Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość duska234

umiejscowienie dziecka w Polsce

Polecane posty

Gość duska234

czy ktos z Was mial taka sytuacje? jade do Polski zarejestrowac dziecko (ktore urodzilo sie w Uk ) do Urzedu Stanu Cywilnego ojciec dziecka niestety nie moze pojechac ze mna...(nie jestesmy malzenstwem) czy bede mogla otrzymac akt urodzenia jesli bedee miala takie pozwolenie od notariusza? jesli ojciec dziecka mnie do tego upowazni? czy nie bede miala problemu? wiem ze Konsul wykonuje czynności notarialne ale czy angielski notariusz moze mi poswiadczyc ze ojciec dziecka wyraza zgode ?

Gość ghfghgfh
to ojciec musi wyracic zgoed i podpisac u notariusza

Gość farba dulux do lazienek
Nie musisz miec notarialnej zgody ojca dziecka, wystarczy jego pisemne oswiadczenie plus bedziesz potrzebowala odpis jego aktu urodzenia (przynajmniej w przypadku jesli sprawa dotyczy USC w roznych wojewodztwach). Zawsze mozesz zadzwonic do USC w Polsce zanim wyjedziesz wszystko zalatwiac i zapytac o szczegoly. Sa bardzo pomocni :)

Gość farba dulux do lazienek
U nas byla dokladnie taka sytuacja, z tym ze mialam skrocony odpis urodzenia ojca dziecka plus jego zgode pisemna (bez zadnego notarialnego potwierdzenia, wystarczy nr dowodu osobistego).

Gość duska234
dziekuje slicznie za odpowiedzi

Gość ghjgujtyuiyi
powodzonka :D

Gość gość
moja znajoma miala kiedys podobny problem i polecilam jej pojscie do notariusz najpierw ( www.notariusz-stencel.pl ) i dopiero wtedy działanie.