Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze pomozcie!!

prosze o pomoc

Polecane posty

Gość prosze pomozcie!!

czy ktos sie orientuje ,jak moge umiejscowic dziecko w kraju ,jesli przebywam z partnerem zagranica i dziecko bylo tu urodzone? nie mozemy jechac osobiscie a potrzebuje jak najszybciej wyrobic dziecku paszport chodzi mi tylko o akt urodzenia,bo PESEL wyrobie tu przez ambasade ale do tego potrzebuje miec akt urodzenia z POLSKI gdzies slyszalam ze moze to zrobic osoba trzecia np. z rodziny? prosze o info jesli ktos to robil?

Gość kajskajsKAJSK
miałam kiedyś podobną sytuację gdyż dziecko urodziło mi się za graznicą, wyrobili mu paszport tymczasowy ważny kilka tygodni

Gość kajskajsKAJSK
a jeżeli chodzi o akt urodzenia dziecka to chyba jak babia poszła by z dowodem i poprosiła w urzędzie miejskim to powinnie jej wydrukować

Gość co co co co co
moje dziecko też urodziło się za granicą i wyrobiłam mu paszport tymczasowy( ważny rok) tu gdzie jestem. nie był mi do tego potrzebny pesel a akt urodzenia wystarczył ten który mu tu wydali czyli ten nie Polski. teraz będę musiała już wyrobić mu paszport na kilka lat i potrzebny mi polski akt urodzenia który w urzędzie w PL załatwił teść. wystarczył jego dowód osobisty bo oni już ten akt mieli gotowy bo ambasada wszystkie papiery wysłała do polski.