Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moulenrose

opryszczka narządów płciowych vsh 1 ???? czy to mozliwe???

Polecane posty

Gość moulenrose

Witam, mam pytanie, byłam u ginekologa i stwierdził opryszczkę narzadów płciowych, jestem dziewicą, i nigdy nie mialam opryszczki, mój facet musial mnie zarazic przez nasze "zabawy" ale on jest prawiczkiem i nigdy nie zabawiał sie z zadną kobietą, wiec skąd miałby miec wirusa vhs 2 ??? vhs 2 przenosi sie tylko i wyłącznie drogą płciową, wiec nie wiem co mam o tym myslec, czy to mozliwe ze mnie zaraził opryszczką vhs 1 którą miał na ustach ?? w sumie to mial juz tylko malutki strupek jak sie widzielismy i nawet tego nie zauwazylam, a on nic mi nie powiedzial, wiec moje pytanie brzmi, czy to mozliwe ze w ten sposób mnie zaraził ??? nie sądze zeby mnie okłamywał ze jest prawiczkiem, bo cięzko mu sie było do tego przyznac, wiec skąd ta opryszczka ????

Gość moulenrose
cholera mialo byc hpv !!!!! :P

Gość moulenrose
a raczej hsv, sory dopiero wstałam ::)

Gość blabliczka
ciekawe

Gość rozmowna866
Opryszczkę wargową można przenieść na narządy płciowe oczywiście nadal to będzie HSV1. Najczęściej zarazić się można, kiedy pojawia się pęcherzyk na ustach, dotykasz opryszczki dłonią a później dotkniesz innego miejsca na skórze i już można przenieść wirusa (a przy osłabionym organizmie opryszczka gotowa). Możesz sobie poczytać tutaj http://www.bezopryszczki.pl/. W leczeniu bardzo dobrze sprawdzają się tabletki przeciwwirusowe na opryszczkę, szybko się opryszczka goi i później nie pojawia się zbyt często. Tylko trzeba iść do lekarza i z nim porozmawiać o takim leczeniu, bo te tabletki są na receptę.

Gość ania.doradca.ladeevit
Zarówno typ 1 jak i 2 mogą występować w różnych miejscach, dlatego tak ważne jest zachowanie higieny (np. oddzielne ręczniki do twarzy, ciała, miejsc intymnych). Opryszczka jest najbardziej groźna dla kobiet w ciąży.