Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klasyka.

Mikroskop owulacyjny

Polecane posty

Donna/Afrodyta itp Czy któraś z Was stosuje? Jest skuteczny? Czy rzeczywiście pomaga w wyznaczeniu owulacji? Wkrótce pragniemy powiększyć rodzinę. 3 miesiące temu odstawiłam tabletki i cykle mam nieregularne. Ciężko mi samej określić dni płodne. Obserwacja śluzu, temperatura no i właśnie myślałam o zakupie mikroskopu. Polecacie?

Gość mamuska_z_ksiezycaaa
Tego typu gadzety nigdy nie okresla ci OWULACJI a jedynie okres splodny, ktory wystarcza do zaplodnienia (to plemniki czekaj na jajeczko, nie odwrotnie, wiec wystarczy wspolzyc w dni plodne, silne plemniki w sluzie dobrej jakosci bez wiekszego problemu poczekaj 2-3 doby, a bywa ze i5). Poznanie dnia owulacji nie jest ci do tego wcale potrzebne.

Nie wiem jak u innych ale u nas się nie sprawdził. Ogólnie wypróbowałam parę razy i leży sobie ten mikroskop w szufladzie. Szczerze mówiąc zastanawiałam się czy nie lepiej kupić taki prawdziwy mikroskop i taniej by wyszło. A mam Donę.

Gość do estrelii:
ja kupiłam Donnę i chyba jest zepsuty, reklamacji na allegro nie uznali bo stwierdzili ze to ja nie umiem go uzytkowac.

Gość do estrelii:
lepiej sobie kup takie jednorazowe

Mnie sie slicznie pokazywaly :)

Gość gfnj
donna jest do doopy!!

Gość do estrelii:
na moim caly czas jeden wzor, a te jednorazowe idealnie pokazywaly owulacje

Myślałam też o jednorazowych ale ich cena też nie jest niska a na jednym opakowaniu na pewno się nie skończy. Słyszałam też pozytywne opinie na temat mikroskopów, dlatego pytam.

a w ilu cyklach z niego korzystałaś? Podobno jak są cykle bezowulacyjne to paprotki sie nie pojawiaja. Ja bym musiała codziennie robić taki test bo naprawdę mam bardzo rozregulowany okres:/

Pojawiac sie moga i w bezowulacyjnych, przeciez moze dojsc do wzrostu estrogenow, pojawienia sie sluzu wysoce plodnego (i tym samym paprotek w slinie) a do pekniecia jajeczka dojsc nie musi. Moze byc tez kilka podejsc w jednym cyklu i wtedy przy kazdym podejsciu beda paprotki. Ja akurat nie stosowalam mikroskopu owulacyjnego do staran, sluzyl mi przez jakies czas pomocniczo, gdy unikalam ciazy (do tego mierzylam temperature).

widze ze testy paskowe są dosyć tanie na allegro, ale czy są skuteczne? Nie wiem na który się zdecydować

Gość agiew
mi te tanie z allegro się nie sprawdziły. Nie pokazywały dni płodnych mimo że były potwierdzone przez lekarza. także wydaje mi się że lepiej trochę więcej wydać a mieć pewność

Cały czas czekam na przesyłkę, dzisiaj powinna dotrzeć... Dam znać czy się sprawdza. Oprócz mikroskopu kupię testy owu w aptece, czytałam o tych za 1 zł na allegro, podobno straszne badziewie.

Gość agiew
Nie mówię że wszystkie testy paskowe są złe, ale nie warto kupować właśnie tych za 1zł. W tym przypadku cena mówi sama za siebie...

Gość bialamasajka
Mikroskop bardziej się opłaca jeśli chodzi o wydatek, bo jest wielokrotnego użytku. 90zł na 2 lata to nie dużo