Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poprzatane, jedzonko zrobione:

KTO JUZ OGARNĄŁ WSZYSTKO NA SWIETA?

Polecane posty

ja już ready:) kto jeszcze?

Gość wellllll
ja nic nie zrobilam

Gość słodziaszka
ja też już ogarnęłam wszystko i właśnie sobie leże w łóżku i odpoczywam :)

Gość ja juz na finiszu
jedzenie przygotowane, ciasta wlasnie się pieką, tylko sprzatac zostało, ale musze odoczac, bo padam na cycki:P

co dobrego zrobiłyście, ja devolacje z szynka i serem, zrazy z pieczarkami, salatke warzyna i gyros oraz 1 ciasto - snikeres:)

Gość sasadsdsdsdhg
maz z corka poszedl ze swieconka. wrazywa ugotowane na saltke. sernik sie piecze. miesko juz upieklam. i w sumie tylko salatke zrobie i finito.

ale Wam fajnie:) my w tym roku sami w 3 , rodzice wyjechali, drudzy daleko:(

Gość słodziaszka
-sałatka jarzynowa -pstrągi wędzone (mąż rybak ;) ) -szyki i boczki wędzone (z własnej świnki) - 3 placki -gołąbki nic więcej nie robie oprócz jajek w majonezie :)

Gość sasadsdsdsdhg
f

Gość Dęzel Łashinknot
ja już mam co zjeść, co wypić , co przekochać, chyba więcej mi na te święta nie trzeba :P

Gość ooooo jestem jaka jestem
tylko posprzątane :p w pon mam gości to w pon dopiero zrobię ciasto i sałatkę ;)

Gość do czerwony portfel - wypada
cos zabrac swojego zrobionego a nie tak na krzywy ryj wspolczuje tej ciotce jak sama wszystko musi zrobic na tyle ludzi

skończyłam i padam na twarz... i kolana :) hehe Sernik jest, miąsko jest sałatki są jajka są... Posprzątana Jest!:) teraz lampka czerwonego winaka dla relaksu .. :0 polecam kobietki:) A czy Wasi mężowie Wam pomagali?? Tak z ciekawości :D

Gość ooooo jestem jaka jestem
mój mi pomagał w taki sposób, że zajął się córką :)

Gość vcbvbgh
moj wytarl kurze, odkurzyl, pomyl podlogi :) mam super meza:)

Gość Vghhjjjkkkm
Moj nawet palcem nie tknał.ale nigdy nie pomaga.mamusia tak go wychowała.

Mój mimo, że rano jeszce na fuszke poszedł to po powrocie pomógł ... dużo. A ci co nie pomogli to tak naprawdę najważniejsze,że nie przeszkadzali:)

Gość vcbvbgh
a ja zrobilam poledwiczki wieprzowe owieniete boczkiem, zapiekane z serem plesniowym orzechami wloskimi i tostami ( mieszanka tych 3 mocno rozdrobniona i wymieszana na papke) potem duszone w sosie borowikowym jutro na swiezo robie salatki z salaty lodowej kielki rzodkiewki i brokula , pomidory pokrojone-wszytsko w sosie vinegret jeszcze zrobie lososia na grillu male porcje zero ciasta bo nie lubimy tylko pyszne sorbety owocowe zurek bedzie na jajeczku i kielbasie bialej ( od rodziny ze wsi ,prawdziwe mieso) matjasy z cebulka w oleju do tego polmisek wedlin od gospodarza, z grilla tez, polksiezyce zapiekane do tego:) 3 rodzaje salatek bardzo lekkich na salacie lodowej

Gość mirka skorkkakaaaa
a jak spedzacie swieta? z kim?

Matjasy... wiedziałam, że czegoś zapomniałam... no żesz ;/ Ale chyba się obejdzie.... Upiekłam sernik Swój pierwszy w życiu :D Zrobiłam zrazy z szynką parmeńską, ogórkiem kisz, i natką pietruszki udka w glazurze miodowej pieczony schab buraczki z chrzanem jajka faszerowane z łososiem Mężuś mówił, że jakoś mało tego, bo w Polsce kojarzą nam się święta bogate takie wystawne a my mieszkamy za granicą i aby rodzice do nas przyjda więc chyba wystarczy??;>

Gość vcbvbgh
o kurde buraczki z chrzanem oooo nie musze zaraz zrobic dobrze ze mam skladniki!!!!

moze cos wyjasnie:) jestesmy za granica, nie bede wiec polskich przysmakow ciagnac kawal drogi. Poza tym jestem w kraju gdzie swiat az tak sie nie obchodzi jak w Polsce, moja ciotka podobnie jak ojciec polakami nie sa (no ojciec juz tak, bo ma obywatelstwo). I wyobraz sobie, ze nikt naszego przyjazdu nie traktuje jak to napisalas w kategorii "na krzywy ryj". My tez tak nie myslimy gdy rodzina taty przyjezdza do nas do Polski.

Gość czerwony portfel cos sciemnias
z. piszesz, ze nie mieszkacie w Polsce a ja pamietam jak zalozylas temat o tym co kupilas i ile wydalas - podawalas produkty z polskich sklepow i polskie ceny. wiec??

Gość cradlee
Sprzatam regularnie, wiec nie musialam sie meczyc dzisiaj dlugo. Okien nie mylam, bo myje je i bez swiat, a przy takiej pogodzie nie bede ryzykowac choroby :) Jedzenie zakupione, gotowac bede jutro, bo nie lubie odgrzewanych potraw. Swieta na luzie, maz na dyzurze, rodzice na urlopie, tesciowa u brata meza spedza swieta. Z jednej strony zazdroszcze czasami ludziom wieeeelkich rodzinnych swiat. 'Ale wiem jednak, ze to w ksiazkach i na filmach fajnie wyglada. Ja mam co roku na wielkanc spokoj i chill out :) Pozdrawiam

Gość ale jecie wedline tą co święci
jestes u ciotki i siedzisz przed kompem a nie z rodziną?

Gość upiup
up