Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 4tyg Poli

4tyg niemowle nie ma jeszcze wagi urodzeniowej

Polecane posty

Gość mama 4tyg Poli

Moja coreczka ma 4tyg i jeszcze nie ma wagi urodzeniowej. Wazyla 3870 a w poniedzialek miala 3700g i polozna wyslala nas do szpitala, dzis wracamy do domu,wszystkie wyniki malej powychodzily dobrze i nas wypisuja. Mala karmiona jest piersia, je co 2-3godz po 30minut,pokarmu mam duzo, angielscy lekarze powiedzieli ze mam jej nie dokarmiac modyfikowanym, nie wazyli jej dzisiaj, jutro mam sie wstawic w poradni laktacyjnej i tam ja zwaza i doradza odnosnie karmienia. Czy ktos z Was spotkal sie z podobnym przypadkiem i co na to radza polscy lekarze?

Gość potravva postna
Polscy to pewnie radza futrowac i dokarmiac,jak tu tak czytam ozne tematy. Koja corka przybrala na wadze w ciagu pierwszych 4 tyg 300 g. syn przybral 1,5 kilo. Jak wyniki sa dobre,to bym sie nie zamartwiala

Gość czemu, ach czemu
moja cóka też spadła z wagi, Polscy lekarze marudzili dokarmiać, dokarmiac. Nie dokarmiałam, dziecko żyje, ma 3lata i wszystko z nim w porządku

Gość mama 4tyg Poli
DO AUTORKI KRETYNKI- kazdy moze sie pomylic i nie znaczy ze jest kretynem... czemu,ach czemu- a kiedy wyrownala wage?

Gość moim zdaniem cos nie tak
skoro w 4 tyg tak malo przybrala.

Gość czemu, ach czemu
skoro wyniki wyszły dobrze, tzn. że nie ma powodu, aby się zbytnio zamartwiać. Dzieci są różne.

Gość czemu, ach czemu
i znam też jeszcze jedną mame, któej dziecko też miało spadek wagi, wolno przybierało na wadze, ale też nie dokarmiała. Dziecko a 3,5roku i jest z nim wszystko ok

Gość mama 4tyg Poli
urodzila sie z waga 3870g , w 3dobie wazyla 3550g, czyli spadla 320g, potem przytyla 130g, za kilka dni spadla 20g przybrala 60g wazyla 3720g przez tydz. nie przytyla i pote po 5dniach schudla 20g...

też spotkałam się z zaleceniem karmienia mieszanego, ale dziecko miało słabe wyniki i było zdaje się 3miesieczne, w poradni zobacza jak karmisz i jak dziecko pije, zrobią wywiad pewnie jak często, ile trwa, bo to mleko z piersi leci jako "picie" i jako "jedzonko" w różnych momentach karmienia i o różnych porach, tak przynajmniej mną zajmowano się po obu porodach:)