Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chcę miec macierzynski

Czy to przejdzie? zatrudnienie tylko po macierzxyński

Polecane posty

Gość hfhhf
Różowy Strachulec czemu nie pojawiasz się na temacie wrześniówek?

Gość mam podobnie niestetyyyyy
Też planowałam tak zrobić, jak autorka. Pod koniec 6go miesiąca znajomy zaproponował mi pracę w swojej firmie - nie jest tam właścicielem, a jedynie szefem. ZAproponował mi najnizszą krajową, pd warunkiem że oddam mu za ZUS-y itede. Jak sobie z mężem skalkulowaliśmy, ile mamy tego do oddania, plus dojazdy (trzeba się było pokazać parę razy, do tego badania lekarskie itede, a firma 30 km stąd, musiałabym kombinować, z kim by starsze dziecko zostawić itede), to doszliśmy do wniosku, że za tę parę stówek to się nie opłaca kombinować, stresować i paprać sobie CV kolejną dziwną firmą, zwłaszcza że jak się mały urodzi i odchowa, spadamy z tego naszego Pięknego Wschodu:O Poza tym jak sobie wyobraziłam, jak to do końca życia mamy być im wdzięczni...... to chyba nie jest typ osoby, od której chciałabym być zależna. Fakt, zarabia tylko mój mąż, ja jestem bez pracy, mamy jedno dziecko i drugie w drodze..... ale chyba nie chcę być od nikogo zależna, sami sobie poradzimy. Za wiele kombinacji. Więc zastanów sobie autorko i skalkuluj, czy to ci się opłaca, bo pieniadze to jedno, ale stres, groźba kontroli to drugie.

Gość egerww4
a Wy się dziwicie, że zus bankrutuje i nie będzie na nasze emerytury, jak tak wszyscy kombinują?

Gość nfjkbfgdjkg
właśnie, ZUS zmniejszy świadczenia, bo coraz więcej ludzi oszukuje

Gość chcę miec macierzynski
Hej tu autorka tematu. Ja mam taką sytuacje ze moj ojciec ma klub sportowy ze sportami walki i ja mu pomagałam wiele razy w treningach zawodach itp i teraz by mnie poprostu zatrudnil tam-to nie jest praca biurowa czy cos-nawet nie musze tam chodzic czy sie pokazywac bo wszyscy mnie znaja bo i tak tam chodze.zajecia sa 3 razy w tygodniu po 5 godzin(kilka grup). i mam nadzieje ze wszystko przejdzie i bedzie ok-juz kiedys bylam tam zatrudniona na 2 miesiace bo potrzeba mi bylo do kredytu. Tylko ciekawa jestem czy za te 5-6 miesiecy dostane macierzynski urlop i zasilek-bo ktos mi pisał na innym temacie ze za 5 misiecy nie odstane musi byc pol roku czyli 6 i jak urodze za 5 a nie za szesc to pal licho macierzynski.