Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaCóreczki

Ekstrakcja ósemki a jedzenie

Polecane posty

Gość MamaCóreczki

Wczoraj, tj. w środę rano miałam chirurgiczne usunięcie dolnej ósemki - godzinny zabieg skończył się szwami i zejściem z fotela o 11.30 równo. Czy w niedzielę i poniedziałek będę mogła już poskubać normalnych potraw, typu ziemniaki, kotlet itp? Od jogurtów, kaszy manny itp już mi się rzygać chce...

A czemu masz niby nie jeść? Jedz wszystko na co masz ochotę tylko nie tamtą stroną :) Pierwsze godziny są najważniejsze bo chodzi o to żeby skrzepu nie wypłukać. Teraz jedz i pij normalnie, nie tamtą stroną . Z płukaniem szałwią tez poczekaj.

Gość MamaCóreczki
Bo wszędzie napisane, że 2-3 dni tylko papki :/ A płuczę wodą lub wodą z solą. Ponoć można płynami typu Listerine?

Bez przesady, jak będziesz jadła drugą stroną z zachowaniem ostrożności by nic Ci nie poleciało na drugą ta na 100% nic Ci nie będzie :) Zęby myj normalnie tylko płukaj powoli :) a co do tego płynu to nie wiem, ja szałwią płukałam, albo niczym... ;)

Gość weyyeut6789
ja ósemki miałam rwane normalnie, bez zadnych szwów . po kazdej jadłam normalnie tego samego dnia