Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość emma0913
Ewcia no to masz tak jak ja, dodatkowo dzisiaj się czuje strasznie słabo, włócze za sobą nogi dosłownie. Poza tym mam wrażenie, że mała najadła się drożdży :D Wydaje mi się że z dnia na dzien jest coraz większa, już jak siedzę to muszę się odginać do tyłu, bo inaczej mała uciska na żebra. A odnośnie skurczy to ja dzisiaj mam wrażenie jakbym cały czas była w skurczu :D Dziwny ból brzucha, uczucie jak przy skurczu, ale nie mija. Ewcia faceci tak reagują, myślą że jak wybije termin to odchodzą wody, rozwarcie 10 cm i trzeba być w 5 minut w szpitalu :P Ja swojemu mężusiowi już tłumaczyłam, że porody na filmach a porody w rzeczywistości to dwie odmiennie sprawy, wody nie muszą odejść, dojechać zdążymy a na rozwarcie trzeba będzie jeszcze czekać. Uspokoił się :)

Wiesz co - nie tylko faceci... ;) Bo i czasem kobiety, które już rodziły zachowują się jakby zapomniały, że tu terminu na 100% nikt nie określi... Na szczęście mój chyba to rozumie :) Kurczę, nie wiem już jak to z tymi regularnymi B-H.. Jedni mówią - liczy sie tylko te bolesne regularne, a za chwilę znajduję info, że te B-H też powinno się liczyć jeśli są regularne, bo to może świadczyć o poczatku... Tak samo nie wiem czy poczekać na jakąś regularność z tymi bólami podbrzusza czy spróbować zadzwonić do szpitala.. Ale znając życie to i tak będą pytać czy mam skurcze i jak często... A tu narazie o wielkiej regularności nie mogę mówic :)

Gość emma0913
Nie wiem jakie oni skurcze biorą pod uwagę, ale ja nie miałam innych kiedy robiło mi się rozwarcie, bo dokładnie wiem kiedy to było. Były to takie skurcze jak B-H, były częste, twardniał brzuch, trwało to chwile, po czym puszczało, chwila przerwy i znowu twardniał. Ostatnie skurcze, które mi wyszły na ktg też odczuwałam tak samo i położna mówiła, że to TE skurcze, tylko na razie za słabe żeby rodzić.

To może te moje B-H, to też są TE..? hmh...nie wiem,,,poczekam do jutra - do terminu, zobaczę co będzie, chyba, że dziś się nasili czy cuś to zadzwonię do szpitala.. Fanie by było gdyby choć kto TAM zerknął czy cokolwiek się rozwiera, ale tu pewnie mogę pomarzyć o tym..pewnie dopiero jak będę mieć bolesne i co minutę ;P

Gość emma0913
Ewcia myśle że jak się faktycznie zacznie to będziemy o tym wiedzieć :D Gorzej jak się w ogóle nie odczuwa skurczy, jak moja koleżanka z sali w szpitalu, miała już TE skurcze i kompletnie nic nie czuła, mówiła że ją tylko lekko brzuch pobolewa a na ktg miała regularne porodowe skurcze. Musiała mieć cesarkę, chociaż mogłaby rodzić normalnie to nie dała rady...

Witam mamuski :) Dziwnie tak wstać z myślą, że dziś mam termin porodu.. Ale coś mi się zdaje, że małemu nie będzie się chciało... Jednak mam nadzieję, że przez weekend cud się zdarzy, bo na poniedziałek mam zarezerwowany masaż szyjki, a słyszałam, że to nic przyjemnego :/ Ogólnie czuję się bez zmian- szczególnie wieczorami regularniejsze i czestsze skurcze B-H, bole podbrzusza jak na okres i doszedł ból w pachwinach- szczególnie lewej- jak chodze lub stoje.. Jakos tak apatyczna jestem, nic mi.sie nie chce... Ale to pewnie norma :) a Wy jak??

