Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obawiam sie

Korea Pln oglosila stan wojenny z Korea Pld.

Polecane posty

Gość Do dzucze syna Kim Dzong UNA
Ty jesteś nienormalny :classic_cool: to widać słychać i czuć :classic_cool: tatus dawał ci małe żółte koreańskie jaja do ssania zamiast smoczka :classic_cool:

Gość Dżucze
Zbieram Ślimaki pokaż namacalnie te obozy , gdzie są ? nawet na mapach satelitarnych nie występują takie miejsca, to wszystko jest tylko propaganda aby pokazać Światu, że tam w KRLD panuje reżim i bieda, gdzie jest ta bieda ?

Jedną nogą- dużo czytasz chyba na temat Koreii :) Ja szczerze mówiąc sama chętnie bym sie tam przejechała, mimo, że mam niby świadomość, że nie pokażą mi nic więcej niż wypada pokazać ;) Ale i tak pozostaje ta ciekawość... Oczywiście na stałe bym tam zostać w żadnym razie nie chciała. Myślę że jeżeli niektórzy koreańczycy wracają, mimo wcześniejszej emigracji, to po prostu w dużej części dlatego, że tam pozostawili bliskich. Mogę się mylić, ale ten problem jednak pozostaje... A całą rodziną jednak myślę, że cięzko się przez granicę przeprawić.

twój tatuś kim na ludność swoją w dupie i niech nie liczy za bardzo na Chiny i Rusków bo Ruski jeszcze mu dopierdollą za sam fakt cwaniakowania do świata :classic_cool: niech spierdala na planatcje ryżu pajacu jebany :D:D koreański lachociągu DZucze = ZJEB Bźdźiąg Łun nieślubny syn Kima DZonga una

i po 2 to wypierdalaj zjeb dzźbągu Łunie okłamywać innych w szpitalu psychiatrycznym gdzie masz swoją tajną bazę

Gość Dżucze
no dobrze, wyobraźmy sobie teraz kafeterię jako Sąd Wy jesteście oskarżycielami Kim Dzong Un a ja jestem obrońcą z urzędu Kim Dzong Un - jako oskarżyciele mówicie , że jest winien - a ja staram się udowodnić, że Kim Dzong Un chce jak najlepiej dla własnego narodu i nie chowa głowy w piasek , czy za to chcecie jego głowy ?

Przestańcie pierdolić że Ameryka nie może żyć bez wojny albo jesteście głupi albo pierdolnięci, Gdyby nie pomoc USA Korea Południowa przestałaby istnieć skończyłoby się masakrą ludności bo vietkong masakrował wioski południa gwałcił ich kobiety... tu chodzi o cywili i zachowanie Pokoju na świecie Ruski nie pomogą Korei i Kim Dzong tata naszego niedojebanego kolegi Dzucze zwanego Zjeb Dźbągiem Łunem Koreańskim gubernatorem na Polskiej ziemi pierdoli głupoty tak to jest jak ma się chorobę psychiczną i rozruchane dupsko

Gość dzieciaku tego kima uno
zaden sad nie obowiazuje , dopuscil sie zbrodni przeciw ludzkosci... za takie cos jest kulka z przylozenia.

Gość Dżucze
jakiej zbrodni się dopuścił Kim Dzong Un , czy masz dowody ?

Gość jedną nogą w rowie
Nie bądź śmieszny Dżucze :D Jeśli nie zaczniesz uczciwie rozmawiać, nie dojdziemy tutaj do ładu. Napisałem ci chyba trzykrotnie, że to komuniści w Korei byli i są agresorami. Nikt ich tam nie zapraszał. Tam nawet nie było śladu "wielkoprzemysłowej klasy robotniczej". Z Kimami jest tak ja ze Stalinem, czy Hitlerem. Sąd jak najbardziej, ale wyrok jest jasny i oczywisty jak w Norymberdze - szubienica. I sam doskonale wiesz, że NIKT po tym kraju nie jeździ tak jak po Polsce, USA, czyli tam gdzie chce. Tam się jest prowadzonym przez miłego przewodnika na etacie w bezpiece. x zbieram ślimaki Owszem, jak mi coś wpadnie to czytam, bardzo chętnie i wielokrotnie :D Zawsze interesowałem się totalitarnymi systemami, szczególnie tak wyizolowanymi jak w Korei. Kiedyś mieliśmy dyktaturę typu stalinowskiego w Europie, czyli Albanię. Oni nawet nadawali audycje w języku polskim :D które z perwersyjną przyjemnością słuchałem :D Poziom bzdury i kłamstwa podobny, tylko możliwości o wiele mniejsze. Jesteś bardzo sympatyczną osobą, dziewczyną i lubię czytać co napiszesz. Na dodatek masz głowę na karku i nie dajesz sobie wciskać żadnego kitu, nie tylko made in North Korea ;)

