Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bądź sobą

Tommee tippee vs avent

Polecane posty

Gość Bądź sobą

Hej do tej pory używałam butelki aventa ta złota niby antykolkowa a kolki straszne dzisiaj byłam w tesco i kupiłam ta tommee tippee co o nich sądzicie?

Gość Bądź sobą
Nikt nie używa?

Butelka jak butelka. Przerabiałam i avent i tt i dr browns. Jak dziecko ma kolki od połykanego powietrza to może pomogą, ale najczęściej kolki to problem z niedojrzałością pokarmową i wtedy sory winetou i butelka z platyny nie pomoże.

Gość ja od poczatku
karmienia butelka uzywalam tt wiec nie mam porownania, ale jak dla mnie sa ok, normalne, tylko ze moj synek nie mial problemow z kolka

Gość EleMeleDudki......
Ja bym już kupowała kropelki na koli sab simplex. U nas były obie butelki podawane i nic. Tylko krople do mleka i to pomogło. Spróbuj :)

TT są ok, ale jak kupiłam avent natural to już innych nie chcę. Mają genialny system odprowadzania powietrza.

Gość Bądź sobą
Co do kropelek to nie wiem co mojemu dziecku jest ale na początek kupiłam delikatne delicol 3 dni było super kolki były ale dużo mniejsze i do zniesienia w czwarty dzień dupa że tak powiem to poszłam do apteki mówię pani w aptece co mam i żeby dała coś mocniejszego i dała bobotic i super kolka się zaczynała ja podaje mu kropelki po chwili kolki całkiem nie ma i co? Znowu pare dni i przestają działać. Kompiel też pomagala kilka dni wyczytalam chyba tu o suszarce i pomagała ale postanowiliśmy kupić poduszkę elektryczną która też nagrzeje brzuszek i suszarka a potem poduszka działały 5 dni... On będzie miał kolki bo to wcześniak ale chce je zmniejszyć

Przy pierwszej corce uzywalam normalnego aventu i tt niby przeciwkolkowe i tak kolki miala ,druga cora ma avent natural i kolek nie ma.Czy to zasluga butelki nie wiem.starszej corce na kolki pomagalo noszenie w pionie,przycisnieta do brzucha brzuchem i lekko "podbijalam" sie z nia.

Gość Bądź sobą
Mi bardziej chodzi o jakość, bo TT droższa i zastanawiam się czy jakość idzie w parze z ceną, czy nie wato przepłacać ;) Ja mam fioła na punkcie, że wszystko co najlepsze, obecnie mam 2 butelki aventa te złote, jedną lovi-lovi wymieniłam po 1 dniu na aventa no i dzisiaj kupiłam TT, po pierwszym karmieniu jestem zadowolona, robił przerwy jadł wolniej...

Gość mamj85hu
Tommee Tippee jest popularną marką w UK i coraz bardziej w polsce, nie jest tak długo na rynku jak Philips Avent ale jakościowo oceniam obia na górną półkę. Co do kolek to każdy maluch jest inny i inne przyczyny kolek, musicie Mamy próbować co najlepiej pomaga, ale butelki antykolkowe traktujcie z przymrużeniem oka. Dobre porównanie markowych butelek znajdziecie na stronie dzieciece-centrum.pl Pozdrawiam

jakby mialy pomagac mojemu dziecku na kolki to nawet jakby kosztowaly 2 razy wiecej i rozpadaly sie po tygodniu to i tak bym kupowala.......

tt sa tańsze od avantu szczególnie serii natural. Lovi porażka , smoczek się strasznie zapada.

Gość Bądź sobą
za tt (150 ml) zaplaciłam 35 zl, za Avent (120 ml) ten złoty 25, w tym samym sklepie ;) aventa natural na poczatku sie bałam, bo jak przez chwile dostawiałam do piersi to miał duuuże poblemy nawet z kapturkiem

Gość Bądź sobą
a z aventu zawiodłam się na torebce do butelek, wgl nie trzyma ciepła.

Butelki w marketach są strasznie drogie. Na allegro za połowę ceny kupisz.

Gość brzusio klebusio
Mialam obie, roznicy w kolkach nie widzialam zadnej, jak dziecko ma tendencje do kolek to butelka nie wiele zmieni. Uwazam jednak ze aventy sa poreczniejsze, TT ze wzgledu na ksztalt nie miescil sie do podgrzewacza i termotorebki.

Gość Moja córka była karmiona
butelkami tt i kolki miała każdego dnia, najgorsze wieczorami i troszkę pomagał masaż brzuszka ale to doraźnie bo całkowicie kolki minęły wraz z 3 miesiącem życia.

Gość Bądź sobą
mi obie mieszcza się do podgrzewacza i do torebki to mi się z aventu też nie mieściła z reszta nie musiała bo mm można trzymać maks godzinę po rozrobieniu :)