Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hjh776

Zauważyliście że młodsze pokolenie jest co raz bardziej głupie ?

Polecane posty

Gość hjh776

Nie wiem z czego to wynika ale już nie raz przekonałem się że takie dziewczyny w wieku 16-20 lat są jakieś kompletnie zidiociałe, tępe, nieogarnięte, nie wiedzą co chcą w życiu robić, są zwyczajnie głupie :D, zero zainteresowań do tego każda sobie myśli że cycki, dupa i ruchanie to norma bo jak nie to jest się gorszą. Czemu ten świat tak schodzi na psy ?

Gość popatrz na bajki ktorymi
karmia dzieci w dziecinstwie, mialke programy w telewizji, gdzie kroluja puste dody i nicky minaje, 'reality' show im bardziej wulgarne i 'skandaliczne' tym ma wieksza ogladalnosc, i to wlasnie przez dzieci, nastolatkow :O obnizenie programow nauczania, wszelkie zwolnienia z nauki, obowiazkow, z powodu wszelkich dys- i innych wymslnych skrzywien... wreszcie wszechobecny konsumpcjonizm, marketing natychmiastowego spelniania swoich podstawowych prymitywnych potrzeb: bzykaj sie, zryj i wydalaj, - BYS TYLKO BYL SZCZESLIWY bo TYLKO to cie uszczesliwia i masz co raz glupsze i prymitywniejsze spoleczenstwo.

Gość Ty też jesteś głupia, bo
pisze się "coraz głupsze", "co raz bardziej głupie".

Gość kobieta starej generacji
jako socjolog nie tylko z zawodu ,a pasji autentycznej jestem przerażona , mam dopiero lub aż 34 lata a kompletnie nie rozumiem tego wszechogarniającego trendu głupoty , bo to niewątpliwie trend ,taka moda , dziś bycie normalnym uznawane jest za nienormalność.

Gość Ladniutkaaa
Ja jestem pozadna mam 20 lat,nie pale,nie pije i nie robie tych rzeczy.Jestem powazna zawsze bylam.Slucham muzyki metalowej,folkowej i powaznej.Nie jestem wulgarna,nic tylko cud byc takim jak ja.

Gość Ladniutkaaa
I mam mocno poustawiane w glowie,wiem zawsze co chce osiagnac i daze do celow.

ja mam 19 i sadze że za bardzo uogólniasz, wiem czego chce, mam swoje zdanie i potrafie je przedstawic znajomym, za pusta, ruchajaca sie lale nie uwazam, oczywiscie po czesci sie zgodze z Tobą ale...

mop z wiadra now łasnie wy starsi tak narzekacie na młodsze pokolenia a sprawa jest oczywsita przecież, że to wy sami je wychowaliście

Gość pastelowe pola
nie. wrecz przeciwnie, sa coraz bardziej inteligentni. Wyjdz z getta w ktorym mieszkasz, rozejrzyj sie w innych miejscach i podziwiaj nasza mlodziez.

Gość buhajowy wizgun
każdy mówi, że młodsze pokolenia są coraz głupsze, nawet o nas tak mówili, a prawda jest taka, że oni są młodzi i mają prawo się bawić, i zawsze ktoś mówi że jakiś rocznik był ostatnim mądrym a później to debile a ta granica zawsze się przesuwa

Gość bv ,vbbvvb,nbv,bv,kbv,b
kiedys gosc od fizyki powiedziała nam tak.. Odkąd uczę, z roku na rok przychodzi coraz głupszy rocznik, wie c musi cos w tym byc

mi sie wydaje, że ta przepaś sie powieksza, ambitni staja sie bardziej ambitni, glupsi jeszcze bardziej głupsi, spoleczenstwo zawsze bylo podzielone, zalezy kto w jakim sie obraca

Tak, już w starożytności pisali "ta dzisiejsza młodzież jest źle wychowana" :-D

Gość buhajowy wizgun
nie że coraz głupszy, tylko ministerstwo edukacji coraz bardziej obcina materiał nauczania, zaniżają wymagania, i przepychają z roku na rok, bo każdy musi mieć maturę, studia bo studia dadzą nam pracę itp itd

Gość buhajowy wizgun
bo ty jesteś rocznik 90 dlatego tak piszesz, a ja mogę napisać że na 85 max, a ktoś inny że na 77

Gość rocznik 80 :))))
Zgadzam się z autorem tematu ;D

Gość jajkoooo
bzdura młodzież nie jednokrotnie przewyższa inteligencją, kulturą i otwartością umysłową dorosłych.