Gość Dżucze
no proszę, już o tym dzisiaj pisałem, kto szybciej padnie na twarz ? 'Kolejne groźby Korei Północnej. Pierwszy taki przypadek w historii dzisiaj, 13:10 Po tym jak Korea Północna poinformowała, że jest w "stanie wojny" z Południem, z Półwyspu Koreańskiego napływają kolejne niepokojące informacje. Reżim tym razem zagroził zamknięciem strefy przemysłowej Kaesong, blisko współpracującej z Południem. Do tej pory, mimo napiętych stosunków, Phenian nigdy nie groził zamknięciem działalności tego regionu przemysłowego.' http://wiadomosci.onet.pl/swiat/kolejne-grozby-korei-polnocnej-pierwszy-taki-przyp,1,5456927,wiadomosc.html

Gość Dżucze
KRLD teraz rozwali gospodarczo Koreę z Południa , teraz zobaczymy, czy Jankesi pomogą tym z południa ?

Gość jedną nogą w rowie
Dżucze Karalne jest propagowanie komunizmu, także w Polsce. Stosujesz typowy zabieg, pytasz o zbrodnie, jednocześnie nie odpowiadając na powyższe pytania, uwagi :D Kimowie i cały ten komunistyczny aparat jest winny utrzymywania komunizmu. Komunizm to zło w czystej postaci. Wystarczy ci? :D x do dzucze syna Oczywiście co do kwestii ogólnych masz rację. Ale w Korei to nie był Vietkong ;) Taki szczegół, ale się nie dziwię, bo Dzucze tak pieprzy, że się mózg przekręca :D

Ludzie dajcie sobie spokój z tym człowiekiem bo żal nie będzie miał z kim pisać to pójdzie nie wiem jakie ma IQ i nie bawi, bo jak można się śmiać z czyjejś Głupoty.. A jego tatuś Kim Dzong Un na Laptopa firmy Apple.. Jak nam to Zjeb dźbągu wytłumaczysz

Gość Panadol,
{{{{""""Gdyby nie pomoc USA Korea Południowa przestałaby istnieć skończyłoby się masakrą ludności bo vietkong masakrował wioski południa gwałcił ich kobiety..}}}}}"""" nie wiedziałem, że vietkong działa w korei :) vietkong to partyzantka Wietnamu, na jasne, wstawili jankesom u siebie, to teraz zaczęli w korei :D to jankesi, do domu, już przegraliście :P

Gość jedną nogą w rowie
Dżucze :D To niech sobie zamkną. Tylko oni na tym stracą. Przecież to są żałosne i śmieszne argumenty. :D Jedyne co jest poważne, to w sumie nieznana siła ognia Korei Północnej. Ta strefa powstała, bo stosowano wobec Kimów, moim zdaniem błędną politykę liberalizacji, gdy należało ich traktować jak wściekłego psa. Żadnej liberalizacji, żadnych pieniędzy, żadnych gestów. Chyba nie wierzysz w to, że Południe poniesie wymierne straty gospodarcze, bo zamkną strefę, która i tak ledwo działała. :D Bo co tam produkowali? Wiadra z plastyku? Konserwy? Przecież nie pół miliona samochodów rocznie? :D Jakie to ma znaczenie gospodarcze dla całej gospodarki południa? Literalnie ŻADNE!

Gość Dżucze
nikogo tu nie obrażam, więc nie rozumiem dlaczego na mnie wylewacie pomyje, czyżby brak argumentów ? i jeszcze jedno powinniście wiedzieć 'Wypowiedzenie wojny przez Koreę Północną Korei Południowej, mimo niedawnych doniesień mediów, było konsekwencją błędnego tłumaczenia. W oryginalnym tekście oświadczenia mowa jest o tym, że Korea Północna będzie działać zgodnie z „prawem wojennym w przypadku prowokacji skierowanych przeciwko niej, które mogą przekształcić się w zakrojone na szeroką skalę działania zbrojne. W dokumencie stwierdzono, że ataki mogą być przeprowadzone na amerykańskie bazy wojskowe na Oceanie Spokojny i w Korei Południowej, a także na południowokoreańskie bazy wojskowe i pałac prezydencki w Seulu.

