Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bumbimbam.....

Problem z prześcieradłem

Polecane posty

Gość bumbimbam.....

Witajcie, może Wy mi pomożecie. Prowadzę turystykę i po turystach którzy wyjechali zostało prześcieradło z którym nie mogę sobie poradzić i doprowadzić go do ładu. Jest z frotty i wygląda na to, że ktoś albo spał na nim w ubraniu albo w jakiejś dziwnej piżamie, bo na całości prześcieradła są takie czarne pęczki - jakby się prześcieradło zmechaciło ale są w czarnym kolorze, a prześcieradło jest białe... Sądziłam, że pranie trochę pomoże ale nic z tego, wygląda jak wyglądało. Zastanawiam się czy da się to zrobić inaczej niż odrywając te pęczki ręcznie, no ale na to się nie piszę, maszynką próbowałam i nic z tego. Prześcieradło kupiłam akurat przed ich przyjazdem, droższe żeby służyło dlużej i teraz mam...

Gość aguteczek
Mam jedno takie prześcieradło, co się tak zmechaciło. U mnie pomogła maszynka do golenia, ale trzeba było mocno przyciskać ryzykując przecięcie materiału by to "zgolić". Są jeszcze specjalne maszynki, "golarki" do ubrań.

Gość co jest ?
golarka do ubran

Gość zonaKraka
Tylko golarka do ubrań.

Gość bumbimbam.....
A możecie polecić jakąś? Parę lat temu kupowałam i wyrzuciłam, bo efekt po jej użyciu był zupełnie taki sam jak przed