Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julka563

Temperatura, ciąża a tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość julka563

Witam, wiem że niektóre z Was uznają ten temat za banalny czy stwierdzą że panikuje.Otóż współżyje regularnie z chłopakiem bez zabezpieczenia.Mój poprzedni cykl trwał 40 dni co wcześniej się nie zdarzało ponieważ moje miesiączki były regularne i bezbolesne.Ten dłuższy cykl także był bezbolesny jednak w tym miesiącu doczekałam się okresu po 50 dniach gdzie temperatura wzrosła mi około 35 dnia co by oznaczało spóźnioną owulację jednak od dnia wzrostu temperatury miałam straszne bóle w okolicach lewego jajnika oraz macicy, ból piersi co tez nigdy mi się nie zdarzało a podbrzusze jest twarde co szybko mogłam zauważyć gdyż nie jestem typem aktywnej osoby pomimo niskiej wagi tłuszczyk od czekolady jest :) w 49dniu cyklu temperatura spadła z 37.2 na 36.4 i pojawiło się kilka kropel krwi, na następny dzień dostałam okresu jednak był skąpy i rano już moja temperatura w pochwie wynosiła 36.9 .Ginekolog przepisał mi leki w postaci tabletek anty i kazał czekać na okres, ten właściwy podobno, nie wiem co o tym myśleć bo teraz moja temperatura waha sie w granicach 37.1-37.7.Słyszałam że podczas brania tabletek anty jest wyższa ale moja podstawowa w 1 fazie cyklu wynosi od 36.2 do 36.5 , tabletki biorę dopiero kilka dni i to jest 16 dzień wyższych temperatur.Jak to jest z tą temperatura w czasie brania anty??Zrobię dziś test chyba powinien wyjść już wiarygodny.

W trakcie brania tabletek temperatura nie jest wiarygodna,jest chyba to nawet w ulotce napisane

Gość julka563
tak ja wiem wiem tylko biorę je od kilku dni dopiero i raczej chodzi o to czy ta temperatura wzrasta od razu ponieważ podejrzewam ciążę

witaj, skoro podejrzewasz ciążę nie powinnaś zażywać tabletek antykoncepcyjnych, polecam zrobienie testu bądź Bety.

Gość julka563
Właśnie jestem po wykonaniu testu Bobo Test i dziwne, powtórzę za parę dni albo wybiorę się na bete. Test cały zaróżowił się po czym wyszła pozioma kreska

Gość julka563
Kupiłam te dwa bobo testy zrobię go w poniedziałek jak też będzie felerny to kupie inny zrobię następnego dnia i jak będzie negatyw to dam sobie spokój :) Coś słyszałam że często taka kreska w nich wychodzi i czasem się okazuje że ciąża czasem że nie więc faktycznie wynik mało wiarygodny