Gość jajkoooo
niejednokrotnie* bo zaraz zaczniecie się pluć o ortografię jakoby świadczyła o ilorazie inteligencji :o

A ja obserwując okolicznych gimbazjalistow, a nawet dzieci z podstawówki - zgadzam sie. Młodsze pokolenia są coraz gorsze. Wiadomo, że nie każdy, nie wszyscy. W każdej grupie sie zdarzy jakis wyjątek, ale ogólnie poziom spada. Wybaczcie, ale jednak kiedy ja chodziłam do podstawówki to dzieciaki sie tak nie wysławiały, jak w tej chwili. Wiadomo, ja tez przeklinam, ale one? One mają po 10 lat! i idą ulicą i sama mogłabym sie czegoś od nich nauczyć, bo ja takich zwrotów nie używam, nawet jak mnie ktoś ostro zeźli. Gimnazjum. Czy to jest normalne, że chodzą wymalowane jak panie zawodu wiadomego, ubrane wiadomo jak? Już pomijam ich wygląd, okej. Tylko wygląd. Ale miałam okazje rozmawiać z gimnazjalistką i jak ona mi powiedziała co sie u nich dzieje, jakie oni mają zabawy, lub też problemy codzienne, to po prostu sie w głowie nie mieści. No kurde. Moje pokolenie jest już jednym z ostatnich w miare normalnych. NAPRAWDE. Mielismy może 2-3 takie typowe diwy w klasie, w gim co to latały za chłopakami dupe nadstawiając i były uważane za dziwki. Teraz? Hahaha... Powszechne zjawisko :D Większość teraz wychowuje sie na odmóżdzającej hanie montanie, później jak są starsze to warto przełączyć na mtv i pooglądać sobie coś z ich ramówki. A potem dziwimy sie, że jest jak jest. :D

Gość sama z psem
normalna młodzież wymarła wraz z powstaniem gimnazjów

Gość ksiazeta
I pisze to ktos, kto sam nie zna polskiego ;) Czegoz oczekiwac od nastolatkow? My tez tacy bylismy. W tym wieku nie wie sie, czego sie chce od zycia, nasladuje sie kolegow, chce sie byc lubianym, ma sie inne problemy zyciowe i inne spojrzenie na swiat niz jak sie ma 30 lat. Co prawda udowodnione jest, ze ogolny poziom inteligencji maleje i np. teraz ludzie sa mniej inteligentni niz 1000 lat temu, bo oglupia nas technologia, ktora we wszystkim nas wyrecza, jednak roznice pomiedzy pokoleniami nie sa razace, bo to zbyt mala roznica czasu.

Ani nie popieram, ani nie nieguje slow autorki, choc na dojrzalosc mojej najstarszej nastoletniej corki i syna nie moge narzekac Jestem w tym obiektywna.Są bardzo zdystansowani i zdycyplinowani,i akurat w tą opisową kategorie co autorka wymienia sie nie wbijają ,i cale szczescie,bo niektorzy ich rowiesnicy sa tacy o czym pisze ""hjh776",lecz nie wszyscy

Gość yio
Tobie autorko także głupoty i niedouczenia nie brakuje :-O

"Co prawda udowodnione jest, ze ogolny poziom inteligencji maleje i np. teraz ludzie sa mniej inteligentni niz 1000 lat temu, bo oglupia nas technologia, ktora we wszystkim nas wyrecza, jednak roznice pomiedzy pokoleniami nie sa razace, bo to zbyt mala roznica czasu." x Zbyt małe? No nie wiem. Mój facet otwarcie przyznaje, że nie ogarnia większości osób mających teraz lat 14-17. A ma 22 lata. Ostatnio mi powiedział, że czuje przepaść taką samą jak między nim a osobami, które maja 30pare lat.

Gość pastelowe pola
"Co prawda udowodnione jest, ze ogolny poziom inteligencji maleje i np. teraz ludzie sa mniej inteligentni niz 1000 lat temu, bo oglupia nas technologia, ktora we wszystkim nas wyrecza," x wrecz przeciwnie ksiazeta. Poziom IQ rosnie, mozna tylko dyskutowac o przydatnosci testow, ale IQ rosnie z pokolenia na pokolenie. Nie wiem dlaczego piszesz te glupoty i skad je wziales. Moze masz na mysli inny rodzaj inteligencji, ale wtedy podaj konkrety.

Gość pastelowe pola
poczytaj o tzw. efekcie Flynn'a

Coraz bardziej glupie? Obecnie dziecko na poziomie przedszkola potrafi obsluzyc wiecej sprzetu i oprogramowania niz 99% 50-latkow. To jest idiotyzm? Obecnie mozg ludzki zasypywany jest w ciagu roku wieksza iloscia informacji niz sto lat temu w ciagu calego swojego zycia. Boze widzisz i nie grzmisz, co za bezpodstawne teorie. A to jak zachowuja sie dzieci nie ma nic zwiazanego z glupota tylko z wychowaniem na szablonach zachowan wpajanych za mlodu przez media, nie mylcie pojec.