Gość Lolg1 Napisano Marzec 28, 2013 Hej mam problem. Jestem wlasnie w 1 klasie liceum, jedne z lepszych Warszawie - jest w pierwszej 10 w rankingu. Szkoła słynie z tego, ze ma bardzo duża zdawalnosc na SGH. Jednakże jestem w klasie o profilu humanistycznym, czego bardzo żałuje.... Dopiero teraz zrozumiałam moj błąd, czyli to, ze nie wybrałam klasy mat-geo - wtedy nie miałabym problemu z przygotowaniem sie na ta uczelnię. Rozmawiałam juz z dyrektorem - niestety powiedział ze klasy nie moge zmienić, gdyż jest za duzo osób.... Od września, zgodnie z nowa reforma, będę uczyć sie polskiego przez 8h w tygodniu i historii 7h (bo jestem w klasie o profilu pol hist). Trzeci przedmiot mogę wybrać jaki chcę. Chce rownież zaznaczyć, ze w mojej szkole geografia jest nauczana na bardzo wysokim poziomie, wszyscy absolwenci podchodzący do matury z tego przedmiotu zdawali średnio na 80%. Moj problem jest następujący - co mam zrobić, żeby moc zdawać na jakies sensowne studia które nie sa humanistyczne? Jestem w tej klasie, bo nie byłam na żadna inna zdecydowana, bardzo tego żałuje. Humanistka nie jestem. Historii wprost nienawidzę.... Czy warto sie z nią męczyć przez tyle godzin w tygodniu? Proszę o jakies porady. Trenuje pływanie 11 razy w tygodniu wiec mysle ze nie ma mowy o żadnych korkach bądź uczeniu sie innych przedmiotów we własnym zakresie. Pozdrawiam i proszę o pomoc :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach