Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość praktycznie zaradna :)

Kącik praktycznych i ciekawych rad i wskazówek! Podzielmy się wiedzą :)

Polecane posty

Gość kawowy puling do ciała
Fusy z porannej kawy zamiast wyrzucać warto zachowac i wieczorem wykorzystać jako pilling do ciała. Świetnie się sprawdza skóra staje się gladziudka :) dodatkowo obecność kofeiny poprawia sprezystosc i pomaga w walce z cellulitem =>podstawowym skladnikiem wszystkich kremów antycellulitowych jest kofeina właśnie. Naprawde warto zwlaszcza że nic nie kosztuje !

Gość zostać chrzestną?
mój rosoł zawsze ma ładny ciemnożółty kolor. Mocno przypalam conajmniej 2 cebule, az będa czarne ( używam kuchenki gazowej ) i wrzucam do rosołu razem ze wsyztskim. Super smak i super kolor. No i jeszcze wrzucam do rosołu dużo natki pietruszki która przewiązuje nitka. Póxniej wyciągam i wyrzucam ( bo takiej gotowanej natki nie lubię )

Sposób na pierwszy milion - ukraść, metoda niezastąpiona :D A może ktoś ma jakiś sprawdzony, domowy sposób na uporczywe plamy na białych rzeczach? Np wczoraj - jadłam czekoladowego loda, kawałek czekolady spadł mi na rękaw. Namoczyłam w Vanishu, uprałam w 80 stopniach - plama jak była tak jest. Nie mogę jej wygotować, bo są na niej aplikacje, które pewnie się spiorą. Jakieś pomysły? Przepis na sypany jabłecznik genialny, wypróbuję. W kuchni czuję się jak ryba w wodzie, ale wypieki, ciasta, ciasteczka to moja pięta achillesowa, nienawidzę tego robić i nie potrafię przy okazji :D

Gość chwila chwila
jak biała bluzka jest bawełniana to bierzesz garnek wody wsadzasz ją tam doprowadzasz do wrzenia wkrajasz szare mydlo i wlewasz troche wody utlenionej i gotujesz nie za długo bo zróżowieje po h2o2 efekt murowany

Gość jskjkjsjds
ddsd

Gość do dziewczyn w ciaży
do plam najlepiej sprawdza sie zwykłe białe mydło w kostce. Koniecznie białe lub zwykłe szare mydło

No to spróbuję jeszcze tym szarym mydłem, a jak to nic nie da, wsadzę do gara, raz się żyje :D A propos plam - tłustą plamę najlepiej zalać od razu płynem do mycia naczyń i od razu wsadzić do pralki, na możliwie najwyższą temperaturę, min 40stopni. Nie będzie śladu.

Jajka w papryce często robiłam - warunek to posiadanie prostej patelni ;) Jakieś wybrzuszenie i już jajko wypływa. Można jeszcze parówkę rozciąć na pół nie do końca, wywinąć w serce i też w środek wbić jajko

A może spróbuj z tą solą? Ewentualnie kup jakąś ładną pasującą naprasowankę i zrób dodatkową aplikację.

No chyba tak zrobię, dziękuję za radę :) Blondyna - mój facet zrobił mi te parówki na urodziny, wywinął je i spiął wykałaczką, a w środek wlał właśnie jajko, tylko mu się nie ścięło :D

Sposób na gołąbki- bardzo niefajny etap robienia gołąbków-sparzanie liści kapusty można pominąć wkładając je do mikrofalówki na ok 2 min. A propos niewątpliwych faworytów tematu-placków ziemniaczanych- ciasto nie będzie ciemnieć jeśli doda się do niego trochę (1-2 łyżki) śmietany. Schab, jest bardzo kruchy i smaczny jeśli przed natarciem go przyprawami, natrzemy go spirytusem i pozostawimy na ok 20 min.

Gość super temat, dawajcie więcej!
:)

Gość jeestem w szoku....
trzy strony i ani jednego złosliwego, hamskiego komentarza... tego chyba na kafe jeszcze nie było...

Gość nie wywołuj wilka z lasu
:P

Gość przed praniem
tluste plamy polewam plynem do naczyn

Gość praktycznie zawsze
Na przykry zapach w lodówce - plasterek cytryny nabity goździkami (tylko grubszy taki). W lodówce poza tym, że nie śmierdzi, to dodatkowo przepięknie pachnie :P

Gość i co w zwiazku z tym..........
no tu już jest, same niedoradjy tu piszą:D a tak serio...fajny topik:)

Gość moje porady 123
Pasta z wędzonej makreli-makrelę obrać ,,dodać drobno pokrojoną cebulę i z 2 duże łyżki masła ,2 łyżeczki musztardy ,pieprz,sól wszystko wymieszać i schłodzić. Połowki zuzytych cytryn wkładam do zmywarki -likwiduje brzydki zapach .Gożdziki i cynamon gotuję w wodzie w małym garnku-ładny zapach w domu.Do szklanych kieliszków wsypuję ziarna najtańszej kawy i wkładam świeczki .Do żelazka na parę dodaję kroplę ulubionego olejku,podobnie do odkurzacza.Zeliwne ruszta z kuchenki gazowej moczę przez noc a potem myję w zmywarce.Rysy na panelach mozna przetrzeć odrobiną oleju i wypolerować.Jak nie mam gazy to mięso do gotowania wkładam w nową podkolanówkę(roladę z indyka,schab).Przepisy kulinarne wkładam do koszulki i wpinam do specjalnego segregatora -wygodne i nie brudzi się.

Gość tak to widze
kilka rad -do rosolu dodaje sie kilka ziaren fasoli wyglada jak z wiejskiej kurki ,glowa boli ,temperatura -lisc swiezej zielonej kapusty przylozyc i po sprawie ,nie lubicie jakiejs osoby co was odwiedza --wbic 3 szpilki pod kontem 45 stopni w wycieraczke ostrzami do gory od spodu --to dziala!!!!!!! ,marzniecje w stopy albo raczki zwykla torebka foliowa pod rekawiczke albo na skarpetke i po sprawie

Ja panele myję płynem z Biedronki do paneli. A potem na kolanach :( woskuję i poleruję. Mają 7 lat i wyglądają max na 2. ;) Z tą cytryną w zmywarce muszę spróbować,bo w lodówce to nie mam problemu,bo jestem fanką pojemniczków :)

Gość noo, dawajcie więcej!!
!!

Gość noo, dawajcie więcej!!
!!

Gość Izabelka......... ...:)
hehe ta porada była super "nie lubicie jakiejs osoby co was odwiedza --wbic 3 szpilki pod kontem 45 stopni w wycieraczke ostrzami do gory od spodu --to dziala!!!!"