Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

taka j.

Moja matka znęca się psychicznie nade mną.

Polecane posty

no jasne, najlepiej się komuś mówi jak nie zna sytuacji, nie będę się na prawdę przejmować takimi tekstami bo już mam wystarczająco dużo powodów do przejmowania się

Gość On wiesz ale jednak
Jeśli chodzi o kasę, to osobiście wolałabym oszczędzać na jedzeniu niż mieszkać z kimś takim. Ile czasu zostało, zanim będziecie mogli się wprowadzić do domu? Jeśli to kilka miesięcy, to może moglibyscie trochę na ten czas zadebetować konto i coś wynająć? Przecież potem pójdziesz do pracy, to będzie jak spłacić.

on wiesz ale jednak - nie bardzo rozumiem co masz na myśli, my nie oszczędzamy kasy na tym, że mieszkamy z rodzicami, my ten dom kupiliśmy i płacimy za niego kredyt, jak się wyprowadzę to kredyt i tak będą pobierać a ja jeszcze będę musiała płacić za wynajem i nie mam na to pieniędzy, my nie mieszkamy z nimi, żeby sobie pooszczędzać, nie wiem skąd ten wniosek. Odnośnie pracy to ja pracuję ale ze względu na ciążę jestem na L4 ale moja pensja wynosi 1300 więc wiele nie przynosi ale coś tam jest. Konta zadebetować nie mogę bo już je mamy zadebetowane na ogromną sumę i na pewno więcej nie dostaniemy co zresztą i tak nie miałoby sensu.

Gość notaamozeinienota
dokladnie, wolicie meiszkac z mamusia, ktora jest psychiczna!!! czemu skazujesz dzieci,zeby slyszaly takie slowa? czemu wzielas slub, skoro nie mieliscie warunkow,zeby stworzyc rodzine np mieszkajac ze soba, a wy 6 bitych lat mieszkaliscie oddzielnie? patologia do kwadratu.

notaamozeinienota - ty jesteś patologią, że się tak zwracasz do kogoś, skąd wiesz czy nie miałam warunków na ślub? skąd wiesz dlaczego się wprowadziliśmy tutaj z rodzicami i kupiliśmy ten dom skoro tego nie wyjaśniłam? zauważyłam, że jak ludzie czegoś nie wiedzą do końca to sobie to dopowiedzą na swój sposób tak jak uważają za słuszne i oczywiście z reguły na "źle". w polsce to nawet na święta ludzie uwielbiają być wredni dla innych, idealnie pasujesz do tego kraju, nie wyjeżdżaj.

Gość notaamozeinienota
hahahaha ja juz wyjechalam:) w poslce mnie nie ma patolo. sama pozwalasz na takie zachowanie matki. twoje dzieci od najmlodszych lat slysza ublizanie itd. moze matka ma racje? cos wam w zyciu nie wyszlo. nie musze wiedziec wszytskiego, ba! ja nawet nie chce. nie wierze w wasz dom na kredyt itd. kto normalny bierze dom na kredyt, a potem 6 lat meiszka oddzielnie u rodzicow? no pytam sie,kto? ktos ,kogo na to jeszczce nie stac,ktos,kto nie ma kasy na wykonczenie tego domu itd. pozwalasz na takie traktowanie, a czy sa swieta czy nie, nie ma znaczenia. dzien jak co dzien,a prawda w oczy kole. zglos to,ze matka sie zneca psychicznie,ze naduzywa alkoholu. boisz sie jej? jestes 30stka, na litosc Boska!!! masz swoje lata i male dzieci-drugie wkrotce. pomysl, po prostu pomysl.

o matko, nic nie rozumiesz, masz problem z myśleniem logicznym? przecież my mieszkamy w tym domu, jak to oddzielnie mieszkamy, o czym ty piszesz??????? Mieszkamy z moimi rodzicami w domu, który kupiliśmy na kredyt. Kto kupuje dom na kredyt? Ten kto nie ma takiej gotówki, uważasz, że jesteśmy w tym przypadku wyjątkiem? Nie wierzę, że jesteś tak bagata/y i tak ci się dobrze powodzi, że teraz takie rzeczy piszesz, przez neta to wszystko można napisać, masz 17 lat, mama zrobiła ci śniadanie i teraz kisi się w kuchni dla ciebie a tobie się nudzi zamiast jej pomóc więc siedzisz na necie i starasz się gnębić innych bo w tym czerpiesz przyjemność. Masz okropnie niską samooocenę, wewnętrznie jesteś dla siebie zerem dlatego starasz się podnieść swoją samoocenę dowalając innym. To oznaka słabości i nijakości. Żal mi cię na prawde bo na starość będziesz znacznie gorszą osobą niż moja matka i nie będziesz mieć przyjaciół, co jedynie nieudany związek i poczucie rozczarowania.

Ja bym sie od takiej "matki" wyprowadzila w cholere. Jest osoba toksyczne i zatruwa ci zycie. Mialam kolezanke ktora miala iodentyczna matke :( tez sie tak do niej zwracala np ty oslico, matolico itp :( Ja rozumeim , ze bedac z zagrozonej ciazy nie powinnas wykonywac ciezkich prac, dlaczego maz wiec nie moze posprzatac? Ten twoj mezulo troche dupa wolowa, ze cie nie broni , powinien opierolic matke rowno zeby sie odczepila od ciebie. Wspolczuje Ci. Ale nie dawaj sie bo ona zrobila z Ciebie ofiare a ona jest katem postaraj sie wyjsc z roli ofiary, mysle, ze to pwoinno pomoc.

autorko, jesli faktycznie kupiliscie ten dom na kredyt to dlaczego twoi rodzice z wami mieszkaja a nie w swoim mieszkaniu? czegos tu nie kumam...

po cholere kupowalas dom rodzinny na kredy w dodatku z matka chora psychicznie wariatka?

patologia. ojciec ciota, matka wariatka. biorą dom na kredyt, żeby do usranej śmierci mieszkać z tą wariatką, nie mają kasy i robią sobie jeszcze drugie dziecko. masz, co chciałaś. za głupotę się płaci.

mąż mnie broni i ostatnio nawrzeszczał na nią ale na niektórych nie ma rady, dobra, ja kończę uczestnictwo w tym wątku bo widzę, że klasycznie na kafe zaczęło się obrzucanie błotem, mam nadzieję, że was kiedyś też spotka coś z czym nie będziecie w stanie sobie poradzić i inni was będą chcieli dobić, pa, wesołych!