Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobry wariat

nalesniki

Polecane posty

Gość dobry wariat

Dzisiaj spotkałem w jednej z moich ulubionych knajp kolegę. Kiedy jedliśmy wspólnie naleśniki z kurczakiem zauważyłem że kolega nie posmarowal nalesnika sosem który dostał na talerzu tylko maczal w nim kawałki nadziane na widelec :'( cały dzień chodzę rozdrazniony i zastanawiam się skad tacy ludzie się biorą???!!! Co o tym sadzicie?

Gość męczywoda
Miałem kiedyś to samo. Nie mogłem znieść, kiedy ktoś nie smarował sosu jak trzeba. Jednak potem zrozumiałem - jeśli ktoś chce jeść niesmaczne naleśniki, to należy mu pozwolic :ppppp A Miauczydelko to nie wiem, co reklamuje, ale nie ma chyba pojęcia o etykiecie przy stole.

Gość dix ae
"hmm...na takie fo paux mowimy NIE!" - na takie co???? moze lepiej nie uzywaj obcych wyrazeń których nie rozumiesz i nie potrafisz napisac...

Gość ankabezkolanka
Moim zdaniem to błąd kelnera. Powinien polac naleśnik sosem, co za pomysł zeby sos byl obok. Co sądzisz miauczydełko? Musztarda, nie przeklinaj prosze, to forum dla kobiet, nie dla chamow.

jak widac umiem sie poslugiwac takimi zwrotami i je rozumiem ...natomiast nie rozumiem jak mozna byc takim zadufanym w sobie dupkiem zeby zajmowac sie innym czlowiekiem i jego stylem jedzenia...byles u krolowej elzbiety na raucie czy w restauracji na poziomie mac donalda?

moje życie już nigdy nie będzie takie samo po czymś takim ... pozstaje się tylko pochlastać szarym mydłem :P

Gość dix ae
"jak widac umiem sie poslugiwac takimi zwrotami i je rozumiem" - taaaa, umiesz... a co to jest w takim razie fo paux???? bo ja znam tylko zwrot faux pas...

Gość dobry wariat
Miauczydelko, daruj sobie te inwektywy pod moim adresem. Nie będziemy rozmawiac na takim poziomie. Jeśli ten problem cię nie interesuje to po prostu sie nie wypowiadaj.

Gość wykidajlo
kur*wa, nie cierpię takich sytuacji. polskie restaurację schodzą na psy. miauczydelko, twoje fo paux to jakiś żart, spędziłem we Francji cztery lata i wiedzą mi uszy jak słyszę coś takiego. wracaj na wieś, skąd na pewno pochodzisz.

Gość meczywoda
miauczydelko, Pani to chyba głosuje na PO, co? co pani wie o świecie? Wykidajlo dobrze pisze, beznadziejne te polskie restauracje, mną szczęście mieszkam blisko granicy i codziennie na obiad jadę do Berlina. I nawet nie próbujcie mnie hejtowac, cebulaki, dorobiłem się to mam.

Gość arbuz
Cóż, rozumiem Twoje rozdrażnienie - u mnie nietypowy sposób jedzenia również wywołuję irytację, a czasem nawet reakcję alergiczną i wysypkę na całym ciele (zwłaszcza w okolicach oczu - one najbardziej są poszkodowane w tej całej sytuacji). Niemniej jednak w tym przypadku uważam, że kolega miał rację. Polewając naleśnika sosem, skazujesz go na nierównomierne skąpanie w ulubionym smaku, i z tegoż powodu ja sama - przyznaję się - maczam kawałki naleśnika w sosie. Chcę mieć pewność, że poczuję pełnię jego smaku, każdą nutę smakową i niuans.

Gość Crepesphile
Nie no, sytuacja jest absurdalna. O czym tu w ogole jest mowa? Ten kolega nie uzyl sos i w takiej sytuacji powinien dostac karnie w papę.

Gość ja wam powiem tak
Szmata dziwka iebal cię pies w dupe

Gość Dobry wariat
Opamietaj Sie człowieku, gadamy o nalesnikach frustracie. Skończ z tym językiem

Gość hjgh
naleśniki na wodzie mineralnej zamiast mleka!!!!

Gość krychabezpycha
Kiedyś moja znajoma robiła naleśniki kawowe. i one na patelni wyglądają jak spalone, i podobno taka inna znajoma bardzo sie zdenerwowała, ze tamta jej spaliła naleśniki. A ona nie spaliła, tylko dodała kakao

gwoli wyjasnienia Pani nigdy w zyciu nie glosowala na po ....nie nigdy nie zaglosuje! a po drugie jestem ze Szczecina-z centrum i sloma mi z butow nie wystaje -hrabiostwo nalesnikowe jadajace codziennie w Berlinie...smiechu warte.....hahahahah...w berlinie jadasz chyba w berlin kebab cio?

Gość meczywoda
oczywiście cebulactwo promuje mowę nienawiści pełną parą. NIE, w Berlinie jem wyrafinowane potrawy za dużo euro. Jak nie na po, to na sld pewnikiem, a w Szczecinie to pewnie na Niebuszewie się mieszka. Szkoda mi ciebie.

Gość korwin
wlasnie, miauczydlo, zazdroscisz ludziom, ze uczciwie zarobili i sie wyzywasz? wez lepiej cos zrob ze soba i zarob a nie marudzisz na internecie!!!

Gość baxley
dobrze pocisnęli hehehehhehe

Gość ankabezkolanka
Jak nie potrafisz nie pchaj sie na afisz