Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ikd,e,dg

Ile powinna zarabiać kobieta, by facet był zadowolony?

Polecane posty

No cóż...jak widać niektóre kobiety urodziły się po to ,by zadowalać mężczyzn:)-nie odwrotnie.

jak im z tym dobrze niech zadawalaja facetow finansowo, a oni tylko beda raczki zacierac i cieszyc sie jak maja dobrze.. tylko jak taka kobieta kiedys straci cierpliwosc do darmozjada to sie skonczy jego beztroskie zycie ha :)

Gość dfghjkjhygtfre
tyla aby starczało na armaniego

Gość Bernadeteka ....
Jak dla mnie to kobieta powinna zarabiac mniej-wiecej tyle ile jej facet ... nikt u nikogo na garnuszku nie siedzi i nikt nikogo nie utrzymuje :P I oboje maja poczucie wlasnej wartosci :)

Gość mam idealnego lekarza
mam zarabiac 45 tyś zł :) bez przesady

"Powinna tyle zarabiać, aby nie wisieć na facecie" i to jest chyba dobra odpowiedź. Stać Cię na Twoje potrzeby i jak pojawi się dziecko to dorzucić coś do wspólnej kasy domowej to juz jest dobrze. Tak jak koledzy powyżej zakomunikowali....kobiety mają taki sam dostęp do edukacji i kariery jak faceci. Jak jest inteligentna, ambitna i w jakiś sposób stara się rozwijać w jakimś zawodzie a nie tylko dobrze się wydać za mąż i całą młodość niańczyć dzieci to jest to babka, która jest w typie większości dzisiejszych facetów. I nie zgadzam się, że faceci stracili na męskości tylko po prostu chcą mieć przy sobie inteligentną, zaradną i ambitną babkę, z ktorą mogą pogadać po pracy na ciekawsze tematy niż "przypalony obiad Teresy z naprzeciwka".Czasy się zmieniły i jak czytam niektóre posty to śmiem twierdzić, że są jeszcze głupie pindy które utknęły w średniowieczu....

Gość kikaraczka
to sprawa indywidualna, naprawdę.

Gość dziekuje za tekiego :D
autor to jakiś pokręcony i zakompleksiony materialista.Mój facet nawet nie pomyslałby o takim pytani a co dopiero prowadził dyskusje

Gość wredniucha101
ja zarabiam połowę tego co mój mąż i o połowę krócej pracuję - ale! - to ja robię zakupy, ja gotuję, ja piorę, ja sprzątam, ja prasuję, ja zawożę i odbieram dziecko ze szkoły - wg was pewnie jestem pasożytem i bluszczem...

Gość u mnie inacwert
dlaczego pasożytem :)a nie królową?

Gość nie podam niku
@wredniucha101: - wow ale masz obowiazkow, niewiedzialem ze to taka udreka:/ Wiesz, dla niektorych zmywnaie robi zmywarka, pranie pralka, a sprztanie najczesciej na codzine po sobie, wiec jak juz to sprztasz moze w sobote tak konkretnie, a dziecko odebrac ze szkoly ? ile to trwa 15 minut ? Godzine ? A gotowanie, to wiadomomo, ze kobieta lepiej to potrafi robic niz facet. zreszta co jakis czas mozna cos zamowic z restauracji czy zorbic cos na dwa dnia lub zamrozic jakies dania. Z doswiadczenia wiem ze obiad wykonac to jakies 30 min maks. No chyba ze robisz recznie curry pan ang i ucierasz wszystko w mozdzierzu ale watpie.

Gość wredniucha101
jasne! - talerze same się czyszczą z resztek jedzenia, po czym wchodzą do zmywarki, a po myciu wychodzą - to samo z ciuchami same włażą do pralki, po czym same z niej wychodzą i w podskokach biegną się powiesić- prasowanie również odbywa się bez mojego udziału - ja w tym czasie leżę na kanapie - zakupy zazwyczaj same przyjeżdżają ze sklepu - obiad również sam się robi i to zazwyczaj jak piszesz ok 30 minut - nie wiem co jesz - ale samo obranie i ugotowanie ziemniaków dla trzech osób + doprawienie mięsa na kotlety mielone i ich usmażenie + obranie warzyw na surówkę zajmie ci z pewnością więcej niż godzinę ( nie wspomnę o zupach - kto gotuje ten wie) tekst: "Z doswiadczenia wiem ze obiad wykonac to jakies 30 min maks." - powala na kolana!