Witam mamuski :) Dziwnie tak wstać z myślą, że dziś mam termin porodu.. Ale coś mi się zdaje, że małemu nie będzie się chciało... Jednak mam nadzieję, że przez weekend cud się zdarzy, bo na poniedziałek mam zarezerwowany masaż szyjki, a słyszałam, że to nic przyjemnego :/ Ogólnie czuję się bez zmian- szczególnie wieczorami regularniejsze i czestsze skurcze B-H, bole podbrzusza jak na okres i doszedł ból w pachwinach- szczególnie lewej- jak chodze lub stoje.. Jakos tak apatyczna jestem, nic mi.sie nie chce... Ale to pewnie norma :) a Wy jak??

witam, witam :) Ja mialam termi a wczoraj ,ale tez nie czuje sie szczególnie inaczej-zeby mialo cos sie dziac...Tez nie chce zadnych masazy ...mam nadzieje ze sam maluch bedzie sie pchał.Dzis mam swoja polozna. Wzczoraj mialam wysypke ,swedząca na plecach, Nic innego nie jadlam, nie pilam i proszku tez nie zmienilam... Pojechalam do poloznych. Ogolnie popatrzyly , nawet serca malego nie posluchali-na dzien terminu !zadna z tych ploznych nie byla "moja" . Ogolnie widziala ze mialy wy....ne wszytsko .Załamuje mnie ich podejscie. Dzis mam spotkanie ze swoja( planowane) zoaczymy co powie.Lekko rózowe krostki zostaly i lekko swedza.

Gość emma0913
Hej :) U mnie w nocy okropny ból brzucha, okresowy, musiałam wypić nospe. Dzisiaj słaby dzień od rana, poza tym od wczoraj gardło mnie boli i katar się zaczyna :(

Mama...przykro jak czasem podchodza do tego... Tez myslalam,ze w dniu terminu sie dzwoni czy cos albo biora na ktg a tu tylko ze masaz w pon.a potem ewentualnie szpital i ocsy (chyba..) 26 lub 27 grudnia... Wiec d**a.. Emma - ja miewam bole jak na okres od ok.2 dni :) poza tym dzis ledwo chodze,tak mnie w pachwinie boli :/:/ Maly od wczoraj wrocil do normy czyli wypycha sie,kopie,puka :) wiec juz nie wiem.. Do dziewczyn z UK - jesli chcecie jakies probki darmowe sprobujcie zarejestrowac sie na str. Emma's diary, tam mozecie wydrukowac kupon do argosa lub bootsa. Ja wczoraj odebralam swoj- byly dwa opakowania probek pieluch,po 2 w kazdym- dla newborn, 2x chusteczki nawilzajace,jakies probki kremow i kupony. Moze nie bylo wielkiego szalu ale zawsze cos..:) To samo na str.bootsa, w parenting club czy jakos tak, niby maja welcome pack. Niestety jeszcze nic nie dostalam ale wczoraj widzialam,ze zmienilo mi.moj adres na zupelnie inny?!! Musze spr.to i napisac do nich...:/ :)

Gość emma0913
Mama no właśnie, że ja musiałam brać nospe, bo termin mam na koniec grudnia i mimo wszystko muszę próbować donosić, chociaż lekarze mówili, żebym donosiła chociaż do 36 tygodnia. Ja bym już chciała urodzić, ale dla mojej córci lepiej przecież żeby została w brzuchu. Dzisiaj zaczynam 38 tydzień, luteine odstawiłam już tydzień temu, nospe też już odstawie, moja gin mówiła, że 38 tydzień uznają za donoszoną ciąże :)

Emma zobaczysz ze donosisz. Ja mialam wszystko ok ale jakies nocne skurcze wczesniej od miesiaca . a teraz jak na zlosc od 2 tyg ustapily :) Ewcia dzieki za info o próbkach... Nic nie dostalas wczesniej z bootsa ? W tym pakiecie od poloznej co byla ksiazka ciazy, bylo duzo roznych ulotek, tez próbka herbaty bezkofeinowej ;) Byl tam równiez kupon z ktorym sie szlo do bootsa i byla kolejna paczka: ja mialam-reczniczek kapielowy dla bobasa, 2 probki plynu persil non-bio,2 prob plynu do plukania dla dzieci, jakies wkladki dla matki,probka kremu sudokrem. masa ulotek i voucherow( dla mnie malo przydatne). Z tego co wiem kolejna maja dac w szpitalu-glownie papiery na benefity , i nastepna mamy chyba odebrac w bootsie-family pack. Wszystko to Bounty pack. Odnosnie benefitow-czy któras z Was sie orientowala czy bendą brane dochody z tego roku tzn 2013-2014 ? Bo jak sprawdzalan na kalkulatrze internetowym to trzeba podawac dane na rok wstecz ....

