Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sandra91

Czerwone oczko:/

Polecane posty

Cześć dziewczyny:) Miała któraś z was taki problem? OD kilku lat noszę soczewki miesięczne i pod koniec zeszłego roku zaczęło mnie nawiedzać zapalenie spojówek, tylko jednego oka, wyleczyłam raz za pomocą Vigamox'u, potem zaczęłam nosić soczewki i znowu to samo. Zastosowałam Maxitrol, znikło. Ponosiłam soczewki i po kilku dniach problem zaczął się od nowa. Moja okulistka nie ma pojęcia co jest przyczyną. Dbam o higienę, przemywam soczewki płynem, zmieniam im pojemniczek...od 2 dni zaczęłam stosować Starazolin, i kończy się na tym, że założę soczewki na 4 godz i oko czerwone, więc staram się je nosić bardzo rzadko. Polecicie mi jakieś dobre kropelki? Bardzo proszę o pomoc bo sytuacja jest dosyć wkurzająca.

Gość znawczyni ;)
Co prawda noszę okulary ale trochę czytałam o soczewkach jakiś czas temu (zamierzam nosić w przyszłości). 1.Może masz tak suche oczy że przestały tolerować soczewki? 2.Może coś masz z tym zapaleniem spojówek (chyba nie można nosić soczewek po tym tylko zostają okulary :/) Ale skoro okulistka nie stwierdziła żadnego z powyższych, to może masz po prostu podrażnione oczy. Może idź do innej okulistki? Moja odp. była pewnie mało pomocna, ale zawsze możez poszukać w internecie na innych forach. Starałam się pomóc :)

1. Nie mam, miałam robione badania w tym zakresie, zresztą stosuję Starazolin Hydrobalance. Najlepsze, ze to oko zaczerwienione kompletnie mnie nie boli i nic nie czuję. 2. Tak, jak leczyłam się kroplami to nosiłam tylko okulary, ale po wizycie u okulistki miałam normalne oczko. Facetka powiedziała, że już wyleczone i spoko, można nosić soczewki. Zaczęłam nosić no i znowu, sytuacja od nowa. Właśnie mam zamiar się wybrać do innej okulistki:) Dzięki za odpowiedź:)

Gość Dobra Passa
a może to wina soczewek, lub płynu do nich? Może powinnaś zmienić na takie bardziej nawilżone a płyn na bardziej delikatny?