Gość jedną nogą w rowie
Wartość produkcji strefy 470 mln dolarów rocznie. Korea Południowa nie umrze z tego powodu, północ zbiednieje momentalnie. Możliwe, że Seul wycofa swoich ludzi i zamknie granicę ze swojej strony, co byłoby najrozsądniejsze, nim z nich Kim zrobi zakładników.

jedną nogą- Jeszcze sie zaczne rumienić przez ciebie :D! Miło spotkać kogoś tak sympatycznego (i inteligentnego...) na tym forum. Przyznam, że mnie w pewien sposób fascynuje to, co sie w Koreii płn wyprawia i dlatego często oglądam/czytam materiały z tym związane, ale jednak zawsze cos umknie :). Może dlatego, że to w tych czasach jednak egzotycznie wygląda- Kraj odcięty od świata, po którym nie można sie poruszać samodzielnie, którego nawet jako takie zdjęcia satelitarne wypłynęły stosunkowo niedawno (to taka informacja też dla Dżucze, nie wiesz gdzie szukać, poszukaj oczywiście w google). To sie po prostu człowiekowi, żyjącemu w normalnym kraju nie mieści w głowie, że tam są ludzie zupełnie zmanipulowani, tak świetnie zmanipulowani. Ale czemu sie dziwić, skoro oni nie wiedzą jak sie żyje za granicą, albo docierają do nich jakieś strzępki informacji... Ci którzy mają własne zdanie (mimo wszystko) i mogliby spowodować jakieś szkody dla rządzących są z pewnością unieszkodliwiani, bo już dawno wybuchłaby rewolucja przecież. Nie wierze, że nie. Ale u nich przecież na ulicy propaganda, 5x dziennie w telewizji ten sam bełkot. To niby nadal kraj leżący na naszej kuli ziemskiej.. A dla mnie jak jakaś inna planeta... Jak w ogóle ktoś mógł stworzyć cos takiego?

Gość jedną nogą w rowie
Dżucze Nie można z tobą rozmawiać, BO NIE ODPOWIADASZ NA ARGUMENTY. Pisałem kilkakrotnie, o tym, że komuniści byli i są agresorami, że nikt ich tam nie zapraszał w latach 40. I co? Nie odniosłeś się do tego. Idąc tym tropem, władza Kimów jest NIELEGALNA i przede wszystkim szkodliwa dla Korei. To komunistyczna północ wywołała wojnę, próbując zagarnąć cały półwysep. CZEMU SIĘ DO TEGO NIE ODNIESIESZ, komunistyczny propagandysto? :D

Gość Panadol,
w sumie obie Koree są formalnie w stanie wojny. od kikudziesieciu lat, rzecz jasna.

Gość Dżucze
nie przeczytaj sobie ten artykuł, przy granicy powstały od strony południa 123 fabryki, firmy, zakłady , produkcja południowców i teraz zostaną bez surowców oraz bez taniej siły roboczej a odnośnie komunizmu to nawet w polskiej konstytucji nie ma słowa o tym, że nie wolno popierać komunizmu , jest zapis o wolności słowa i wyznań

Gość Panadol,
no ciekawe, rozumiem, że kapitalistów naród koreański to zapraszał? fajnie, a w jakiej formie? zaproszenia indywidualne czy zbiorowe były?

Dżucze Obrażasz wszystkich bo chcesz zrobić z kogoś idiotów szukasz tu poparcia i nie masz sensownych agrumentów ignorujesz oparte na faktach zarzuty myslisz ze ty masz racje a nie masz korea pólnocna to zbrodniarze jakie zbrodnie popełnili :D:D:D poczytaj sobie poucz się historii itd Nawet Stolicja komunizmu Rosja nie pomoże twojemu kochankowi Kimowi Dzongowi a poczuje sie zagrozona i zaingeruje w konflikcie nie zaatakuje USA tylko prowodyra który od lat zaczepia atakuje niewinnych ludzi na wyspie juz dobrze znanej swiatu ostrzalem artyleryjskim pokazała tylko jakie ma zamiary celem pólnocy jest zniszczenie południa... przykre i kolejna zbrodnia ludobójstwa na koncie twego papy Kima

"Po tym jak Korea Północna poinformowała, że jest w "stanie wojny" z Południem, z Półwyspu Koreańskiego napływają kolejne niepokojące informacje. Reżim tym razem zagroził zamknięciem strefy przemysłowej Kaesong, blisko współpracującej z Południem. Do tej pory, mimo napiętych stosunków, Phenian nigdy nie groził zamknięciem działalności tego regionu przemysłowego." x A co do tego, to jak wyżej kolega napisał. To północy bardziej zależało na kasie z tego biznesu . A wiesz dlaczego? Bo to oni są biedniejsi. Południe ma bardzo dobrze prosperującą gospodarkę (widać gołym okiem zresztą) i rozwinięty przemysł. Poradzą sobie, nie martw sie. ;) Za to KRLD nie poradzi sobie bez pomocy z zewnątrz. Sami sobie nic nie sprzedadzą, Sami siebie nie wyzywią. ;)

Gość co jak co ale tak
po krotce to nawet kimow nie powinno sie winic a samego stalina , ktory wspieram kim ir sena 🖐️ gdyby stalin nie dal sie omamim kimowi to cos takiego jak korea polnocna w ogole by nie powstalo.