Gość emma0913
Mama mi się wydaje, że jak zaczne rodzić to w nocy. Miałam już kilka takich nocy, że musiałam pić nospe bo skurcze były i brzuch bolał tak od kręgosłupa bardzo, może gdybym nie wypiła to sytuacja by się rozwinęła, ale jak pomyślałam że mieliby mnie znowu podłączać do tej pompy na podtrzymanie to masakra :( Teraz już wiem, że jest bezpiecznie i mogę rodzić. We wtorek wizyta u gin i ktg, jestem ciekawa czy będą jakieś skurcze.

Mama - tak dostawałam - to są te bounty packs :) jeszcze 1 mi zostanie po porodzie :) ale to o czym piszę, to jest od samego bootsa coś :) warto spróbować jak któraś chce jakieś próbki/darmowe pampersy itd :) fajna sprawa chociaz tak na poczatek :) ja bylam mega zadowolona z takiej dosc sporej probki kremu na brzuch firmy chyba mum and me czy jakos tak :) i probki proszkow do prania/plynow do plukania sie przydaly :) Emma - z tego co wiem to wlasnie juz masz donoszona, w sensie bezpieczenstwa ciazy :)

Mama 28, ja mam dokładnie to samo. Od miesiąca źle spałam, miałam skurcze, nacisk na pęcherz. Teraz od prawie 2 tygodni nic, przesypiam całą noc (1 wyjście na siku, a nie 9!), wróciła mi energia, brzuch właściwie nie boli, ręce i stopy mniej puchną. Ustały mi już te krwawienia... Nie wiem co się dzieje.. Chyba moje dziecko postanowiło odłożyć wyjście na świat na kolejny rok (termin z OM mam na jutro!). Zapytam jutro w szpitalu, kiedy ewentualnie by wywoływali poród.

Gość emma0913
Mi też się ostatnio lepiej sypia, czasem tylko 2 razy idę do WC, chyba że za dużo wypije przed snem albo pojem mandarynek to częsciej, a wczesniej średnio co godzinę albo nawet i częsciej chodziłam.

Gość MamaWeen
Jestem mamą z czerwca, zapraszam na nowo powstały fanpage, gdzie umieszczam informacje o aktualnych promocjach na produkty dziecięce-pampersy,chusteczki itp.-będziecie wiedziały pierwze gdzie najtaniej, skoro sprawdzam to zawsze dla siebie polując na okazje:) piszę gdzie można dostać próbki produktów dziecięcych za darmo do testowania oraz o różnych konkursach i sposobach na nudę w domu na macierzyńskim, o ile macie czas na nudzenie się:) facebook- MamaWeen Jeśli temat Was nie interesuje, proszę nie zwracać uwagi na mój post, pozdrawiam serdecznie wszystkie obecne i przyszłe mamy i zapraszam do polubienia i śledzenia:)

Hej dziewczyny pisze zupełnie niespodziewanie.... Ze szpitala ! No wiec tak, myślałam ze urodzę ostatnia a tu masz ci los.. Wczoraj rano miałam kontrole w szpitalu odnośnie mojego ciśnienia... Okazało się B. Wysokie, wiec lekarka zdecydowała mnie zostawić na obserwacji, podawali mi leki na obnizenie. Dziś rano przyszła pani doktor i powiedziała ze do domu mnie juz nie puszcza i ze proponuje indukcje porodu. Ze dzidziuś jest juz na tyle duży i przygotowany na przyjście na świat ze ona nie widzi powodu żeby się męczyć dłużej. Z tego wszystkiego dostałam skurczy sama od siebie,ale niestety za słabych jeszcze, wiec dostałam takiego tampona dopochwowego żeby to trochę przyspieszyć. Teraz prze sobie i odczowam juz coraz większe skurcze. Czekam co wyjdzie teraz na ktg, bo skurcze są coraz bardziej bolesne i częstsze. Trzymajcie kciuki, może jutro będę miała moja córeczkę :) aaa na ta chwilę moj maz nie mógł ze mną zostać na noc, ale jeśli tylko akcja się rozwinie i przeniosą mnie na porodowke, jeden telefon i jest ze mną :)

