Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ukryta prawda

Oto ile w domu wydaliśmy na święta

Polecane posty

Koło 200 złotych. 30 jajek, serwatka, kiełbasa swojska, kiełbsa szynkowa, boczek, bekon z bobrownik, babka i to wszystko na śniadanie wielkanocne,jeszcze mandarynki, pomarańcze i jajka niespodzianki :)

Gość i na cholere to
i tak połowe wyrzucicie, jak wiekszośc Polaków. Chodzą po supermarketach i kupują żarcia nie wiadomo ile i nie wiadomo po co. A przejdzcie się we wtorek rano koło śmietników...

Na obiad są kotlety z ziemniakami i kapustą zasmażaną i zupa pomidorowa. Ciasta to murzynek, czarny las i tort od Sawickiego

Właściwie to tych ciast jest więcej Tort od Sawickiego Murzynek od Sawickiego Gruszkowiec od Sawickiego Ciasto bezoweod Sawickiego Babka piaskowa od Sawickiego Jadzia z domu chleba 3bit ze złotego kłosa ambasador ze złotego kłosa czarny las ze złotego kłosa szarlotka ze złotego kłosa Samo śniadanie wielkancone kosztowało 80 złotych, reszta ponad 100.

Gość a ja wydalam ok 1000zl
jak zwykle na swieta...z czego w swietss robie uodzinki

Gość gdnjgkmhljk
Po co Ci 30 jajek?

Jajka do sałatki, jajka do zupy święconki, jajka w majonezie, itp :) zapomnialam o marchewce, pietruszce, groszku pudliszki, majonezie, ogórkach konserwowych itp ;)

Gość ffforumowicz czasem zaglądając
fikku nie bądź taka co to nie ty..... bardzo źle to o tobie świadczy, z tego co kiedyś pisałaś byłaś cakiem niedawn jeszcze bezrobotną i tu jęczałaś więc nie rób z siebie wielkiej bogatej paniusi.... - na dodatek obżerającej się jak hipopotam tyle odemnie

i prosze tutaj nie robić reklamy jakimś sieciom cukierniczym !!! najlepsze ciasta (w moim regionie placki :) są z małych rodzinnych cukierni albo z własnych wypieków jak komuś się chce i potrafi !!!

Gość mało wydaliście
u mnie już 500 ale to nie koniec wydatków

Cukiernia Sawickich to mała rodzinna cukiernia w myślenicach na ulicy słonecznej. Firma Złoty Kłos to firma dość duża(mają sieć sklepów) prowadzona w Dobczycach na ul. Jagielońskiej. Dom Chleba podobny do Złotego Kłosa, również sieć sklepów :) tylko że w Nowej Wsi.

nie rozumiem wielkeigo szału zakupów, na święta upiecze sie np. 3 ciasta zamiast jednego jak co weekend, zrobi sałatkę i tyle. To tylko 2 dni.

i po co podajesz te adresy ;) znowu jakąś relame uprawiasz i chyba za całą tą litanie - liste dałaś chyba ze 3 stówki, chyba że kupowałaś po 10 deka z każdego :classic_cool: przecież ciasta i torty są drogie w hu..... ja kupiłem jakieś 3 i zapłaciłem 40 zł, słaby był wybór, brałem co jest byle nie sernik a były własnie głównie serniki a moja mama upiekła i sam kręciłem ser :) i jeszcze mama zrobiła ambasadora bo szukałem po necie przepisu Potem jeszcze kupiłem babke w czekoladzie i jakiegoś kakaowca, nie znam się na nazwać ale w smaku ok mmmmMMMmmmm MMMMM :p i kupiłem jeszcze śledzie, bo w tym roku zimowe są święta :)

Gość maniana 11
ja piekłam biszkopt, zrobiłam tort orzechowo-kokosowy sernika nie, bo połowa została wywalona do śmieci poprzednio zrobiłam 2 słoiki śledzi rosół z wołowiny i cielęciny ,jutro będą kotlety i upiekę 2 szynki na świeżo ugotuje 3 jajka..bo nie lubimy specjalnie sałatka i tyle..

Gość Fuzia Ziuza
ja nic nie pieke bo mi wychodzą same zakalczochy :classic_cool:

Wit a Wy nie jecie w pierwszy dzień na śniadanko żurku lub białego barszcza, z jajkiem i wędlinami itd - echhh ludzie co Wy macie za tradycje ;) :classic_cool: kotlety to se można jeść codziennie....

Gość panisko
ja na święta jem tradycyjnie homary i ośmiornice

Gość a dobre te homary?
???

Gość panisko
nie dobre, takie rzygi - ale musze się czymś wyróżniać wśród pospólstwa..... :classic_cool:

mysmy tez nic nie robili nie wiadomo czego - ciast nie pieczemy bo z mama nie umiemy,poza tym mamy popsuty piekarnik. kupilam ciast za 30 zl - swieta spedzam z mama i chlopakiem, czesciowo u rodziny chlopaka. na obiad mamy kotlety rozne, salatke warzywna, nic wiecej nie mamy i nie robimy bo jutro pol dnia spedzimy na imprezie (chrzciny) a w poniedzialek moj facet wyjezdza do pracy za granice