Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lisza szisza z Londynu

Jak można dojść do dobrej pracy i zarobków w Wielkiej Brytanii...

Polecane posty

Gość lisza szisza z Londynu

Na początku naszego pobytu w UK możemy pracować za minimalną (6.19/h, może 7) według mnie nie ma w tym nic złego ani dziwnego, od czegoś trzeba zacząć...Nie wyobrażam sobie jednak całe życie zarabiać mało, bo nie oszukujmy się z takich stawek nie zarobimy zbyt wiele...Co polecacie aby dążyć do lepszej pracy, zarobków, piąć się w górę? Jakie kursy, jaka szkoła, college??? Co byłoby dobre? Jakie jest Wasze zdanie? W co warto byłoby się zaangażować?? Może ktoś z Was też zaczynał od najniższych pła, a teraz ma się dobrze i zarabia więcej? Jak do tego doszliście?

Gość Na pieszo
?

Zdecyduj co chcesz robić idź do college'u i porozmawiaj z career advisor , taka osoba powie ci od czego zacząć i jak piąć sie w górę .

Gość a ja zaczynałam od 11.67 za
godzinę, ale miałam szczęście dostać świetną pracę...

Gość Tak ode mnie
Ja zaczynalam od minimalnej, to były czasy... Ale tak powaznie, to oprócz ciężkiej pracy, pogody ducha, wiary w siebie to powiem ci jedno: ludzie sie liczą. Kontakty, znajomosci które kiedyś na początku zawarlam i o które dbalam. Mi znajomi ( tutejsi) pomogli, ktoś znał kogoś innego kto szukał pracownika. Poza tym wspierali tak po poprostu, i wierzyli ze dam radę. Przez to i ja uwierzylam. I tak sie zaczęło. Teraz po kilku latach pracuje w zawodzie ( dyplom z Pl , tu nie studiowałam) i nie zamienilabym tego na nic innego. Dodam ze wielu moich znajomych z pl, jeśli nie wszyscy doszli tutaj do czegoś lepszego niż praca za minimalna, więc nie jestem jakimś tam wyjątkiem.

Gość gadatliwa wariatks
Trzeba sie nauczyc cos robic, zdobyc wiedze i doswiadczenie w danej dziedzinie.