Moze ja ostatnia w koncu urodze :P. Termin byl wczoraj. ale dzis krzyz boli jak na miesiaczke juz tak caly dzien i nic dalej sie nie rusza...Mam nadzieje ze w weekend wyjdzie bobas. Powodzenia Birmingham :)

Birmingham - trzymam.mocno kciuki!! Daj znac co i jak.:) A ja mam podobnie jak Wy..kregoslup,teraz znow podbrzusze jak na okres.. Bol prawej pachwiny praktycznie caly dzien,ze ledwo chodze.. A niedawno mialam znow te klucia w pochwie ale nie do konca jestem pewna czy w tym czasie maly sie poruszal... Raz na 90% nie..

Gość natalia_87
Birmingham trzymam mocno kciuki:) !

Jak tam u Was??? Jak postępy?? A jak Ty, Birmingham?? Ja jestem w szoku- po raz pierwszy od niepamietnych czasow :P spalam jednym ciagiem, prawie, bo tylko 2x na siku!!! :) szok!!! Fakt ze zasnelam ok.2:00 bo maly wrocil do nawykow krecenia sie o tej godz. :) wtedy tylko 2x !!! Tyle samo przekrecania sie z boku na bok czyli prawie nic :) no i obudzilam sie przed 7.00 bo mąz do pracy wstawal,ale tak mysle,ze jeszcze bym spala :) jak dobrze kojarze ktoras z Was tez chyba podobnie ostatnio miala?? Pozdrawiam

JA wczoraj miala spotkanie z polozna.Byl 1 dzien po terminie i powiedziala ze jak chce moze zrobic ten masaz szyjki,ale jakos sie przestraszlam chyba :P ze juz ... nie sadzilam ze od razu zechce robic. Powiedzialam ze poczekam przez weekend. Naczytalam sie ze to boli itp... pozatym wczoraj caly dzien mnie w krzyzu bolalo jak na okres i mialam nadzieje ze sie cos rozwinie. a tu nic...Dzis czuje tez troche ciagnie i w jajnikach, Maluutki spokojny w nocy, nie kopal Równiez bardzo dobrze spalam, tez nie wstawalam do ubikacji ani razu. Mam nadzieje ze porod sam sie zacznie, boje sie tego wywolywania :/ .

Gość emma0913
Birmingham daj znać jak poszło, trzymamy kciuki! :)

Gość gość
allegro kimkolwiek205

Mama - ja mam dokładnie to samo.. W pon. o 12:30 mam wizyte u położnej w związku z masażem i też się boję.. :/ Wolałabym, żeby mały zechciał się ruszyć sam :) ale póki co cisza.. W sumie od rana dość często musiałam zmienić wkładkę - i teraz nie jestem pewna czy to śluz, czy może wody ciekną..hmh.. Wyglądem (żółtawe) przypomina śluz, też nie ma woni..wydaje się lepkie..Więc raczej wody nie.. Ale poczekam - jeśli przez najbliższe 2 godz.będę często musiała zmieniac, chyba przedzwonię do szpitala i zapytam czy chcą to sprawdzić czy jak..

Ja czuje dziś malego bardzo nisko,zle chodzic jakos :P . Mialam dzis galaretowany śluz-jak plodny,ale juz mam tak czasem moze od 2-3 tyg, wiec nie wiem czy to czop wychodzi czy porostu jak taka moja ciaza... Ciagnelo troche w brzuc****ak na miesiaczke,ale przeszlo :/ ehh

Ewcia1982, to ja od dwóch tygodni nie cierpię na bezsenność. Jak widzisz, nie zwiastuje to porodu :) Dziś zaczyna mi się 40 tydzień ciąży, na ktg zero skurczy, ale za to szyjka skróciła się do 1 cm (dopiero co było 4,5cm!). Jutro jestem znowu zaproszona do szpitala. Ten masaż na pewno nie jest za przyjemny. Wiem coś o tym, bo podczas badania mnie tam dotykają i badają rozwarcie. Miałam po tym brązowe plamienia przez 4 dni.