Gość wredniucha101
ja mam swoje pół etatu w pracy i drugie tyle w domu - na szczęście trafiłam na człowieka, który to szanuje - mój mąż nigdy nie powiedział o żadnej kobiecie "siedzi w domu z dzieckiem i nic nie robi" - może dlatego, że sam kiedyś musiał "siedzieć w domu z dzieckiem" bo ja przez pół roku byłam na kontrakcie w Niemczech - i na własnej skórze przekonał się jak wygląda to "nicnierobienie" w domu

Gość kobiety zarabiać no dajcie
spokój. Kobiety to ścierwo zależne finansowo od mężczyznny! Jedyne co mają to otwory w ciele.

"A gotowanie, to wiadomomo, ze kobieta lepiej to potrafi robic niz facet" co to za durnowaty tekst? nie podam niku widać że jakiś pizduś z Ciebie. Kobieta nie dość, że ma pracować to jeszcze skakać nad Tobą, bo przecież robi to lepiej niż Ty. :) Żenada

Gość wredniucha101
no i oczywiście praca w domu to nie praca

wredniucha- no ba, w końcu kobieta jest do tego "stworzona" :) Czasem mam wrażenie, ze tak naprawdę faceci sami nie wiedzą czego chca, no autentycznie. Bo z jednej strony oczekują, ze kobieta będzie stała na straży "ogniska domowego" czytaj: prała, prasowała, gotowała, dziki seks uprawiała, a z drugiej, ze będzie spełniona zawodowo, z pasją na szpileczkach biegła do pracy. Aha no i dodatkow, ze bedzie spełniona, idealną matką- z pieśnia na ustach bawiła i mądrze wychowywała dziecko :) Tak więc ja mam gdzieś, czego chciałby mój facet :) Robie tak, zebym była szczęśliwa. I jestem :) On też sprząta, dzieckiem się dzielimy (on zawozi, ja odbieram). Jedynie pracę trochę ograniczałam, ale to akurat ustaliliśmy wspólnie i pasuje mi. Wiec pytanie, jak dla mnie, jest durne. Bo nie pracujemy i zarabiamy po to, zeby zadowolić faceta tylko SIEBIE. Pozdarwiam

Gość u La La
Mój facet mówi, że sensem jego dużego zarabiania jest to, abym ja nie musiała pracować. Nagrodą za to że wcześnie wstaje jest to, że wie że ja mogę dłużej pospać :)

Gość mbfddfnf
u La La za bystry to on nie jest:D

Gość u La La
Skończył politechnikę jako najlepszy student :)

Gość mbfddfnf
a ty przyspieszony kurs tepoty:D

Gość u La La
tak, właśnie jest tak jak napisałaś (-łeś) kończyłam takie kurs, aby wiedzieć jak z takimi jak Ty rozmawiać :)

Gość nie podam niku
@wredniucha101 - o rany, mam wrazenie , ze zycie Cie przytlacza niesmawicie. Ja obcenie mieszkam sam, i mam prace na caly etat, i wszystko o czym mowisz wykonuje sam, przeznaczam codzinnie jakies 30 min maks an ogarniecie sie po pracy. Szczerze, to w sobote schodzi najdluzej, bo przygotowuje sie na nastepny tydzien, zchodzi mi z generlaneym sprztaniaem calego domu 3 pokoje kuchnia living, 2 lazienki jakie zakupy, pranie, prasowanie gotowanie na ten dzien i przygotowanie miesa itd na nastepny tydzien, Malo tego jeszcze czyszcze auto zeby perfekcyjnie blyszczalo i mam czas wyskoczyc ze znajmymi wieczorem. Mieszkalem kilka lat z kobieta i bylo o tyle lepiej ze obowaizki byly dzielone na pol wiec w ogole zajmowalo nam to chwile. Wiec nie wiem z czego problem robisz:D ciuchy do pralki wlozyc i nastawic pranie? 3 minuty, podobnie ze zmywarka, o rany, robisz z siebie laske jakby conajmniej wykonywala trudna misje w Afganistanie :D Ogarnij sie. Na szczescie takie leniwce mnie nie interesuja w zyciu.

Gość kdmwk
jak kobieta 3,5-4 tys to ile facet macku?