka któremu trzeba pieluchy zmieniać i być przy nim 24/h. Masz szanse na to aby nie zestarzeć sie w samotności i pomoc tej dziewczynie.

Ale jak możesz myśleć tylko o sobie? Człowieku to jest dziecko jak możesz myśleć tylko o sobie no jak? Wierzysz w Boga?

Gość POMOŻECIE
kwasu nie jadam na wakacje nie będe mógł pojechć, bo ona