Gość Dżucze
Korea Północna wybudowała swój świat , według ideologii Lenina, Marksa i Engelsa, gdzie wszyscy są według prawa sobie równi , w polskiej konstytucji jeszcze 20 lat temu też był taki zapis prawny i że musimy żyć w zgodzie z bratnim narodem radzieckim , teraz KRLD została sama na własnym wikcie i garnuszku , Oni się zwyczajnie boją Świata , zostali sami z tym swoim komunizmem, który jako IDEA wcale nie jest taki zły i chcą bronić to co osiągnęli bardzo ciężką praco bo przecież nie dostali niczego za darmo !

Gość jedną nogą w rowie
zbieram :) A rumień się ;) Koreański system jest bardzo specyficzny, to jakby wcielone słowa Orwella. Nic się nie dzieje bez przyczyny. Długo by o tym mówić, ale dość istotne jest, to, że o ile Mao i cały ten chiński komunizm, był tworem chińskim (komuniści nie byli importowani z Moskwy, jedynie się na Moskwie wzorowali), to Kim był typowym sowieckim oficerem, szkolonym po sowiecku i w kulcie Stalina. On gdy pojawił się w Korei, nie miał tam żadnej zorganizowanej bazy politycznej, typu choćby polskiego KPP/PPR. Cały ten system, komunizm został wprost importowany z Sowietów i według stalinowskich założeń, nałożony na koreańską, dalekowschodnią specyfikę, kultu wodza/monarchy. Stąd ten wręcz boski kult, który nawet w sowieckich warunkach nie był możliwy. Kim chciał zawojować cały półwysep. Nie udało się. Przez całe swoje życie trwał w tym niespełnionym zamiarze, licząc tak naprawdę na konflikt pomiędzy USA i Sowietami, bo wtedy odegrałby w nim swoją rolę. Jego syn i wnuk dziedziczą ten system i o ile syn nie potrafił, nie umiał nic z tym zrobić (jakaś modernizacja na modłę chińską), o tyle zastanawiam się czy wnuk i na ile jest chętny do zmiany kursu. Bardzo możliwe, że obecne wydarzenia to: - jak zwykle podbijanie stawki - gra Kima na użytek wewnętrzny (wciąż nie wiemy na ile jego pozycja jest silna, być może on musi się uwiarygodnić w oczach generalicji?) Może jakaś frakcja chce Kima wysadzić z siodła? Więc go wypuszcza by potem obalić i pielęgnować kult dziadka, robiąc swoje? Tak sobie spekuluję, bo tak naprawdę to nic nie wiemy o stosunkach na szczytach władzy w Korei. Mnie też ten zamknięty kraj fascynuje. To jest urok szatana, bo wiemy co to za potworny system, ale jakoś to intryguje. Czy oglądałaś "Defiladę" Andrzeja Fidyka? Jeśli nie, to obejrzyj. To robi wrażenie, chociaż film już ma swoje lata. Tak, ci którzy wracają przez chińską granicę, robią to dla swoich bliskich, lub ze strachu, że złapie ich chińska policja i oficjalnie odstawi do Korei, a to grozi obozem, prześladowaniami.

Gość agent CIA Johny Bravo
Spokojnie, nie nerwujta sie ludzie, grubasek z Korei jest pod naszą kontrolą, tuczymy go, dajemy technologie (myśli głupiec że kupuje je na czarnym rynku), podsyłamy naszych ludzi żeby mu tą boombę konstruowali a jak natrzaska z 50 bombek to spuścimy go z lańcucha! KAAAAAAA BOOOOOOOOM grubasek Kim rozwali Seul i JAponię w drobny mak, póxniej my rozwalimy jego i to się nazywa happy end. Korea z tym jej Samsungiem i Japonia z tym ich przemysłem to nasi konkurenci, póki Chiny były cienkie to jeszcze jakoś szlo ale teraz po prostu za ciasno się zrobiło i trzeba parę krajów przemysłowych odstrzelić albo sami pójdziemy z torbami. Grozi nam bezorbocie i zamieszki, dlatego grubasek Kim pomoże nam rozwiązać problemy z nadmierną globalną produkcją :)

Gość Dżucze
agent CIA Johny Bravo bravo i okluski za ten tekst , nawet Jackowski znany wizjoner nie ma takiej ułańskiej fantazji ale dobre to jest